Da li imate preko 18 godina?

Jesmo li zaista PetFriendly?

Aplikacije za vaše ljubimce- tehnologija u službi ljubimaca, u službi njihove dobrobiti.

1
0

Vreme je da se pozabavimo time kako i da li zaista čuvamo naše ljubimce. Nije moda, nije trend, pitanje je samo koliko možemo biti ljudi. To je najmanje što svi naši verni pratioci zaslužuju.

Buddy. Ogrlica koja čuva

Buddy smart ogrlica je do sada neviđeno inovativno čudo u čuvanju naših ljubimaca. Ogrlica je opremljena sa svim mogućim novotarijama današnjice. Ima integrisan Bluetooth, WiFi, led osvetljenje. Povezaće vas sa vašim ljubimcem na način koji do sada nije nikad upotrebljen.

Buddy je pre svega praktičan i jednostavan za korišćenje. Posebna pažnja posvećena je bezbednosti, naročito u slučaju mraka. Ova ogrlica je opremljena led svetlima koje imaju gotovo beskonačno mogo kombinacija kako svetle, boje se mogu ručno menjati ili automatski. Prilično zgodno- ako je vaš pas na ulici noću, neće ostati neprimećen, a i fancy svetla izgledaju baš cool. Senzor na ogrlici sam konroliše kad da se upali a kad ugasi, ogrlica je potpuno  autonomna.

Druga osobina koju poseduje jeste i smart praćenje aktivnosti psa preko GPS-a, uvek ćete znati šta radi i šta je naumio. Samo preko aplikacije na vašem telefonu pristupite Buddy ogrlici i pratite aktivnost, možete na mapi napraviti sigurnu zonu do koje mu dozvoljavate da se neometano igra. U slučaju da je napusti ili da bude ukraden, aplikacija vam javlja, a GPS signal prati gde se u tom trenutku nalazi, u realnom vremenu.

92dd7b81f1a8cd4e8a949620faf196db_original

Takođe na displeju koji se nalazi na samoj ogrlici možete proveriti osnovne podatke o kretanju vašeg psa, koliko je prešao tog dana, koliko brzo se kretao i slične podatke. Beleži i temperaturu, tako da su gotovo sve bezbednosne mere pokrivene. I da, sve ovo je toliko jednostavno za upotrebu da Buddy na sebi ima jedno jedino dugme preko koga možete kontrolisati sve. Jedina mana je to što je još uvek u fazi testiranja, tako da nemamo podatke o bateriji i slično, a druga je to što je predviđen samo za IOS uredjaje.

Nestao

Ovaj online servis je mesto za sve one kojima je do životinja stalo. To je mesto pomirenja, utočišta i uopšte ideje o tome kako nismo jedini na planeti, kako moramo poštovati sve sa kojima živimo.

Na sajtu Nestao možete besplatno ostaviti podatke o svom ljubimcu koga ste izgubili ili se raspitati o nekom kog ste našli. U slučaju da ste našli nekog napuštenog psa ili mačku, jednostavno ga možete fotografisati vašim telefonom, postaviti na sajt i tako pomoći nekom. Ovaj servis odlazi i korak dalje, prilikom postavljanja vaše fotografije nudi vam se mogućnost geolociranja, gde se matematičkim putem proračunava gde bi ljubimac mogao biti, odnosto obeležava radijus kretanja.

Screenshot_1

Izgubljeni ili pronađeni ljubimci mogu se prijaviti apsolutno bilo gde na svetu. Kada se oglas objavi, odmah bude postavljen na facebook stranicu i twitter nalog sajta. Servis takođe omogućava da se jednim klikom od informacija koje ste oglasili napravi i poster sa slikom ljubimca koji se može istog trenutka i odštampati.

Screenshot_2

Kao dodatne mogućnosti možete postaviti oglas u kom prodajete ii kupujete ljubimca, raspitati se o iskustvima drugih ili savetom uticati na ostale. Servis je besplatan i njegova uloga u društvu je daleko veća od suštinske, kako pronaći ili prodati. Ovo je formiranje nove strukture društva, podizanja svesti o brutalnostima i nehumanim ponašanjima prema onima koji to nisu zaslužili. NESTAO je formiranje virtualne zajednice ljubitelja životinja, online servis koji može pomoći i u pronalaženju nestalih i u pomoći oko rešavanja pitanja lutalica.

Aplikacija za servis je u planu.

Nuzzle Gard

Bolje spečiti nego lečiti iliti veži psa gde gazda kaže! Ako se prvi deo ovog teksta bavi pronalaženjem i lociranem vaših ljubimaca, ovaj se bavi isključivo prevencijom. Nuzzle je praktična GPS ogrlica za vašeg psa ili mačku. Naime, svi ljubimci se podjednako vole, čine veliki  deo našeg života i ne bi nam baš prijalo da se izgube. Ova ogrlica je tu da pomogne makar u drugoj polovini problema- pomoći da se lakše pronađu.

Mogućnost da se ljubimac sa ovom ogrlicom izgubi praktično je nemoguća. Pas ili mačka se prate u realnom vremenu i vi kao vlasnik imate mogučnost da odredite površinu po kojoj se može kretati i koju ne sme da pređe. Dvorište, komšiluk, park, na vama je. Ukoliko ljubimac odluči da napusti obeleženu teritoriju odmah dobijate upozorenje na vašem telefonu da je mališa odlučio da bude nevaljao!

Od ostalih pogodnosti nudi detekciju udara, u slučaju da naleti na automobil ili u slučaju da je vaš pas napadnut. Takođe poseduje i merač telesne temperature i monitor aktivnosti. Uređaj je vodootporan, može se lako zakačiti na bilo koju vama omiljenu ogrlicu. Uređaj Nuzzle dolazi sa dve punjive baterije i veoma je praktično dizajniran.

Feed and go

Ovo je prava stvar, vlasnici pasa i mačaka više ne moraju brinuti za svoje ljubimce, bar kad je hranjenje u pitanju. Od sada i ovaj neizostavan proces obavlja se automatski, na radost i vlasnika i ljubimaca.

Pet-feeders

Ovaj jedinstveni gadget je u stvari automatska hranilica, ali ne i obična! Svi možemo da potvrdimo da to i nije baš neka novost, pokušavali su i ranije, ali ovog puta stvar je značajno napredovala.

Radi se o plastičnoj hranilici (izgleda kao i svaka druga) koja krije jednu tajnu. To je prva smart posuda za hranjenje, veličine 52cm sa 41cm, koja u sebi ima 6 rotirajućih polja koja sadrže hranu. Svako polje sadrži oko 250 grama hrane. Kada niste kod kuće, a vreme je da servirate ručak vasem ljubimcu, jednostano se povežete sa posudom preko wifi konekcije i upravljate hranjenjem sa daljine. Rotirajuće posude su skrivene, sve sem jedne iz koje će vaš pas jesti. Skrivene su i rotiraju se samo na vašu komandu kako vaš pas ne bi “varao” i pojeo i večeru. Sjajna ideja.

Sve ovo možete pratiti uživo preko ugrađene kamere, proverite je li jeo ili jednostavno da makar na trenutak smanjite nostalgiju prema ljubimcu koga, razume se, jako volite. Takođe možete pomoći i njima, svakako da su se navikli na vaše društvo. Jednim pritiskom da dugme snimićete glasovnu poruku kojom ih možete ili pozvati na jelo ili možda samo ohrabriti u trenucima samoće.

227

Dakle, od sada ne samo da ne morate brinuti hoće li komšinica preko puta obići i nahraniti vašeg ljubimca, već možete, preko aplikacije, napraviti program hranjenja i sami diktirati ritam hranjenja, ne morate brinuti ako ste odsutni dan-dva hoće li hrana biti sveža. Plastika je vrhunskog kvaliteta i kada je poklopac zatvoren on gotovo hermetički zatvara polja sa hranom.

KITTYO- Vreme je za mace

KITTYO je smart gadget namenjen macama. Dosta je bilo kuca, sad nesto samo za malene krznate lopte. Sad  se možete poigrati sa macom i kada ste na poslu ili putu. Potreban vam je gadget KITTYO, aplikacija i smart uređaj.

Sve počinje preuzimanjem besplatne aplikacije sa GOOGLE PLAY ili ITUNES prodavnice, podesite je sa vašom WiFi mrežom i jednostavno koristite uređaj. Aplikacija aktivira uglavnom sve već poznate stvari, kameru kojom možete posmatrati vašu macu, eventualno snimiti i podeliti snimak sa prijateljima na društvenim mrežama. Takođe možete i snimiti vaš glas, i porazgovarati sa njom, isto tako i aktivirati signal koji će pozvati macu da se počasti. Šta to znači? Znači da KITTYO u sebi ima  malu fioku u koju možete spremiti njenu omiljenu hranu i kada zasluži ili kada vi to odlučite jednostavno počastite macu. Iz fioke se niz kanal kroz malenu rupu na dnu spusti poslastica, maca se i poigra i počasti istovremeno.

Kad se već maca nahranila, red je da se pozabavite i poigrate sa njom. Aplikacija aktivira laser koji već legendarnom crvenom tačkom po tepihu pruža nezaboravne trenutke zabave.

Kittyo-application-iOS

Tržiste već duži niz godina pomera granice, tehnologija je dostupnija i pouzdanija. Ovih par primera pokazuje da je tehnologija sada i u službi ljubimaca, u službi njihove dobrobiti. Bilo da je u pitanju čuvanje, udomljavanja izgubljenih ili čista zabava, ovaj sjajan trend podizanja svesti o životinjama treba pozdraviti.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: