Da li imate preko 18 godina?

Pozdrav u doba korone

Dok se mi pitamo da li postojeće emodžije možemo koristiti u doba pandemije, jedan kreativac je novi pozdrav pretvorio u gif.

Autor:

Korona virus nam je promenio način života. Ovo je vreme samoizolacije i društvenog distanciranja, a svaki bliski kontakt, rukovanje, grljenje i ljubljanje treba izbegavati kako se virus ne bi širio. Zbog toga se i pojavio novi pozdrav – dodirivanje laktovima.

Već na samom početku epidimeje Stiven Pol Rajt, kreativni direkror agencije Hadson Ruž, bio je u teretani kada je primetio da izostaju uobičajeni srdačni pozdravi instruktora i da ih je zamenilo pozdravljanje laktovima.

Po povratku kući otvorio je Fotošop i uz pomoć već postojećih emodžija napravio novi koji oslikava pozdrav u vreme Korone. Potom je napravio i gif koji je poslao prijateljima u grupni čet.

Pozdrav možete preuzeti sa njegovog sajta. Postoji i gif opcija.

Međutim, malo je verovatno da će se ovaj emodži uskoro naći na našim telefonima.

“Potrebno je da prođe oko dve godine od predlaganja emodžija do dobijanje široke podrške za njegovo postavljanje. Postavlja se pitanje da li će to biti relevantno za dve godine”, kaže Džonatan Burž, osnivač Emodžipedije.

Svakako se nadamo da neće biti potrebe da se ubacuje novi emodži i da će vakcina biti napraljena na vreme. Ali je Rajtov potez je odgovor kreativca na trenutnu situaciju u svetu.

Emotikoni koji ste koriste u ovo vreme

Podaci Emodžipedije pokazuju da je zbog pandemije Korona virusa primećen znatan porast upotrebe simbola za mikrobe 🦠i lica sa medicinskom maskom 😷. U nekim regionima sveta virus COVID-19 prikazuje se kombinacijom emodžija za krunu 👑i mikrobe 🦠.

Pranje ruku se prikazuje pomoću sapuna ili losiona u boci u kombinaciji sa emodžijima koji prikazuju ruke. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje korišćenje sapuna ili tečnog sapuna umesto sanitajzera na bazi alkohola kada god je to moguće. Takođe tu su i emodžiji za načine ponašanja tokom pandemije, kao i oni koji nas podsećaju da držimo fizičku distance.

🧼 Pranje/čišćenje // 🧼🖐 pranje ruku  // 🧼👏 alternativna varijanta za pranje ruku // 🧴🤲 ukoliko sapun nije dostupan, preporučuje se korišćenje sanitajzera na bazi alkohola // 🚫🤦 ne dodirujte lice // 🚫🤧🤲 ne kijajte u šake // ✅🤧💪 kijajte u lakat // 🧼🖐⏲2️⃣0️⃣  perite ruke češće, najmanje 20 sekundi // ✅📦😌 ako vam je zgodno naručujte dostavu na kućnu adresu // 🚫🛒😡 kada idete u lokalne radnje, ne kupujte bukvalno sve na policama, ostavite dovoljno za ostale 💕 // 🚫🤝 bez rukovanja // 🚫🧑‍🤝‍🧑 bez bliskih konatakata // 🚫🏟 bez velikih okupljanja // 🧍↔️🧍 budite na razumnoj udaljenosti od drugih // 🧍▫️▫️🧍 razmmak dva metra // 🧍🏠.

#ostanikodkuće