Da li imate preko 18 godina?

Paleta: Sara Nišević

Mlada i svestrana studentkinja antropologije na pauzi savetuje da se ne tetovirate maloletni i otkriva na kojim sve projektima radi ovih dana.

1
0

Čime se baviš?

Freelance pisac u usponu, pišem ceo sadržaj jednog sajta, a takođe sam i korporativni asshole by day da bih finansirala hobije, dizajniranje odeće i fotografiju (prilično amatersku doduše). Spremam i svoj blog, baš sad radim na sadržaju na temu dualizma kod umetnika.

Takođe dizajniraš garderobu. Šta inspiriše tvoje kreacije?

Inspiriše me želja da ljudima, najviše u Srbiji, prikažem nešto što neće videti u standardnim Ušće-radnjama. Oživljavanje klasične elegancije iz viktorijanskog doba na moderan, minimalistički način. Takođe, kombinovanje tih komada, koji možda izgledaju malo kao kostimi, sa ličnim stilom radi stvaranja autentičnosti.

Kada bi mogla da izabereš jednu poznatu ličnost da nosi tvoje kreacije, koga bi izabrala?

Bez razmišljanja, sestre Olsen. Jedna mala tajna, spremam i kolaboraciju sa jednim domaćim bendom, tako da sam definitivno srećna i da ‘alternativne’ poznate ličnosti (kakav paradoks) daju indentitet mom brendu.

Sa koliko godina si se prvi put istetovirala?

Sa 16. Ne bih preporučila, iako se ja ne kajem, nismo svi isti ljudi. Da citiram jednog velikana underground domaće filozofije kog možete najčešće sresti u Bigzu: ‘Ja nisam drugi ljudi’.

Šta slušaš ovih dana?

Indi rok? Da li je to legitiman žanr? Ako jeste, to. I pank naravno, uvek pank. Malo i space disco, osamdesete su magične.

Kako si formirala svoj stil?

Često kažem da sam uvek u nekoj fazi. Stalno se menjam. Moji tinejdž dani raznih faza nisu bili tako davno (haha),a moj trenutni stil je mashup svih faza u kojima sam bila, na koje je naravno najviše uticala muzika. Kombinacija panka (kao mala bila sam i emo), hipsteraja i minimalizma, sa malo i trenda, koliko god to zvučalo čudno.

Koju boju najviše voliš?

Crnu i pastelno pink!

Da li se sećaš prve simpatije? Kako je to izgledalo?

Moja prva simpatija je bio dinosaurus zlikovac sa nekim mnogo kul oklopom, iz crtanog čijeg se imena ne sećam. I Eminem. Možda se zato sada blajham.

Šta te nervira?

To što me nerviraju sitnice. Ali radim na tome da me ne nerviraju stvari na koje ne mogu da utičem. Baš juče sam se smejala kad sam u saobraćaju zaglavila iza bagera dok sam negde žurila!

Studiraš antropologiju. Kako si se zainteresovala baš za tu nauku?

Sasvim slučajno, iako sam trenutno na dugoj pauzi od studentskog života kako bih radila na karijeri. Čovek je fascinantan. Kulture, verovanja. Biološke, društvene sličnosti i razlike među nama kao nešto najpre pozitivno i fascinantno. Dugo sam znala da cu krenuti putem društvenih nauka i antropologija mi se činila kao savršena kombinacija svih njih. Mada filozofija je moja najveća ljubav.

Kako nameravaš da provedeš leto?

Razvijajući brend, pokrećući blog, pretvaranje freelance-ovanja u glavni posao i naravno, ne želim da budem više od dve nedelje vezano u Beogradu.

Kako izgleda savršeno beogradsko jutro?

Verovatno doručak koji zajedno spremim sa posebnom osobom na osunčanoj terasi novog stana. Razvlačenje u krevetu i zajednicko maštanje. Malo romantike ne povređuje nikoga. Možda i jutarnje vino, to uvek zvuči kao dobra ideja. Ne bih da radim ništa i da ne žurim nigde, bar jedno jutro.

Tri omiljena kafića/bara u Beogradu?

Nisam tip koji sedi u kafićima, pogotovo što ne pijem kafu, a kraft piva su prilično skupa u kaficima. Ali u Nixon i Telmu uvek rado odem!

Pesma koja te baš nervira…

Bilo šta od onog Francuza, Stromae, ne znam zašto. I zabavnjaci, najgora muzika ikada. Kakva uopšte može biti muzika koja se zove tako.

Preporuči nam nekoliko knjiga.

The Antidote: Happiness for People Who Can’t Stand Positive Thinking od Olivera Burkmana! Svi treba da pročitaju tu knjigu. Mit o Sizifu od Kamija. Metafizika lepog od Artura Šopenhauera. Ogledi o individualizmu od Luj Dimona.

Šta nikad ne bi obukla?

Mrežaste čarape koje vire iz farmerki, komplet trenerku ili bilo šta u čemu se ne bih osećala kao milion australijskih dolara (jer je veći od običnog dolara).

Ako bi morala da nosiš samo jednu boju (crno i belo nisu boje) za koju bi se odlučila?

Pobogu, pastelno roze. Sve je bolje kad je pastelno roze.

Kako preboleti raskid?

Egzistencijalizmom. Shvatanjem svojih emocija, odakle ustvari one potiču, shvatanje prolaznosti svega, pa i ljubavi. Autodestrukcija!

O čemu razmišljaš ovih dana?

O promenama, unapređenju sebe i svoje karijere, pa sam baš u ogromnoj panici, evo ima dve nedelje.

Šta ti je u torbi sada?

Pola ormara, laptop, šampon za suvo pranje kose (hvala onome ko to izmisli), punjač, slušalice, parfem koji sam potrošila, cigare, pasoš. Očigledno je da se nisam našla u trendu malih torbica.

 • Top

  The SU, moj dizajn i brend

 • Suknja

  Second hand, koju sam skratila

 • Cipele

  Dr. Martens

 • Minđuše

  Iz JaneDoe Concept Store

 • Pederuša

  Stradivarius

 • Naočare

  Pull&Bear

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: