Da li imate preko 18 godina?

Šta u Srbiji neće biti moderno ni kroz pola godine?

Moda je eksperiment. Zato kombinujte oversize odeću i PVC. Iz stana možete iskočiti i u pidžami.

Naše tlo je specifično po tome što brzo upija popularizovane trendove koji neretko postaju loši zbog masovne (zlo)upotrebe, jer devojke idilično žive u ubeđenju da se oblače isključivo po svom ukusu, a ne da bi se se svidele drugima, što je kontradiktorno činjenici da nam većina ženske populacije izgleda isto.

Ovo nije slučajnost, ali da ne ulazim previše u materiju, ono šta je pesnik hteo da kaže jeste da postojeće trendove i savete iz magazina ne treba uzeti doslovce, već kao izvor inspiracije za sopstveni eksperiment jer moda je instrument lične ekspresije i kao takva ona je individualna i namenja svakome. Kako ovo ipak jeste modna kolumna, a ja volim da imam mišljenje o svemu, sledi sedam ličnih odevnih favorita za koje smatram da neće naići na prihvaćenost u Srbiji, jer se ekscentričnost i dalje omalovažava.

1. LOON JEANS

Prvi put su se pojavile u 19. veku kao uniforma američkih moreplovaca da bi se potom decenijama provlačile kroz razne stilove- od visoke mode, preko hipi pokreta pa nazad na mainstream, da bi samo kod nas posle izvesnog vremena bile obeležene kao staromodne i ostavljene negde u naftalinu. Zašto smo mi izuzetak u svemu javiću kad saznam, u međuvremenu ako želite da nabavite par savetujem da potrazite na internetu, jer od izbora farmerki na našem tržištu ne očekujem mnogo. Ako ste metar i želja da porastete kao i ja neka obavezno budu visokog struka uz cipele na štiklu i upasan gornji deo, jer time vizuelno dobijate na dužini te konačno možete da lažete da su vežbe za rast upalile.

2. PIDŽAMA LOOK

Podseća me na školski period kad mi je bilo mučenje da se oblačim ujutru, pa bih iskočila u pidžami, jer jutro je za spavanje ne za razmišljanje šta ću da obučem. Tako je za mene ovaj trend idealan, jer gornji i donji deo uglavnom dolaze u kompletu i uz minimalno truda, voila- jutro može da počne (ako baš mora).

hana

3. OVALNE KARIKE

Kod nas izbačene iz upotrebe i nepravedno etiketirane kao ‘seljačke’, zlatne ovalne karike mole za drugu šansu jer:
1) izgledaju sjajno
2) crna bunda i zalizana kosa trebaju svoje saputnice.

4. NAOČARI SA PROVIDNIM STAKLOM

Ako sunčane naočari koristiš za skrivanje podočnjaka ili izbegavanje poznanika na ulici ovaj model ti neće biti od velike koristi, ali će svakako doprineti da te dečkova bivša mrzi još više.

f3eefeaa832f7214aaf9f10347e3939c

5. PUMPS 60′

Popularizovane tokom 60ih, ovaj model cipela je voljen decenijama u raznim oblicima, od špicastih i kockastih, preko onih sa manjom ili većom štiklom. Jasno mi je da me sad već gledate kao potpunog kretena dok razmišljate ko bi još nosio cipele koje je tetka nosila za vreme Tita. Ako je to slučaj – čestitam, tetka vam je legenda i pravo je vreme da se ugledate na nju, jer su ovo cipele koje će i najklasičniji stajling učiniti zanimljivim.

6. OVERSIZE

Ovaj trend će eventualno biti popularan kad se oslobodimo kalupa da sve što je za ženu treba da bude uz telo i ustupimo prednost udobnosti, jer i žene bi da dišu. Duksevi, majice, košulje po dva broja veće i eto ga improvizovani oversize, a ako pričamo o namernom, Vetementsu idu sve zasluge za popularizaciju ogromnih košulja i dukseva sa predugačkim rukavima koji i nisu toliko funkcionalni no ipak se radi o modi. Ko je rekao da sve mora da bude funkcionalno!

7. VINIL

Dobro znam da aludira na S&M, prostituciju, blud, nemoral i sve te ostale predrasude i da se baš zbog toga neće proslaviti u ovom oklopu koji nazivamo državom, ali, gle čuda, moralne vrednosti jedne devojke se ne mere dužinom čizama koje nosi, niti materijalom od kog su napravljene stoga njihove predrasude mačku o rep. Vinil na sebe i prst u vis!

Lajkuj:

Komentari:

  1. Odličan tekst, ali se ne bih složio da se i ovo neće umnožiti u tolikoj meri i uz takve kombinacije da će verovatno svima biti muka od prelepih materijala i odevnih elemenata koji svaku osobu koja ih nosi (na pravi način) učine prelepom. Sudeći po tome da sve što je alternativno postaje komercijalno i postaje prihvatljivo od osoba koje ne da ne kapiraju šta nose i zašto nego nemaju pojma o tome, već su videli da je to obukla neka estradna ličnost u želji da je zapazi neko na instagramu, skoro svi trendovi koje si navela će biti prihvaćeni, ne na način na koji bi trebalno, ali će biti tu, prisutni maloo duže nego što bi trebalo, jer sve što traje dve nedelje, kod nas može da se stavi u zamrzivač da odstoji, da se ne pokvari, a zapravo će izgledati kao nešto smrznuto, najčešće kokoška, pa možda počne i da liči na zamrzivač.

Ostavite komentar:

Slični članci: