Da li imate preko 18 godina?

Stil Gale Borović

Paleta

Autor: Fotograf: Nemanja Knežević
0
0

“Ma ja se oblačim prilično obično, uživam kada imam vremena i povoda da sklapam i promišljam šta ću da nosim – ali to obično nije slučaj.”

Gala je student na masteru fakulteta primenjenih umetnosti – savremenog odevanja, a trenutno je u procesu spremanja završne kolekcije…

“Stvar sa našim fakultetom je ta da smo u prve dve godine uglavnom usmereni na crtanje i slikanje a tek pred kraj na samu modu. A mene moda zanima oduvek….ali u pravcu da sam ja ta koja oblači druge, ja sam ta koja pravi za druge. Kad završiš fakultet tj. na osnovu završne kolekcije vidiš kako se razvijala jedna ideja. Stvari obično ne budu onakve kako si ih zamislio na početku, ali to je mahom zato što se ovde stvari razvijaju u skladu sa mogućnostima“

7

“Master kolekcija će biti ozbiljnija i zanimljivija stvar, radiću je celo  leto i u septembru/oktobru će biti gotova. Inspiracija je bio način na koji se oblače i žive savremeni Romi. Dosta sam istraživala i čitala o njima, i stvarno cela ideja koja stoji iza načina na koji žive je na neki način pokrenula pravac u kom sam počela da se krećem sa tom odećom.”

IMG_6157

“Što se materijala tiče kombinovala sam sve i svašta, neke materijale sam kupovala neke sam reciklirala, rasparavala stvari koje nađem pa sklapala nove krojeve… To je bilo zanimljivo a i išlo je u prilog samom konceptu kolekcije.”

“Ponuda odeće kod nas je dosta jednolična, i to svakako utiče na to kako se ljudi oblače. Ja nemam određeno mesto gde kupujem. Gomila second hand-ova se otvorila kod nas i može da se nađe svašta. Ipak, najviše volim da idem po prodavnicama koje su mi nove i koje nisam videla do sad, što se obično desi kada sam u inostranstvu, to me najviše privlači.”

“Planiram da odem iz Srbije, bar na neko vreme. Mislim da ovde nema dovoljno prostora za stvari koje me zanimaju. U budućnosti bih volela da naginjem još više ka eksperimentu, a pored toga mislim da je internacionalno iskustvo dobra stvar po sebi.”

poslednja

Poslednja pesma koju Gala sluša na repeat je Zuko 103 – Otro lado
Sajtovi koje redovno posećuje su instagram, i pinterest.

Cipele – Springfield
Farmerke – Zara
Košulja, bela –  stara, ne sećam se odakle je
Kosulja, šarena –  Kalenić pijaca
Kaiš – mamin stari
Prsluk – mamin stari
Šešir – Reserved

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: