Da li imate preko 18 godina?

Game Boy za 21. vek

Još jedna atrakcija na Kickstarteru. Nova ručna konzola za video igre za sve one koji su devedestih bili deca i želeli da imaju Game Boy.

Autor:

Arduboy je ručna konzola za video igre. Šta ovaj uređaj razlikuje od ostalih? Veličine je kreditne kartice i omogućava vam da igrate, delite i kreirati vlastite 8-bitne igre. Ima identičan raspored dugmića i interface kao Nintendo Game Boy. Ima OLED displej i bateriju koja traje osam sati.

arduboy1

Reč je o jeftinoj, retro konzolici koja je predstavljala pravu atrakciju na Kickstarteru. Idejni tvorac Arduboya Kevin Bates je 11. maja pokrenuo kampanju kako bi prikupio 25.000 dolara i krenuo u realizaciju projekta. Prvobitno zacrtani cilj ispunio je posle samo dva sata i nije krio oduševljenje: “Hvala vam mnogo svima!!! Sve vas volim!”.

Bates je godinu dana pre pokretanja kampanje na Kicksarteru predstavio prototip na YouTube-u koji je imao pola miliona pregleda. Dobio je i na hiljade mejlova onih kojima se Arduboy svideo.

“Tako da sam dao otkaz i otišao u Kinu kako bih razvio moj proizvod”, rekao je Bates. Kampanja na Kickstarteru je bila vrlo uspešna. Bates je prikupio 433.038 dolara.

 

Cena jednog uređaja je 39 dolara, a isporuka bi trebalo da počne u oktobru ove godine.

Konzola će se isporučivati sa unapred ubačenim igrama, uključujući Ardumon (aka Pokémon), Alien Attack (aka Space Invaders) i Maruino (aka Super Mario Bros). Besplatno možete preuzeti još igara. Arduboy pokreće DIY kompjuterska tehnologija koja se zove Arduino, što znači da je lako kreirati vlastite igrice. Arduboy se može koristiti i za učenje kompjuterskog programiranje, za old school 8-bitni sintisajzer ili kao upravljač za dron.

Lajkuj:

Ostavite komentar: