Da li imate preko 18 godina?

Richie Hawtin otvara lanac ekskluzivnih frizerskih salona

STYLEdifferently kreće s radom u proleće 2018.

Idete na rejvove, obožavate tehno kulturu, oblačite se po njenim uzusima, obožavate Richie-a i oduvek ste se pitali odakle mu tako cool asimetrična frizura koju ni jedan od domaćih majstora ne može napraviti? Verovali ili ne, isto se pitao i on i u saradnji sa frizerskim stilistom Trevor Sorbie-om i inžinjerom zvuka Abletonom osniva lanac futurističkih, ekskluzivnih frizerskih salona.

U svom radu lanac STYLEdifferently, čije ime dolazi iz brenda njegovih muzičkih miksera PLAYdifferently, neće koristiti makaze. Ili one bar neće biti ključne za vaš novi „šiz friz“ pošto ekipa planira upotrebu nano tehnologija, laserskog sečenja kose, visokih tehnologija i potpuno asimetričnih frizura koje će, po rečima višeg tehničara (u frizerskom salonu!) STYLEdifferently-a Anttoni Bangs, biti : „…ćopave i antistilizovane“.

Kako frizura može biti ćopava ostaje misterija dok se prve mušterije ne stave u ruke Hawtinovih stručnjaka, ali Bangs je, u zvaničkom saopštenju, probao da razjasni bar motivaciju za početak ovog posla koja prevazilazi, naravno, finansijsku, : „Richieva ideja je jasna i jednostavna. Sa Trevorom razvija nešto magično što će transcendentirati obično friziranje. Okupili smo poseban tim koji će primeniti najbolje i najnaprednije frizerske tehnologije kako bi oplemenili telo i dušo mušterija, a i unapredili ljudsko društvo u celini. Neviđeno je to što radimo, prosto neviđeno“, nadahnuto završava Bangs o projektu frizeraja koji menja ljudsko društvo što nije uspelo ni pank pokretu sa „čirokanama“, ali se negde smešta u uspehe oca moderne turske države, Kemala Ataturka, koji je naredio svim Turcima da odseku perčine i odevaju se evropski kako bi modernizovao državu, a policiji podelio makaze kako bi po kratkom postupku, na licu mesta, sredili buntovne Turke kojima je otomansko naslađe bilo draže od evropskog modiranja.

Da projekat nije šala potvrdio je i sam Hawtin učestvujući na ovogodišnjem Sonar festivalu i pripadajućoj konferenciji o novim muzičkim tehnologijama Sonar +D : „STYLEdifferently nije samo nova tehnologija skraćivanja kose, stil ili nova metodologija stila koja bi trebalo da pomogne frizerima i da im pomogne u radu; ovo je budućnost kose, a menja i ton i karakter ljudskog društva idejom asimetričnosti, tehnologija i laserskog sečenja“.

Ko ne zna čime se Hawtin bavi i šta pušta pomislio bi da je savremena kombinacija Isaka Njutna i Nikole Tesle, ali da je ozbiljan u ideji i više nego jeste. Veliki magacin od 10.000 m2 u Detroitu gde je Hawtin bio jedan od najznačajnijih aktera „detroitske tehno scene“ i gde se preselio ranih ’90-ih preuređuje se da kako bi postao centar STYLEdifferently carstva. Na tri nivoa prostiraće se frizerski salon, STYLElab u kojoj će biti frizerska akademija, trening centar zasnovan na AR tehnologiji (Augmented Reality) proširene realnosti, odeljenje za razvijanje projekata preparata za održavanje kose koji će se zvati MODEL, CTRL, i slično i, na kraju, tehnološki hub gde će se razvijati nano tehnologije koje će odmah biti primenjivane na licu mesta, u salonu.

Salon već prima online rezervacije termina od 1. januara 2018. dok je otvaranje planirano za proleće iste godine. Ne znamo koliko će domaći klaberi želeti da pohrle u Detroit da bi, slobodno možemo reći, dobili „hawtinku“ na glavi, ali znamo da su neke domaće zvezde još pre kralja detroitskog tehna znali sami, ili uz anonimnu pomoć, da povedu računa o svom vlasištu i stilu, a prvi je vlasnik najprodavanijeg albuma u istoriji jugoslovenske folk muzike dok je drugi kralj. Ajde da se Hawtin pozabavi ovim…

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: