Da li imate preko 18 godina?

Moda je haos, moda su boje

U ovonedeljnoj Paleti upoznajte Milu Pejić i njen urban stil protkan etno detaljima.

Čime se baviš?

Završila sam srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i trenutno privodim kraju master studije iz srpske filologije. Svoju materiju obožavam, ali s obzirom da mi rad u školi deluje užasno dosadno, preusmerila sam se na fotografiju, koja mi je oduvek bila inspiracija. U svakom slučaju, ne bih volela da se moje obrazovanje ovde završi, ni u jednoj ni u drugoj sferi.

img_9992

Na čemu trenutno radiš?

Zajedno sa svojim prijateljima fotografima radim na projektu u okviru manifestacije NOA – Novi Sad Open Art. Trećeg decembra biće održana naša kolektivna humanitarna izložba u Kulturnom centru Novog Sada, gde ćete imati prilike da vidite radove neafirmisanih umetnika mlađe generacije – nešto sveže, kreativno i zanimljivo!

Šta voliš u svom poslu?

U fotografiji volim što svako ima pravo na sopstveni stil i što ne postoje jasno utvrđene granice. Kakvo god fotkanje da radim uvek mogu da se osamim i svojim objektivom ukradem par sebi svojstvenih i zanimljivih kadrova. Volim dobre fotke. Volim ljude koje upoznajem baveći se fotografijom. Jednostavno, volim sve te mogućnosti koje ti stoje na raspoloaganju kada se baviš umetnošću.

Da li tvoj posao utiče na tvoje odevanje?

Kao što rekoh, moj posao nosi epitet slobode, nezavisnosti i kreativnosti, tako da svakako utiče.

Da li bi volela da se baviš još nečim?

To pitanje sam i sama sebi postavila pre par godina i kada sam shvatila da stvarno želim, uradila sam to, i, eto, bavim se. Ipak, sebi neću oprostiti to što nikada nisam izašla na prijemni ispit iz glume, kojom sam se dugo amaterski bavila.

Kako bi opisala svoj stil?

Slobodan, ne preterano određen, samim tim promenljiv. Urban protkan etno detaljima.

Omiljeni komad garderobe koji poseduješ?

Ne bih mogla da se odlučim za jedan komad odeće. Volim stvari koje me sećaju na lepe događaje, na poznanstvo sa određenim ljudima, stvari koje sa sobom nose neku priču. Te stvari nikada neću odstraniti iz svog ormana.

img_0004

Koju boju najčešće nosiš?

Najčešće je to mešavina crvene i crne.

Da li te nešto inspiriše kada je odevanje u pitanju?

Mhm. Posleratni Pariz, Frida, mediteranske žene.

img_0016

Omiljeno mesto u Novom Sadu?

Absolut club, Firchie Think Tank Studio, Caffe Gallery Frida Khalo.

Gde ideš da se zabaviš, a gde da se odmoriš?

Najviše zabave i dobrog raspoloženja mi donosi odlazak u pozorište. Tako da su u toj kategoriji na prvom mestu novosadska pozorišta i razna mesta na kojima se mogu pogledati dobre predstave. Za pozorište mi nije potrebno društvo, a uvek se odlično provedem!

Kada želim stvarno da se odmorim odlazim van grada. Neverovatno me opušta vožnja sa pogledom na vojvođansku ravnicu i vreme provedeno na selu kraj Tise. Takođe, volim da pobegnem na more u bilo koje doba godine.

Bez čega ne možeš da živiš?

Bez muzike, fotoaparata, knjiga, filmova i pozorišta.

Film kome se uvek vraćaš?

Vivre sa vie (1962).

Album kom se uvek vraćaš?

Boris Kovač & La Campanella ‎– World After History i Haustor-Bolero.

Šta nikada ne bi obukla?

Ako jasno definišem i kažem ’nikada ne bih’ verovatno ćete me kroz par dana videti u tome. Tako da ćutim, jer se nikad ne zna.

Kako u celini gledaš na modu i odevanje?

Odevanje predstavlja slobodu i udobnost…identitet. Tako mi je tužno kada vidim koliko današnja omladina robuje pravilima, koliko se šminke i para troši i koliko se teži spoljašnjem savršenstvu, pa na kraju ispadne sve istovetno. Moda je haos, moda su boje. Lepota je u divljoj kosi, širokom osmehu, kreativnosti i onome što nosimo u glavi i u srcu.

img_9999

Nešto za kraj?

Otrgnite se od pravila, postavite svoja, volite život, slušajte dobru muziku, čitajte, radite kvalitetne i kreativne stvari i ne budite isti!

img_9974

 • Kaiš

  Second hand

 • Čizme

  Bata

 • Majica

  Second hand

 • Torba

  Handmade

 • Suknja

  Second hand

 • Jakna

  Second hand

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: