Da li imate preko 18 godina?

Tehnika narodu!

Kompjuter za samo 1000 dinara! KICKSTARTER gori!

Autor:

Kalifornijski start-ap Next Thing Co pokrenuo je na Kickstarter-u kampanju za prikupljanje novca kako bi stvorili računar koji će koštati neverovatnih 9 dolara. I odlično im ide. Cilj im je bio da prikupe 50.000 dolara, a već sada imaju više od milion! Važan podatak je i da do kraja kampanje ima još 24 dana.

CHIP-03

Novi super-jeftini, mikrokompjuter, pod nazivom C.H.I.P. zasnovan je na Linux operativnom sistemu i opisan i kako ističu njegovi kreatori napravljen je za rad, igru i sve između.Logično pitanje je kakav je kompjuter moguće dobiti za 9 dolara. A odgovor je da za te novce dobijate mnogo više nego što ste mislili. C.H.I.P. poseduje 1GHz R8 ARM procesor, ima 4GB interne fleš memorije, 512MB DDR3 RAM memorije, Bluetooth i Wi-Fi.

CHIP-01

Sa ovim mini kompom bićete u mogućnosti da radite u LibreOffice i sačuvate dokumente, surfujete i proveravate mejl, igrate igrice preko Bluetooth-a i koristite na desetine aplikacija i alata. Ima izlaze za povezivanje miša i tastature, kao i sa monitorom preko adaptera za VGA ili HDMI.

Njegovi kreatori navode da je C.H.I.P. računar za učenike, nastavnike, bake i deke, decu, umetnike, kreatore, hakere i pronalazače.

Postoji nekoliko opcija za kupovinu C.H.I.P. tako da na njihovom Kickstater-u možete pogledati detalje. Naravno već možete da rezervišete svoj primerak.Imate dvadesetak dana za razmislite želite li da budete deo računar za devet dolara pokreta.

CHIP-02

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: