Da li imate preko 18 godina?

Patike od ribarskih mreža

Adidas je proizveo prototip patika napravljenih od otpada sakupljenog u okeanima u cilju podizanja svesti o zagađenju okeana.

Autor:
0
0

Adidas je udružio snage sa organizacijom Parley for the Oceans kako bi ukazao na dramatično zagađenje okeana, a rezultat je prototip patika napravljenih od plastičnog otpada, sakupljenog u okeanima. Patike su predstavlene u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku na konferenciji pod nazivom “Okeani. Klima. Život”.

Organizacija Parley for the Oceans okuplja kreativce, naučnike i lidere koji rade na podizanju svesti o stanju okeana i sarađuju na projektima koji ih štite i čuvaju. Kao jedan od osnivača ove organizacije, Adidas podržava njene napore da se okonča zagađivanje okeana bacanjem plastike u njega.

Kao rezultat ove saradnje, Adidas je u Njujorku predstavio adidas x Parley, prve patike na svetu čiji je gornji deo napravljen isključivo od prediva i vlakana ribarskih mreža koje se koriste za ilegalno pecanje. Sea Shepherd, partnerska organizacija Parley for the Oceans, je ove mreže skupljala tokom ekspedicije 110 dnevnog praćenja nelegalnog ribarenja na obalama Zapadne Afrike.

brod

foto: Sea Shepherd

Mreže koje se poput zida rasprostiru u okenima ubijaju gotovo svaku ribu koja se u njih uplete, upozoravaju iz organizacije Parley for the Oceans.

Cyrill Gutsch, osnivač organizacije Parley for the Oceans, ističe da je njen cilj da se okeani uvrsti u globalnu debatu o klimatskim promenama, poveća svest javnosti o tome i inspirišu nove inicijative koje mogu doprineti zaštiti i očuvanju okeana.

“Izuzetno smo ponosni što nam se Adidas pridružio u ovoj misiji i stavio svoju kreativnu snagu u ovo partnerstvo pokazujući da se plastika iz okeana može pretvoriti u nešto što je cool”, naglašava Gutsch.

Patike još nisu u prodaji, a za sada nema naznaka ni da će se naći na policama Adidasovih radnji.

“Nije nam cilj prodaja, nego aktivizam”, poručuju iz Adidasa, ističući da će kompanija od naredne godine koristiti recikliranu plastiku u izradi obuće.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: