Da li imate preko 18 godina?

Stil Nikole Bogdanovića

Šta određuje nečiji stil i kako različiti ljudi biraju način na koji će se obući? U ovonedeljnoj paleti ispitali smo Nikolu Bogdanovića.

Autor: Fotograf: Marija Radosavljević
0
0

IMG_12342

Čime se baviš ?

U Tokiju, gde trenutno i živim, vodim studio koji promoviše brendove, zastupa dizajnere i umetnike. Druga velika ljubav je kuvanje, radio sam kao kuvar dok sam studirao a u poslednje vreme razvijam pojedinačne projekte, poslednji je za jednu japansku dizajn firmu gde dvaput nedeljno pripremam ‘ručak set’.

Gde odeš kada hoćeš da se odmoriš?

Shvatio sam čari japanskih Onsen-a (banja), boravak u toploj vodi opušta na svim nivoima. Ako nemam vremena za to, onda visoki spratovi sa pogledom. U Srbiji imamo toliko prirodnih izvora, kad bi naše banje mogle da se ‘rehabilituju’ bilo bi divno. Predveče u Beogradu volim da vozim bez neke tačne putanje.

Gde odeš kada hoćeš da se zabaviš?

Garantujem da je najveća zabava radnim danom oko 8 ujutru kod mog dobavljača kože. Zadesi se da se pije, peva i jede burek sa radnog pulta u isto vreme, zaboraviš zašto si došao ali se osećaš odlično.

Gde kupuješ doručak?

Gledam da namirnice za doručak uzmem za nekoliko dana, najčesće na pijaci i u radnjama zdrave hrane: voće/povrće i razne semenke, kafa pre svega.

Omiljeni kafić/spot u gradu?

Ima raznih novih mesta, ne postizem sve da obiđem. Lepo je što svaki kafe bar ima svoj identitet, za razliku od recimo Starbucks-a na svakom ćosku… Od svih u kojima sam bio #Uzitak u Hilandarskoj ulici pravi apsolutno najbolju kafu.

Film koji si poslednji pogledao je …?

Preskočivši blokbastere u avionu, ovog puta sam opet gledao film Casablanca… realnost, bajka, akcija, romansa, spektakularni one-line-eri, život, sve.

Film kom se uvek vraćaš?

S vremena na vreme odgledam bilo koji od Wong Kar Wai-a, obožavam njegovu estetiku i melodiju kantonškog dijalekta.

Album kom se uvek vraćaš?

We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves – John Maus suvi genije – trebalo mi je neko vreme sve da svarim kad sam prvi put čuo. A onda sam video i njegove nastupe na youtube-u.

Sajt koji posećuješ svaki dan?

Crpim većinu informacija iz newsletter-a, prolistam naslove i ukoliko ima nešto što me interesuje odmah pročitam. U nedelju dana najcesce: Business of Fashion, Hypebeast, Phaidon, Wallpaper*, Dazed, Artsy, RA, Egde.org, NY times, Japan times, i obavezno Reddit.

Koji je najdraži komad odeće koji imaš?

Nije jedan, svaki komad je drag u zavisnosti uz šta se obuče. Ali na primer dobre cipele izuzetno cenim, za dobre cipele potrebna je velika veština.

Koji je najstariji komad odeće koji imaš?

Jogging duks koji je moj deda nosio ’90, često u njemu putujem. Govorim sebi da ima oblik padobrana, u suštini je samo veoma širok, crn sa dva romboidna detalja u fluo zelenim bojama.

Koja boja dominira tvojim ormanom?

Monochrome – crno belo šerpa plavo. Pokušavam da uvedem neku uniformu kako bih smanjio agoniju pred svako pakovanje ali samo se zavaravam.

Šta nikad ne bi obukao?

Mozda očigledno ali skoro definitivno ne bih Crocs. Prosto i jednostavno je ok, ali stvari ponekad treba da zuljaju kako bi te naterale na pokret.

Šta si poslednje kupio od odeće?

U poslednjem periodu šijem pantalone, ovog puta od lana. Sa par divnih krojačica uvek se lepo družim dok se modeli razvijaju.

IMG_12422

IMG_12642

 • šešir

  CA4LA

 • naočare

  Super Retro Future

 • majica

  OAMC

 • sat

  Fortis

 • kaiš

  COS

 • farmerke

  H&M

 • novčanik

  Patrick Stephan

 • cipele

  Balmain

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: