Da li imate preko 18 godina?

Ispeci mi pametno, nahrani me ukusno, serviraj digitalno

Živimo u eri gde su frižideri povezani sa internetom, a pribor kojim se hranimo sa Bluetoothom. Hvala Bogu pa bar kablova više nema...

1
0

Smart kuhinjski uređaji su sada uobičajena pojava, bilo da uključuju kompletne kuhinjske mašinerije za pripremu hrane, ili upotrebu pametnog pribora za jelo. Sada već i viljuške i tosteri znaju za osnovni red, pamet im je dobro došla. Kuhinja ponovo dobija zasluženo mesto i kao u dobra stara vremena, postaće glavni centar porodičnih komunikacija. 

1967-dbdf365469eb4fe062790338c9495b1e

Egg Minder

Ovaj kuhinjski gadget osmišljen je u skladu sa potrebama običnih ljudi. To nije neki vrhunski HI-TECH sajber nindža, to je dnevno potrebni kompanjon u svetu kuvanja. To ga ne čini manje vrednim, naprotiv, on definitivno pokriva onaj deo u kome mi zabrljamo, a tiče se nabavke.

Egg-Minder-Smart-Egg-Tray-1-1024x570

Hrana za koju nikad nismo sigurni koliko je i da li je imamo, a sastavni je deo ishrane. Ona večito buni sve umove ovog sveta po pitanju starosti i prioriteta. To je, naravno, jaje.

Egg Minder u osnovi čine posuda sa mestom za odlaganje jaja, sa već predviđenim ležištima, i aplikacija koja se instalira na smart uređaju. Beleži broj preostalih jaja u pakovanju i signalizira kada treba da se dopuni.

Pakovanje ima 14 mesta za jaja i bežično održava vezu sa aplikacijom. Po broju (eventualno) praznih mesta znaćete da li treba dokupiti još. Slobodno je držite u frižideru i bez otvaranja znate tačan broj, kako biste mogli da pripremate vaše pite ili palačinke. Možda i najbitnija osobina Egg Minder-a je ta da prati starost jaja, jer pored mesta za svako jaje postoji LED lampica koja se po potrebi pali. Prilikom pakovanja jaja postoji mogućnost da vam pakovanje nije bilo prazno i lampice će se paliti pored onih jaja koja su tu najduže i tako vas uvek opominjati da ona koja su tu najduže iskoristite prva. Aplikacija je kompatibilna i sa IOS i Android uređajima, a baterije se jednostavno menjaju. Reč je o standardnim AA baterijama koje se kupuju bilo gde. Egg Minder je lepo dizajniran gadget, iako ne nudi puno mogućnosti, ima puno potencijala da pronađe svoje mesto u vašoj kuhinji. Strava!

SmartPlate

Aplikacija koja je uglavnom namenjena onima koji vole da znaju koliko su kalorija uneli, a to ne žele da svaki put rade manuelno, odnosno da ručno unose podatke za svaku namirnicu.

smartplate-inpost3

Smart Plate je prvi inteligentni tanjir koji konstantno analizira sve što pojedete. To je u suštini tanjir, ali jako pametan tanjir, opremljen senzorima za prepoznavanje hrane i merenje njene težine. Omogućava da se hrana automatski identifikuje i analizira i pri tom napravi kompletna slika unošenja hrane i vaših navika u ishrani.

Smart Plate podeljen na tri dela, ima po jednu skrivenu kameru u svakoj pregradi koju koristi u analizi hrane. One koriste algoritme u prepoznavanju namirnica, i daju detaljnu identifikaciju i sastav hrane. Po rečima autora, Smart Plate je 99% precizan u svojim dijagnozama, čak i kada su u pitanju različite vrste hlebova. Aplikacija analizira i prati svaki unos hrane i integriše podatke u centralnu bazu podataka. Takođe, možete podeliti ustiske sa ostalim korisnicima ili zatražiti neki stručni savet..

Jedino što treba da uradite jeste da pokrenete aplikaciju i unutar nje pokrenete kameru vašeg telefona, fotografišete Smart Plate sa hranom na njemu, i pošaljete u bazu podataka na analizu. U roku od svega nekoliko sekundi dobijate informaciju šta je na tanjiru i sve nutritivne vrednosti namirnica. U slučaju da je brojka malo veća nego što je potrebno, dobijate i savet kako potrošiti višak.

ngff1t4k5otxjnvrcifu

I mala tajna proizvođača koju ne otkrivaju javno. Tanjir je tako dizajniran i podeljen pregradama da se vizuelno čini većim nego što jeste, pa imate osećaj da jedete više nego obično!

Hapi viljuška

photo-original

Hapi je smart viljuška. Njena osnovna uloga je da povede malo računa o tome kako i na koji način jedemo. Opšte je poznata stvar da može doći do problema sa viškom kilograma ili lošeg varenja i probave  ako se jede prebrzo i ako se hrana ne žvaće dovoljno.

Hapi je elektronska viljuška koja vam pomaže da pratite i nadgledate svoje navike u ishrani. Viljuška je dizajnirana tako da prilikom upotrebe unosite idealnu količinu hrane dovoljne za odraslu osobu. Pri unosu hrane, meri vreme koje koristite u toku jela, koliko vremena vam treba za svaki zalogaj. Ukoliko idealno i preporučeno vreme za ritam jela poremeti, dobijate upozorenje od Hapija tako što se pali diskretna LED lampica, uz nežnu vibraciju.

Hapi prati nekoliko stvari na osnovu kojih daje analizu: koliko dugo je trajao obrok, koliko dugo je trajao interval između unošenja hrane i koliko ste ste u stvari hrane uneli. Sve ove informacije se unose u bazu podataka gde možete pratiti napredak. Ili ono drugo. U svakom slučaju dobijate i online podršku kako biste popravili vaše navike u ishrani.

Održavanje vičjuške je jednostavno. Ili možete izvaditi središnji deo gde je sva elektronika zapakovana pa tako oprati u mašini, ili je pažljivo oprati kao i svaku drugu viljušku. Aplikaciju možete preuzeti na za to predviđenim servisima i postoji podrška i za IOS i Android uređaje.

Sta to čini kuhinju pametnom? Pored svih ovih pomagala, ipak ste vi glavni, i neophodni sastojak kuhinje. Pamet u glavu, naoružajte se dobrom voljom, iskoristite svu pomoć i skuvajte nešto zdravo za sebe i vaše bližnje.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: