Da li imate preko 18 godina?

Spoj nespojivog je stalni zadatak

Katarina Simović o svojim strastima, fotografiji i stilu.

00000007

Na listi tvojih opsesija koje bi mesto moda zauzela? 

Posmatrajući vreme koje prolazi i modu koja dolazi, na prvom je neka vrsta udobnosti i komfora u odeći koju nosim. Mislim da se danas sve previše komercijalizovalo, te nam je i moda takva. Rispekt ljudima koji pokušavaju da pruže novitete u modnom svetu. Takođe, moji odevni komadi su uglavnom iz probranih second hand shop-ova, u kojima se mogu naći komadi iz 70tih, 80tih čiji se materijali jako retko nalaze. Ali moda je prolazna, stil je večan (smeh).

A snowboarding?

Winter is coming (smeh).

Čime si preokupirana ovih dana?

Pa trudim se da što više radim na usavršavanju u domenu fotografije i književnosti. U poslednje vreme sam fotografisala gotivne lokale poput La petite cantine i barber shop Pinch- to uglavnom okupira moju pažnju, ali i  traženje modela i lokacija za Stocksy United, firmu koja se bavi stock fotografijom. Mogu reći da mi je satisfakcija upoznavanje novih ljudi i mogućih saradnji. Svaki projekat je novo iskustvo.

Da se nisi fokusirala na fotografiju šta bi to drugo bilo?

Verovatno bih istraživala na različitim poljima, ali pretpostavljam da bi to bio clothing, jer mi je uvek bio trip sklapanje boja i dezena, kao i kombinovanje stilova.

Imaju li tvoje fotografije skrivenu poruku? Koje su ključne teme na njima?

Teško da mogu imati skrivenu poruku, jer su uglavnom aktovi u pitanju. Mada sam sklona fotkanju zanimljivih ljudi, jer se uglavnom bavim portretima. Poenta je zapravo prikazati realistično telo ženskog bića i otkloniti komplekse koji su nastali usled 90-60-90 mera (smeh).

Koliko si spremna da sebe podeliš sa svetom? I koja je cena toga?

Proces davanja je sastavni deo posla, kao i proces stvaranja. Da bi stvorio nešto moraš u potpunosti biti predan određenoj stvari. Feedback koji dobiješ ili ne je sastavni deo stvarnosti koja je svakodnevno prisutna.

00000025

Kakva estetika te vodi?

Estetika se uvek apgrejduje i usavršava. S početka sam se vodila estetikom lepote i uopšte pojmom lepo, a onda je u domenu književnog pogleda Istorija lepote i ružnoće Umberta Eka, otvorila neke nove horizonte. Magija je spoznati svet kroz različite etape umetnosti. Spoj nespojivog je stalni zadatak.

Posao u regionalnom centru za talente te čini strogom?

Teško da me doživljavaju kao strogu, pretpostavljam zato što su uglavnom viši od mene (smeh). Naravno da ne, pokušavam da uspostavim friendly konekciju i kapiram da mi dobro ide i srećna sam zbog toga (smeh).

Koji su tvoji snovi i nadanja za budućnost?

Free space i open mind za kreativne stvari. Putovanja i iskustva koja se stapaju i daju inspiraciju za fotkanja. Pozitivni vajbovi i dobra atomsfera u svakom momentu i svakom danu, jer tako gradim budućnost.

Kada bi mogla da izabereš da sarađuješ sa jednom osobom na svetu (dead or alive), koja bi to bila?

To bi zasigurno bio Godar, tvorac vrhunskih filmskih kadrova i prikaza ženskih tela i ženstvenosti. Gotovo zamrznuti kadrovi svakog njegovog filma su česta inspiracija za moja fotkanja. Prepuno intriga, ljubavi, bekstva i nekakve spontanosti muško-ženskih odnosa su teme koje kadriraju život u novoj dimenziji.

Koja od stvari koju poseduješ ti je najdraža?

Ima previše stvari koje volim, ali zasigurno sam privržena projktoru, analognom aparatu i kameri koju sam dobila u nasledstvo. Te stvari svakodnevno stoje kao hram koji me podseća na red, rad i disciplinu.

s00000017

Koji je najbolji savet koji si ikada dobila?

Budi samo svoj, sebe jedino ne znaš.

A najgori?

Završi fakultet i udaj se (smeh).

Kakvo te oblačenje užasava? Šta ti ne pada na pamet da staviš na sebe?

Iskreno, ne postoji nešto što bi me užasavalo, jer mislim da je to pregrubo rečeno. U suštini, može da mi se dopada ili ne. Sve je dopušteno, jer svako je individua za sebe, s toga su i stilovi različiti. Nosim sve što mi padne pod ruku, jer stil je nešto što se ne može oduzeti, već je postojan i prolazi kroz metamorfoze.

Koja su to mesta na kojima voliš da provodiš vreme po Beogradu?

Recimo da je to Savana na Zemunskom keju, Ljutić, Smokvica.. Sva mesta imaju nešto svoje (smeh).

Podeli sa nama neku sliku sebe u outfitu od koga te danas može biti blam…

Ne mogu reći da me blamiraju moji pređašnji outfiti, jer sve su to faze kroz koje se moralo proći, ali svakako ima slika koje, kada hoću da se smejem, prelistam po albumima (smeh).

image1

 

 

 • Haljina

  Vintage house Simon Jeffery

 • Krzno

  Vintage fur late 70's to mid 80's Tyber

 • Cipele

  Catwalk

 • Naočare

  Kalenić pijaca

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: