Da li imate preko 18 godina?

Perfume Genius*: Chloé Love

Parfem za dame koje ne stoje u redu ispred kabina u Zari, već čekaju da ih šaneri porukom obaveste o tek pristiglim kolekcijama.

0
0

Znate kako to obično izgleda u tim reklamama za parfeme: ona nežna, valja se po satenskoj posteljini, vetar podiže ogormne zastore na prozorima, ona u mantilu beži od njega hodnicima hotela ili trči niz široko stepenište palate, seda u raskošni kabriolet, on je juri na motoru ili u gliseru, u svakom slučaju na kraju se nađu oko ponoći na nekom pustom trgu ili ispred katedrale. Uglavnom, sve se završi tako pompezno i dramatično uz seksi ženski šapat koji šapuće ime brenda koji se reklamira. Ali, u svetu te vrste advertajzinga nema nepredvidivosti, jer postoji taj utabani patern događanja, slika, atmosfera, samo se na kraju promeni ime i pakovanje. Glavne junakinje ovakih spotova su manje više sve iste, iz iste Holivud ladice lepotica, obavezane milionskim ugovorima, svaka se smeje na sličan način i gleda konzumente ispod obrva. Vise tako isfotošopirane u prirodnoj veličini na svakom iole pristojnom aerodromu na svetu ili bus stajalištu i mame ljude da kupe.

01 chloe

Međutim, postoje parfemi kojima reklama uopšte nije potrebna. Sofisticirana i decentna modna kuća Chloé je 2010. godine na tržište izbacila masterpiece na police parfimerija, nazvavši ga sasvim obično: Love. Slučajno ili sa namerom, nosevi Louise Turner i Nathalie Gracia-Cetto nanjušili su čarobnu formulu sastojaka i spakovali ga u sofisticiranu bočicu boje bakra i pudera.

Chloé Love, već na prvi pogled, upoređujući ga sa ostalim brendovima slične kategorije i cene, izgleda superiorno i van svake konkurencije.

Kombinacija stakla i bakarnih delova, te neobavezni komadić lanca koji obavija sami poklopac, govori o tome da se unutra zaista krije nešto vredno vaše pažnje. Ukoliko ste u prilici da ga otvorite, istog trenutka ćete osetiti dodir ženstvenosti pomešan sa savršenom cvetnom kompozicijiom. S obzirom na to da je u pitanju remek delo koje nam dolazi iz fabrike visoke sofisticiranosti, radi se o parfemu koji je istovremeno i jednostavan i kompleksan, jer vam se u prvom trenutku može učiniti nežnim i blagim, da bi u dodiru sa vašom kožom postao ranjena zver. Neki će vam možda skrenuti pažnju da ovaj parfem nije baš adekvatan za vrele letnje dane, međutim, ukoliko zaista držite do toga da se vaš karakter ogleda u flašici parfema koji vas gleda sa toaletnog stočića, onda možemo govoriti o tome da ovaj miris možete koristiti kad god, bez obzira na stroga pravila. Uostalom, Chloé Love je i stvoren da poruši koncept obične svakodnevice i postane najbolji prijatelj onih žena koje u svakom trenutku znaju ko su.

02 chloe

Zato ćete ga najpre osetiti na onim ženama za koje većina misli da su nedodirljive. Neke žene bi pre možda iskoristile izraz „na kučkama“, ali to je samo zato što ljubomora pomalja svoje ružno lice. Lepršave note cveta narandže, ružičastog bibera, irisa, jorgovana, glicinije, zumbula, heliotropa, puderastog mošusa, talka i pirinča obaviće se oko vas kada pored vas bude prošetala žena gordog hoda, sasvim sigurna u ono što hoće i želi, ne pristajući na ništa manje od toga. Takve žene nikada ne izlaze iz automobila da natoče gorivo, niti vole u da u Zari čekaju red za kabine. One obično imaju svoju mrežu najboljih šanera koji ih putem sms poruka obaveštavaju o tek pristiglim kolekcijama. Njima pantalone uopšte ne smetaju da misle, a vratolomne potpetice tretiraju kao najudobniju obuću. Često ćete ih videti sa Pandora narukvicom na ruci, mada više su sklone decentnijem nakitu – lančić na kom visi početno slovo njihovog imena ili sitne biserne naušnice. Na taj način, žele da pošalju poruku da se iza tog strogog i prodornog karaktera, krije zapravo nežna devojčica koja nije još sasvim odrasla. Urednice modnih magazina ga nose u torbi, samo zato što se nadaju da kada se sudare sa zgodnim muškarcem u restoranu, iz torbice će ispasti nešto što zaista izgleda skupoceno. Neretko ćete ga osetiti i u avionu, u prolazu neke iskusne stjuardese nadograđenih noktiju, koja obično nije ni svesna činjenice da se s njom ne treba kačiti. Sasvim je izvesno da ćete negde u sudu nabasati na neku super sređenu advokaticu, koja pre ročišta vadi svoje “oružje” koje omamljuje i najljućeg protivnika.

Ukoliko ne znate kako da se odužeti načelnici nekog odeljenja na Kliničkom centru, Chloé Love je idealan način da joj pokažete koliko ljubavi možete da date.

Ono što je sigurno – ovo je savršen primer pojave: niko u njegovoj blizini nije ravnodušan. Čak i oni kojima bi se omaklo da kažu da je Chloé Love precenjen i ništa posebno, govore to sa velikom dozom strahopoštovanja, jer jednostavno znaju da se sa nekim stvarima ne treba šaliti.

*Perfume Genius is the stage name for Seattle-based solo artist Mike Hadreas.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: