Da li imate preko 18 godina?

Cities Unlocked/Slušalice sa navigacijom za slabovide

"I just think it gives you greater freedom really and gives you more independence"

Kompanija Microsoft je nastavila sa unapređenjem programa pomoći slabovidim i slepim osobama. Njihov odgovor je razvoj slušalica koje im pomažu pri kretanju kroz gradske sredine.

Slušalice pod imenom Cities Unlocked koriste aplikaciju kojom prenose audio poruke i navigacioni sadržaj sa smart telefona Bluetooth vezom. Korisnik sada može glasovnim komandama ili preko daljinskog upravljača da dobije određene informacije o svom okruženju ili lokaciji  ili da jednostavno ponovi poslednju audio poruku.

maxresdefault

Kada se koriste van zatvorenog prostora koriste GPS u navođenju kroz gradske ulice dok u zatvorenim prostorima koriste ili WIFI ili Bluetooth kao čitač koji registruje određene pozicije u odnosu na koje se korisnik orijeniše. Za sada aplikacija koristi isključivo telefone sa Windows operativnim sistemom.

Slušalice se nose preko ušiju, nisu “bubice ” ali omogućavaju da se svi spoljni zvukovi jasno čuju. Audio sadržaj je razvijan tako da korisnicima zaista pomaže da se što bolje orjentišu u prostoru. Od sada više neće biti ograničeni u svom kretanju oslanjajući se na nekoliko već ustaljenih ruta na koje su potrošili mesece učeći gde se šta nalazi. O odlasku u neku stranu zemlju i putovanju na odmor da i ne govorimo, to je bila prava pravcata naučna fantastika.

1448475114-5d57fa32f89c3596bb188d256cbf42e4-600x400

Zahvaljujući Microsoft-u, noćna mora mnogih ljudi je prekinuta. Pokrenuli su neverovatno revolucionaran projekat koji će svim slabovidim i slepim ljudima putem aplikacije koja koristi tehnologiju i primenu 3D zvuka olakšati život ili jednostavno dozvoliti da uživaju u svakodnevnom doživljaju urbanog pejzaža.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: