Da li imate preko 18 godina?

Smart novčanik Walli

Kako je evoluiralo čuvanje džepnih dragocenosti

1
0

Sama pomisao na izgubljeni novčanik moze izazvati neverovatnu količinu glavobolje i nezadovoljstva, naročito ako u njemu čuvate sve svoje najbitnije stvari. Sa ciljem da se izbegne neprijatnost koja se događa gotovo redovno, a odnosi se na sve ono što se naziva “vađenjem novih dokumenata”, ovaj maleni džepni podstanar  je morao postati pametniji od svojih vlasnika. I uopšte pravo je pitanje zašto ovako nešto nije ranije izmišljeno s obzirom na to da je novčanik možda jedina stvar koju nosimo svakodnevno, bez obzira na vreme, modu ili situaciju.

Walli je novčanik koji je povezan Bluetooth-om 4.0 sa vašim telefonom i on korisnike upozorava notifikacijom na displeju čim ostane van dometa, čim se ova družina razdvoji. Štaviše, da je ovaj izum u potpunosti razrađen i osmišljen do kraja pokazuje nam i činjenica da će sve vaše plastične prijateljice koje smo dobili od banaka biti sačuvane u novčaniku. Novčanik ima pregrade koje u ovom slučaju nazivamo “slotovima” jer su interaktivne, svaka kartica ima svoje mesto i čim neka ne bude vraćena posle kupovine dobijate info na telefonu. Sami konfigurišete kako želite da funkcioniše, nakon koliko vremena da vas upozorava i slično. Prakično svaka mogućnost da nešto krene po zlu je unapred pokrivena. Naročito je bitno da se napomene da stvar funkcioniše dvosmerno, potpuno su zavisni jedan od drugog. Ukoliko zaboravite telefon, javiće vam novčanik! Stize notifikacija da su upareni drugovi razdvojeni i ako dva puta “tapnete” po novčaniku izazvaće telefon da zvoni.

Walli dolazi u crnoj i plavoj boji i u oba slučaja se radi o pravoj koži. Što se napajanja tiče, Walli koristi bateriju koja omogućava nesmetan rad od šest meseci. Baterija je univerzalna i može se bilo gde nabaviti. Aplikacija je kompatibilna i sa IOS i Android uređajima.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: