Da li imate preko 18 godina?

Versus

Aplikacija Nedelje

Nema, kažu, lepše radosti od mogućnosti da se bira i kombinuje. Kada dođe redak trenutak za trošenje budžeta (poslovično s mukom zarađenog i za nijansu tanjeg od predviđenog) valja praviti samo pametne izbore. U obilju robe i usluga, međutim, nije lako poznati najbolju kupovinu, te srce ispravnog konzumerističkog metoda čine tri magična činioca: specifikacije, specifikacije i specifikacije.

Versus.com osmišljen je da korisnicima omogući poređenje predmeta iz 30 kategorija po raznoraznim kriterijumima i svojstvima – tehničkim i kvalitativnim ali i na osnovu čisto ličnih utisaka potrošača. Na prvom mestu reč je o uređajima kao što su mobilni telefoni, foto aparati, tableti, računarski procesori, grafičke karte, slušalice, monitori, e-readeri ali i igračke konzole, sportski satovi ili druga tehnika. Iz nekog razlog tvorci Versus-a bili su uvereni da je potpuno smisleno uz potrošnu tehničku robu ubaciti i kategorije „Univerziteti“ odnosno „Gradovi“, ali verujemo da je to zbog planova da uskoro povećaju bazu uporedivih stavki izvan grupe gedžeta (u kom je slučaju možda opet razumnije početi sa restoranima).

Minimalistički dizajniran početni interfejs služi za selekciju dva ljuta protivnička uređaja, a po izboru električnog Muse i Marka isti će rasporediti na levu i desnu polovinu ekrana gde se daljim skrolom u stranu mogu videti „top reasons“ zašto je pametnije spiskati novac na jedan ili drugi. Baza uporedivih gedžeta je rastuća no može se reći da je već odlično popunjena u slučaju mobilnih telefona, foto aparata i određene kompjuterske opreme. Primera radi, poređenje Samsung Galaxy S5 i iPhone 5s izneće 70 razloga zašto je korejski proizvođač bolji izbor (duplo više RAM memorije, dvostruko jača kamera od 16 MPx i 33% veća gustina piksela, itd.) i 19 kompetitivnih prednosti brenda sa jabukom (dimenzije i težina, dual LED blic, poseban procesor za fitness aplikacije, itd.). Playstation 4 tako tuče Xbox One na polju grafičkog procesora, broja dostupnih igara ili touch pad-a (koji je integrisan) dok Microsoft-ova konzola na svom kontu ima glasovne komande, kinect senzor pokreta i naravno eksluzivno pravo na „Halo“ franšizu.

Svaki navod u korist jednog uređaja moguće je ocenti davanjem „plusa“ čime se pro argument penje na lestvici relevantnosti. Značaj ovoga leži u činjenici da se time jasno razume koju npr. tehničku prednost većina korisnika smatra presudnom i od najvećeg značaja.

Tech geek-ovima i potrošačima sklonim da istražuju u sitna crevca Versus će svakako biti od koristi prilikom najuzbuljivije faze kupovine – izboru dobra koje odgovara potrebama. S druge strane, još nepopunjena baza ne-IT kategorija čini da aplikacija u velikoj meri deluje nezavršeno. Pređenje gradova, primera radi, neretko izbacuje gotovo komične greške – tako se kao kompetitivne prednosti Beograda navode uređena morska obala i sistem besplatnih bicikala, a jednako nepovezanom čini se i slika grada u kojoj se između palmi nazire toranj Burj Al Arab poznat i kao „Jedro“ iz Dubajia.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: