Da li imate preko 18 godina?

Posh, sport ili casual odeća, odaberi šta te pokreće

Instaliraj, obuci, probaj, nosi svakodnevno na sebi. Odeća koja se aplicira ili aplikacija koja se oblači?

1
0

Do skoro samo na telefonu, od sad i na nama. Tehnički usavršena odeća koja prati modu ili svakodnevnu praktičnost.

Odeća koja otklanja stres

219-logo

Jedna od londonskih kompanija, William Edwards, krenula je u osvajanje tržišta proizvodeći odeću izuzetnog kvaliteta. Kako oni naglašavaju, košulje, haljine i blejzeri su od vrhunskog materijala, od istog od koga se prave Versace, Boss ili Armani komadi odeće. U suštini dobijate sve ono što bi očekivali od kvalitetnijeg brenda, lep kroj, moderan i trendi izgled, ali, to nije ono što ih odvaja od ostalih proizvođača.

U ovoj kompaniji prepoznali su situacije u svakodnevnom modernom okruženju. Ispratili su ritam dana i sve izazove kojima se izlažemo tokom istog, počevši od stresa i umora, kao i način na koji to utiče na naše raspoloženje i zdrave metaboličke balanse u organizmu. Radni uslovi danas diktiraju svoj nemilosrdni tempo, izlažući nas telefonima, kompjuterima, raznoraznim talasima ili hemikalijama podižući nivo stresa do maksmuma. Svako organsko tkivo reaguje na elektromagnetne sile i uticaje. Prilikom neutralizacije pozitivnih jona dolazi do poboljšanja cirkulacije, boljeg transfera kiseonika i hranljivih materija ka mišićima, obnavljajući tako i mišiće i kožu. Naučna činjenica je da svaki od ovih neizostavnih dželata današnjice emituje i bombarduje nas pozitivno nalektrisanim jonima, puštajući ih u okolinu kao neki otrovni gas. Oni direktno utiču i na podizanje nivoa stresa i na zdravlje generalno. Konstantni umor i visok krvni pritisak su obično prvi simptomi.

Upravo zbog toga, ova kompanija je pokrenula projekat za proizvodnju odeće koja otklanja ove loše uslove, Stress Reducing smart fabric with negative ion. Negativno naelektrisani joni se inače nalaze na svim onim mestima gde se osećamo dobro. Najčešće ih u izobilju ima na obalama mora, u blizini vodopada ili u šumama i na zelenim površinama.

Sva odeća koja se priozvodi je napravljena isključivo od najkvalitetnije Merino vune, uz korišćenje jedinstvene tehnologije negativno naelektrisanih jona. Ova tehnologija koristi prirodnu metodu neutralizacije jona, omogućavajući vama da se osećate dobro i napravite neku vrstu štita. Zero Stress tehnologija vam pomaže u očuvanju zdravlja i to na način koji će vam omogućiti da izgledate jako dobro i moderno, i to bez nekih većih kompromisa.

Enflux Smart Clothing: Uradi više

photo-original

Zahvaljujući timu koji je osmislo Enflux, više neće postojati nijedan izgovor kada je u pitanju vežbanje. Od sada vam ne treba vaš lični trener, on će biti na vama, vi ćete ga bukvalno obući.

Enflux je dizajniran tako da prati sve vaše pokrete i položaje tela dok vežbate, baš kao što bi to uradio i pravi trener. Osmišljen u saradnji sa pravim profesionalnim sportistima, Enflux obećava postizanje još boljih rezultata bez zastoja ili povreda. Budući da je aplikaciju moguće u potpunosti personalizovati i sve aktivnosti prilagoditi vašim potrebama i ciljevima, Enflux veruje da ima ključ uspeha i motivacije za sve.

1b6693ced11b82e17153f30d3e7ac390_original

Enflux smart odeća se sastoji od kompleta, majice i pantalona (sportskih naravno) i deset malih senzora koji se nalaze na grudima, rukama i nogama. Senzori prate i nadgledaju 3D pokrete vašeg tela tokom vežbanja i šalju podatke u vaš telefon na obradu. Aplikacija na osnovu svog programa i vaših potreba u realnom vremenu, pruža audio podršku, u vidu glasovne poruke koja vam saopštava stanje vaše forme, napredovanje u vežbanju i slično. Zapravo, prava stvar nastaje nakon završetka vežbica: aplikacija vam omogućava da pregledate svoj 3D avatar u toku rada i vežbanja. Tu nastaje prava magija – sada iz perspektive trećeg lica možete posmatrati sebe i videti kako sve izgleda, grešite li negde, a sve u cilju unapređivanja treninga. Pomalo bizarno, ali ovako zaista možete posmatrati sami sebe iz perspektive u kojoj bi inače bio vaš trener. Na ovaj način, vi ste i instruktor i onaj koji vežba.

Nemojte brinuti da možda niste kompetentni, Enflux može proslediti vaše podatke profesionalcima preko online platforme. U tom slučaju trener može prokomentarisati i korigovati nešto, a da pri tom ne bude fizički prisutan. Na majici se nalazi i senzor koji prati rad srca, optimizovan za vežbe izdržljivosti kao i kardio vežbe. Enflux smart odeća trenutno je predviđena isključivo za profesionalnu upotrebu, naročito za dizanje tegova i trčanje, ali kako najavljuju, uskoro stiže podrška za gotovo sve sportove i aktivnosti.  Ceo komplet se može oprati u mašini za veš, postoji verzija i za Android i za IOS operativne sisteme, rok trajanja baterije u punom režimu rada je oko 2 nedelje.

AIRAWEAR-MASAŽA U HODU

maxresdefault

Izgleda šašavo, ali mene leđa više… Koliko smo samo ovo puta čuli, neki i probali. Svakako da imate problema sa leđima ukoliko provedete čitav dan sedeći za stolom gledajući u računar ili vodite Ratove Zvezda sa bankarskom ili bilo kojom drugom birokratijom. I mada problem ukočenosti ili cirkulacije može rešiti mala masaža, posao međutim, nije ni mesto ni vreme za masiranje. A ponekad bi vam dobro došlo dok ste u prevozu, ili na ulici.

Upravo to vam obezbeđuje AIRAWEAR prsluk – sopstvenog masažera koji je uvek na usluzi. AIRAWEAR je efikasan prsluk-masažer koji je dizajniran da bude vrlo diskretan, skriven ispod jakne ili kapuljače. Gotovo je nevidljiv, težak jedva nešto preko pola kilograma, tako da ga možete koristiti bilo kada i bilo gde, a da ga niko ne primeti.

AIRAWEAR koristi šest jastučića na naduvavanje koji sinhronizovanim širenjem i skupljanjem simuliraju pokrete prstiju masera. Njihov raspored je osmišljen tako da cilja na bolna mesta i mišiće koji su pogođeni dugim sedenjem. Sistem je pogodan za masažu gornjeg i donjeg dela leđa, kao i ramenog pojasa, a funkcioniše i kao monitor koji detektuje položaj kičme. Preko aplikacije na vašem smart uređaju, prati položaj vaših leđa i kičme u realnom vremenu, pa bilo da ste u kancelariji ili kod kuće na večeri, notifikacija će vas uredno obavestiti o tome da treba da popravite svoje sedenje i stav.

147436102

Osim monitoringa vašeg stava, masirajućih jastučiča, čiji intenzitet masiranja možete podešavati, AIRAWEAR ima ugrađenu bateriju koja u punom režimu rada može potrajati i do 3 sata, a puni se preko micro USB priključka koji ima na sebi. Ovaj gadget se naručuje online i uz njega stiže aplikacija koju instalirate besplatno. Prilikom naručivanja samo treba reći za koji vam uređaj treba, budući da postoji podrška za sve operativne sisteme.

Danas aplikacije ne stanuju više samo u  telefonu, one su i na nama. Instaliraj, obuci, probaj, nosi svakodnevno na sebi. Ne, ne izgleda više šašavo,i zgleda jako dobro i vrlo je moderno. I što je najbitnije, leđa više ne bole.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: