Da li imate preko 18 godina?

Lako do taksija

Lista aplikacija koja će vam pomoći da najbrže dođete do taksija bez trošenja telefonskih impulsa, minuta ili kredita

Generalno, taksi udruženja kod nas teško prihvataju nove stvari. Bilo kakva tehnološka promena s velikom mukom prolazi kod njih. Radije će sačekati da konkurencija proba prva, mozda će čak i žrtvovati par godina iščekujući da vide šta će se desiti. Da li je to samo deo urbanog folklora, mit o poslednjim istinskim samurajima asfalta koji odbijaju da evoluiraju, pokazaće vreme.

Krenimo iz početka. Benefiti koje korisnici aplikacija mogu da očekuju su udoban i zgodan način naručivanja. Nema više poziva, više nema čekanja. Instalirate aplikaciju, obavite registraciju i praktično odmah ste u “sistemu” koji ima vašu lokaciju i zna gde su najbliža slobodna vozila. Oni znaju gde je korisnik, on zna gde je vozilo, sjajno!  Na gubitku su samo nostalgičari koji su uživali u muzičkom intermecu iz slušalice uz blagi ženski glas “Molimo sačekajte, očekivano vreme 2 minuta”.

Ovaj zgodni GPS sistem ima svaka taksi aplikacija, plaćanje karticama banaka poneka. Kod onih koje imaju, jednostavno povežete kartice sa sistemom i obavljate transakcije bez keša. Jedna od pogodnosti vrednih pomena jeste i mogućnost da vidite koji će automobil doći po vas, koliko je star i hoće li vam odgovarati. Nije baš zgodno da putujete na more, čekate prevoz do aerodroma sa vašim carpisa pink koferom, a ispred stana stiže Mad Max i njegov apokaliptični interceptor s V8 mašinom i superchargerom. Čak i da dodje do toga, imate mogućnost da komentarišete vozača, direkto objasnite vaše negativno iskustvo i time utičete na poboljšanje kvaliteta usluga.

Aplikacije se mogu preuzeti potpuno besplatno, nema nikakvih troškova za naručivanje vozila. Možete naručiti taksi bez trošenja telefonskih impulsa, minuta ili kredita.

Navedenih nekoliko aplikacija upoznaće vas sa načinom rada, mada mora se napomenuti da mi još uvek kao društvo nismo otvoreni za to. Nedovoljna informisanost vozača i udruženja, nedostatak tehničkih uslova, možda i sama transparentnost rada, samo su neki od razloga.

U svakom slučaju, aplikacije koje imaju u suštini istu filozofiju, transport i profit, ali različita ubeđenja i ciljne grupe.

taxify5

Taxify – Taxi App

Jedna od najboljih koja u svojoj suštini i nije tipična taxi aplikacija, Taxify, razvijena je u Estoniji. Već posle samo par godina postali su bitan deo taxi & ride sharing servisima, nešto poput Ubera, sa bitnom razikom koju su dosta osporavali. Taxify je servis koji spaja taksiste i zainteresovane mušterije u realnom vremenu, koristeći aplikaciju kojom se mogu zakazivati vožnje, ocenjivati taksisti i vršiti naplata, neka vrsta Uber-like tehnologije koju koriste sami taksisti. Dakle, Taxify nije taksi udruženje, Taxify usmerava narudžbine klijenata taksistima i taksi kompanijama koji su unutar njihovog  sistema. Taxify aplikacija pomaže ljudima da izbegnu dugo vreme čekanja i taksiste “divljake” tako što povezuje korisnike direktno sa proverenim taksistima. Bitna informacija korisnicima, bar kako to iz Taxify tvrde – korisnik u proseku čeka potvrdu narudžbine za manje od 20 sekundi i dolazak vozila za 4 minuta.

Za taksiste i taksi udruženja, Taxify je odličan način da dobiju nove mušterije po veoma niskoj ceni.  To nije još jedna dodatna marketing platforma već i potpuno opremljen softver koji će podići usluge taksi kompanija na viši nivo.

taxify6

Taxify se može besplatno preuzeti sa Google Play, AppStore ili Windows Phone Store prodavnica.

Taksi Taxi Beograd

Taksi Taxi aplikacija krenula je sa radom i klijentima za sada samo u Beogradu, sa tendencijom širenja po celoj Srbiji. Kako sami navode, cilj im je da ovaj logo i ovo ime bude sinonim za tačnost, poslovnost i profesionalnost. Kvalitet usluga je njihov prioritet. Odlučili su da krenu sa velikim kompanijama i opredeljenost ka korporativnoj klijenteli postavila je visoke standarde. Sva vozila su nova i kategorizovana pružajući klijentima mogućnost odabira odgovarajuće usluge, bilo sa se vraćaju sa poslovnog ručka ili prevoze kućnog ljubimca. Kompanija deluje vrlo profesionalno, aplikacija praktično i funkcionalno, jedino se stiče utisak blage favorizacije poslovnih mušterija. Kao da oni imaju blagu prednost. U stvari, to i jeste suština poslovanja, Think big! Ponudi ono što nema, budi inovativan. Ovo naročito ima smisla ako neka firma želi da izbegne troškove kupovine i  održavanja sopstvenih vozila, kredit ili lizing, zakup parkinga i ostalih pratećih stvari jer na taj način drastično smanjuje troškove.

taksi5

Ako ste novi korisnik TAKSI TAXI aplikacije morate prvo da se registrujete, neregistovani korisnici ne mogu naručiti taksi. Kada završite sa unosom ličnih podataka dobijate link za aktivaciju na e-mail. Jedino što treba je da kliknete na link i završite prijavu. Ostalo je identično kao i kod svih sličnih aplikacija.

TAKSI TAXI aplikacija pronalazi lokaciju koristeći GPS u mobilnom uređaju korisnika. GPS mora biti uključen u svakom trenutku. Ukoliko se nalazite u prostoru sa WIFI mrežom, poželjno bi bilo da se priključite radi preciznijeg lociranja. Dalje je sve jednostavno, u par koraka mozete završiti naručivanje vozila. Imate i mogućnost napomene, šta vam je potrebno, koja usluga. Ostalo je da na mapi u realnom vremenu ispratite najbliže vozilo koje je na putu ka vama.

Ovu aplikaciju možete besplatno preuzeti za sve postojece platforme OS-a.

Naxis Taxi

Još jedna od aplikacija koja koja je dostupna Beograđanima i koja sa sobom ne nosi nikakve skrivene troškove za krajnjeg korisnika. Odradite par koraka dok poručujete vozilo (već je bilo govora o tome) i prilikom potvrdjivanja usluge dobijate sve podatke. Vaša porudžbina je u sistemu i jedino što vam preostaje je da sačekate vaš prevoz, u toplini doma,  bez frustrirajućeg čekanja na ulici.

Aplikacija je kao i većina, besplatna. Može se preuzeti na Google Play prodavnici. Nakon preuzimanja i instaliranja prilikom prve upotrebe potrebna je verifikacija broja mobilnog da bi dispečer znao ko naručuje vozilo. Ostali koraci su isti, GPS lociranje, odabir usluge i izbor uslova i najbliže vozilo je već na putu. U slučaju da imate neke posebne uslove, možete ostaviti i uputsvo. Recimo, luksuzna limuzina sa dozvoljenim pušenjem za odlazak na proslavu maturske večeri. Devojke će biti fascinirane!

MyWorldTaxi

myworld

MyWorldTaxi je besplatna mobilna aplikacija koja vam omogućava da izaberete, pozovete i ocenite zvaničnu taksi kompaniju ili licencirane taksi vozače u 90 zemalja i 300 gradova. MyWorldTaxi ujedinjuje samo zvanične taksi kompanije i omogućava da direktno stupite u kontakt sa željenom taxi službom.

Kao glavne “neprijatelje” MyWorldTaxi navodi Uber ili slične kompanije, ne zbog konkurentnosti već narušavanja tradicionalnog koncepta taksi službi. Okupljanje vožača koji to nisu na neki način stvara prostor za nesigurnost i nepouzdanost. Njihova ideja je bazirana na saradnji sa tradicionalnim taxi kompanijama na globalnom nivou, sa kojima stvaraju jedan moderan, fleksibilan i pouzdan sistem koji tako definiše način na koji se koriste taksi usluge.

myworld

Pored toga što okuplja veliki broj taksista na jednom mestu gde možete videti njihove ocene i iskustva drugih, takođe dobijate unapred proračunatu cenu vaše usluge i vreme potrebno za obavljanje iste. Neke od nestandardnih usluga koje dobijate su informacije o WIFIu u vozilu, dodatnom plaćanju prtljaga ili jednostavno o tome da li vozač govori engleski.

MyWorldTaxi na neki način edukuje tržište o tome na koji način će se pozivati službe i bukirati vožnje. Ovo je globalni trend koji definiše nova očekivanja i navike korisnika širom sveta. Da bi ostale u poslu i unapredile svoje poslovanje, tradicionalne taksi kompanije moraju postati deo globalnog takmičenja.

Sve regularne taksi kompanije i profesionalni, pravi vozači na jednom mestu, to je koncept za koji se zalaže MyWorldTaxi.

Aplikacija je predviđena i za Android i IOS operativne sisteme.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: