Da li imate preko 18 godina?

Revolucija u vašem stanu

Gedžeti su generalno sve jednostavniji za upotrebu i lako se povezuju sa telefonom ili računarom.

2
0

Tehologija već odavno upravlja našim životima, ma koliko se mi trudimo i volimo da kažemo da je drugačije, da smo tech-nezavisni. Međutim, sve je više stvarčica koje se na prvi pogled uvuku pod kožu, a da pri tom i služe nečemu. Gedžeti su generalno sve jednostavniji za upotrebu i lako se povezuju sa telefonom ili računarom. Svetla, kućni svakodnevni aparati pa čak i zaštita biljaka… od svega toga nas deli samo jedan dodir, jedan tap na displej. Čak i da nisu „umrežene“ i nemaju aplikaciju, neka od novih genijalnih rešenja vredna su pomena.

Sense- Personalizujte svoj smart dom

Sense je izvanredno dizajniran, moćan i inteligentan dodatak svakom smart- osmišljeno domu. Sense je toliko svemoguć da može prepoznati vaš glas, registrovati vaše gestove, naučiti vaše želje i zahteve tako da u potunosti može dirigovati vašim uređajima onako kako to vama odgovara.

Sense radi na sofisticiranoj platformi koju su razvili stručnjaci iz Mozilla Firefox OS-a kako bi što bolje uskladili rad svih uređaja koji rade online. Sense je u stvari sve vaše u kući – mozak, oči, uši. On može racionalnije uzeti u obzir  razmatranje svih okolnosti koje se tiču konteksta mesta, vremena, kretanja i dešavanja od vas, a pošto radi isključivo u vašoj lokalnoj mreži sve vaše podatke može strogo čuvati.

Intuitivno deluje na vaše okruženje (na osnovu vaših aktivnosti), pomažući svim uređajima oko vas da rade odgovornije, osetljivije. Može vam ugasiti svetla kad za njima nema potrebe, pustiti muziku koja vam u tom trenutku odgovara, podesiti temperaturu… potpuno automatski, jer Sense već poznaje vaše dnevne rutine.

Odlična stvar je ta što postoji mogućnost integrisanja ostalih aplikacija, čime bi se njegov rad i odgovornosti mogli proširiti. Kao u nekom naučno fantastičnom filmu treće Be produkcije iz osamdesetih!

Screenshot_5

RUGGIE- Najbolji budilnik ikada!

Snooze130917

Direktan odgovor svima koji vole da „prolongiraju“ neizbežno smarajuće ustajanje svakog jutra. SNOOZE stop bi moglo biti njegovo drugo ime. Ruggie je budilnik dizajniran na najneuobičajeni način, dizajniran je u obliku tepiha. Zašto? Upravo zbog svih spavalica koje bi pritiskom na taster odložile zvono. Ruggie zahteva od korisnika da sa obe, ponoviću, obe noge stane na njega i zadrži se minimum 3 sekunde. Tako ga istovremeno isključujete i ustajete iz tople postelje. Malo nehumano, priznajemo, ali kad shvatimo da te trenutke dremanja možemo iskoristiti za doručak, jutarnju gimnastiku ili jednostavno da ne zakasnimo na posao, ideja dobija smisao.

Da nije samo digitalno naštelovana stvar koja nas na najgori način isteruje iz kreveta potvrđuje činjenica da čim prestane iritirajući alarm, poćinje fina muzika – lagana i motivišuća, za početak dana. Nagradiće vas i ohrabrujućom porukom, inspirisati vas da iskoristite dan na najbolji način.

Ruggie je napravljen od memorijske pene obložene najfinijom vunom, mislićete da je to najmekša stvar na koju ste stali u svom životu. Jedino što vi treba da uradite jeste da stavite baterije i preko USB priključka nasnimite svoje poruke za dobro jutro. Na kraju, ipak je dobra ona stara izreka- ko rano rani, dve….

Ellum smart lampa, noćni vodič kroz vaš dom

Feltmark-Ellum-Motion-Sensing-Light-980x600

Solarna lampa namenjena svima, i onima koji rentiraju stan i vlasnicima. Izuzetno praktična i dopadljiva pomoć kada se noću probudite i probate da po mraku potražite poslasticu u frižideru.

Ellum je intuitivna, solarna i pametna led lampa koja se aktivira na pokret i osvetljava vam put. Ima ugrađene senzore  koji reaguju na pokret i bateriju koja se puni solarno, potpuno ecofriendly. Toliko je pažnje posvećeno očuvanju prirode da ne samo što koristi sunčevu energiju kao pogon za punjenje, već sama činjenica da se puni za jedan dan i traje do šest meseci dovoljno govori.

Sledeća stvar koja je izdvaja jeste elegantan i sofisticiran dizajn. Napravljena je od tvrdog drveta koje je savršeno dizajnirano i čija je sama instalacija i ugradnja jedinstvena. Jednostavno se približi držaču koji je pričvšćen bilo gde i magnet je privuče sebi- samo se zalepi. Moguće je rotirati je u svim pravcima, prilagoditi je sebi u potpunosti.

Ako ne želite da palite svetla kako noću ne biste probudili ukućane, ili ste u vikendici gde nema struje, Ellum je definitivno rešenje za vas.

be9d1bfe9468ec97ffe6b996bdd7bfd1_original

Bilo kako bilo, stiglo je i kod nas. Nove mogućnosti i stare navike,videćemo na kraju. Zaključak je jednostavan, na nekom je da bude smart ili da postane takav. Ovo drugo čini mi se, već uveliko napreduje.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: