Da li imate preko 18 godina?

Stil Đorđa Živadinovića Grgura

Pogledajte u ovonedeljnoj Paleti jednu Đorđevu freestyle odevnu kombinaciju i pročitajte kako on doživljava stil.

4
2

U prednovogodišnjoj Paleti predstavljamo glumca Đorđa sa kojim smo se sreli ispred Bitefa gde je pre par dana poslednji put ove godine odigrao Crvena: samoubistvo nacije.

Čime se baviš?

Mnogo čime. Trenutno najviše glumom, radom na sebi i najrazličitijim maštarijama.

IMG_3176

Šta ti je najdraže što si uradio u protekloj godini, na poslovnom planu?

Sve mi je najdraže. Imao sam četiri potpuno različite pozorišne premijere, u skoro svakom smislu – Crvena: samoubistvo nacije (jedna vrlo hrabra, angažovana predstava i moja prva glavna uloga), Samoudica (diplomska predstava), Žudnja (jedan od dva najdraža pozorišna istraživanja u dosadašnjem radu) i Gamma Cas (neobičan, divan i efikasno-efektivan proces).

Je l’ imaš nešto u planu za sledeću, da li pripremaš neku novu predstavu?

Kao što rekoh, mnogo maštam. Ponešto na osnovu poznatih činjenica, ponešto su samo ideje i želje. Činjenica je da već početkom 2016. počinjemo s radom na novoj predstavi prema klasiku najpoznatijeg domaćeg komediografa što će, opet, biti nešto novo za mene i pomalo neočekivano od ekipe s kojom već neko vreme radim u pozorištu. To je izvesno. O neizvesnostima ću nastaviti da maštam i da pokušam da tu maštu pretočim u realnost.

IMG_3163a

Da li tvoj posao utiče na tvoj stil odevanja?

Mislim da ne. Oblačim se uglavnom u skladu sa svojim raspoloženjem, oblačim ono u čemu se prijatno osećam, a retko se osećam uslovljeno ikakvim dress codovima. Sloboda je univerzalni princip koji poštujem i sprovodim u svakom domenu života, pa tako i u ovom.

Omiljeno mesto u gradu?

Ima nekoliko lepih ulica i kutova na Vračaru i Dorćolu, ali ako bih morao da izdvojim neki lokal, to je verovatno Čekaonica, gde god bila. I Kapric, dok je postojao.

Gde odeš kad hoćeš da se odmoriš?

Kući. Kod kuće, u stanu se najlepše odmorim, na način koji mi najviše prija. Istuširam se, pustim muziku ili film ili se samo bacim na krevet. Mada volim da odem i u prirodu, na neki vidikovac ili na neko mesto s pogledom na vodu. Voda me umiruje i odmara, i vizuelno, i auditivno.

Gde odeš kad hoćeš da se zabaviš?

Gde god da odem sa svojim prijateljima, mi se zabavimo. Imam nekoliko grupica bliskih ljudi – kolege iz pozorišta, s fakulteta, iz Krsmanca, moje stare prijatelje… To su u poslednje vreme sve češće kafane, koje inače nisam toliko posećivao. Najviše me nervira kod njih što mi se u garderobu uvuku najrazličitiji mirisi što u rezultatu proizvodi jedan neprijatan, ali je to postalo nebitno upravo zbog dobro provoda. Kad malo bolje razmislim, ja sam baš srećan jer sam okružen dobrim, pametnim i urnebesno duhovitim ljudima, pa možemo da se zabavljamo gde god.

IMG_3142

Najdraži komad odeće koji poseduješ?

Imam tu neku crvenu majicu koja se raspada, a sve mi je draža. Ne znam kako ću se osećati kad jednom od nje ostanu samo konac i etiketa.

Koja boja dominira tvojim ormarom?

Šarena. Stvarno, imam stvari u mnogo boja jer i volim mnogo njih.

Najstariji komad odeće koji poseduješ?

Mislim da je to teksas jakna koju sam kupio još kad sam krenuo u srednju školu, ali mi je tada bila malo veća. Imam i neke second hand čizme koje su dobro očuvane, ali je model prošlovekovni.

Koji je poslednji film koji si odgledao?

Šiperovu „Viktoriju“ – poseban film.

Film kom se uvek vraćaš?

Nemam običaj da često gledam iste filmove. Često pustim neke delove Vendersove „Pine“, i možda Diznijev „Petar Pan“ – c’est moi!

Album i pesma kojima se uvek vraćaš?

Vraćam se stalno domaćem novom talasu, valu ili kako god, iznova i iznova. Zašto ovde više nema takve muzike mogu samo da pretpostavljam. Takođe vrtim diskografije umetnika kao što su Yann Tiersen, Philip Glass i Demian Rice, a baš, baš volim i francuske šansone koje su izvodili Brel, Aznavour, Sardou, Becaud, Macias, Dassin, Piaf, Dalida i ostali. U poslednje vreme često slušam debi album „No mythologies to follow“ mlade danske pevačice MØ i pesmu „Take Shelter“ grupe Years & Years, a potkrade se povremeno i Mimi Mercedez. Dakle, stvarno svašta.

IMG_3156

Gde voliš da doručkuješ?

Kod kuće, mada imam u kraju i pekaru „Miloš“ u kojoj ima baš ukusnih stvari, a kako često ne organizujem dobro svoje vreme, najčešće se dešava da jedem nešto usput.

Sajt koji posećuješ svakog dana?

Facebook.com, instagram.com (mada su to više aplikacije) i često odem na pescanik.net i vreme.co.rs, ali ne baš svaki dan.

IMG_3122

Šta nikada ne bi obukao?

Ne znam, stvarno ne znam, možda pantalone od zmijske ili krokodilske kože, osim ako nisu deo kostima. Ali o cipelama od istog materijala bih već razmislio.

Šta si poslednje kupio od odeće?

Crni duks-džemper s kapuljačom bez koga sam ostao u rekordnom roku. Ne znam da li se to sad uopšte računa.

IMG_3134

Gde ćeš za Novu godinu? Kako ćeš se obući? Da li uopšte planiraš svoj izgled za određene prilike?

Nisam još sasvim siguran, možda ću s prijateljima otići u vikendicu na Moravi u Velikoj Plani ili u kafić zajedničke drugarice, ništa još nije sigurno, a izgleda da neće ni biti do tog dana. Ne znam ni šta ću obući. Kao što sam već pomenuo, uglavnom obučem ono što mi se nosi u tom trenutku, mada ponekad za posebne, važne prilike isplaniram unapred ili samo odlučim da kupim nešto novo.

 • Cipele

  Hand Made

 • Majica

  H&M

 • Šubara

  Poklon

 • Bedževi

  PINJUNKY bedževi, handmade i stare značke

 • Šal

  Second Hand

 • Kaput

  Bershka

Lajkuj:

Komentari:

 1. Janko says:

  I meni nedostaje Kapric.

 2. Lub says:

  Jedan od retkih smislenih intervjua na paleti. To je zato sto je gost bio smislen, sadrzajan I nepretenciozan, cime ne mogu da se pohvale tabule raze ( u svakom smislu) iz vecine ostalih paleta

Ostavite komentar:

Slični članci: