Da li imate preko 18 godina?

Voljena nesreća

Umetnički blog Peter Nidzgorski-a „This isn’t Happiness™“ predstavlja najbolju kolekciju savremene digitalne umetnosti na internetu.

4
0

Sigurno ste u melanholiji i laganoj deprici satima krstarili Internetom želeći samo da pojedete vreme i skrenete misli bezidejno klikćući na šta god. E pa kada ste u tom raspoloženju otiđite na sajt „This isn’t Happiness“. Sigurno vam neće biti bolje, ali to, u stvari, iskreno želite.

„This isn’t Happiness™“  je blog o umetnosti, kulturi, fotografiji, grafičkom dizajnu i ljudskom čemeru. Da, dobro ste pročitali. Umetnik Peter Nidzgorski, poznatiji pod imenom Peteski, skuplja različite fotografije, apsktrakte iz stripova, njegove ilustracije i ilustracije drugih autora i menja im kontekst dizajnerskim uplivom ili tekstom koji se odnosi na probleme savremenih emotivnih odnosa, bilo da su između partnera ili roditelja i dece.

Ono po čemu je blog najpoznatiji su satirične obrade romantičnih stripova na koje često nalećemo na internetu. Naime, umetnik je pozvao čitaoce da predlože tekstove za oblačiće, a onda ih ubacuje u opšte poznate vizuelne paterne i menja im u potpunosti sadržaj. I sam dizajn sajta je depresiveno sveden: siva i bela boja, a u fokusu su dela i njihova poruka napisana belim fontom. Direktno i veoma pretenciozno. Dakle, baš kako treba.

this isnt 4

Ironija, depresija, bezizlaznost savremenih emocionalnih odnosa i besramno izrugivanje mem kulturi čini „This isn’t Happiness“ možda jedinim opšte prihvatljivim filozofskim dostignućem interneta. Jer ukoliko se borite protiv depresije njenim oružjem pobeda je izvesna.

this isn't 1

Genijalni Nidzgorski (mada i ovo deluje kao umetničko ime) je stripovskim obradama posvetio ceo svoj Instagram nalog Peteski gde svakodnevno kači nove intervencije. Sem teksta Peteski daje i imena svojim intervencijama tvoreći od njih jedinstveni žanr internet instalacija.

Kada ste nesrećni, depresivni, neraspoloženi, napolju pada kiša ili mislite da aposolutno ništa nema smisla svratite na „This isn’t Happiness™“ . Shvatićete da ste potpuno u pravu i da nema razloga da se oraspoložite. Ali baš tada će vam biti mnogo bolje.

*naslovna fotografija:   KATIE COMMODORE , izvor „This isn’t Happiness™“

*ostale fotografije: „This isn’t Happiness™“ printscreen

 

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: