Da li imate preko 18 godina?

Novi najkul dres i fudbalski klub u Evropi

Autor:

Ekipa koja je od Venecije napravila „najkul“ fudbalski klub na svetu i koja je od ovog malog italijanskog kluba napravila modni brend, udružila je snage i stvorila još jedan kul fudbalski klub. Ovoga puta u Grčkoj. Dresovi grčkog drugoligaša Atina Kalitea postali su među najtraženijima u Evropi.

Bureau Borsche, koji je radio novi identitet Veneciji, ali i velikom Interu iz Milana, uradio je isti posao i za mali grčki klub. Klub koji se zvao samo Kalitea postao je Atina Kalitea i dobio je novi grb septembra prošle godine. Za sve je zapravo zaslužan Ted Filipakos, predsednik i kreativni direktor atinskog kluba. Ovaj čovek je do februara ove godine bio brend menadžer Venecije i zapravo je tamo sa istom ekipom radio rebrending ovog italijanskog kluba.

Uoči prošle sezone Atina Kalieta predstavila je nove dresove koji su vrlo brzo rasprodati. Ali kako se Filipakos potpuno posvetio grčkom klubu čini se da su dizajn, kampanja i interesovanje za nove dresove podignuti na mnogo viši nivo.

Za ovogodišnju kolekciju je neophodno da se prijavite na mailing listu i sačekate početak septembra ukoliko želite svoj primerak. A kampanja je već krenula. Fotografije je uradio grčki fotograf Kris Kontos iz Kenedi magazina. Model je Grkinja Haris Aksilitioti. Preko dresa je logo Nacionalnog muzeja moderne umetnosti.

Atina Kalitea je klub iz predrađa Atine i svoje utakmice igra na stadionu Grigoris Lambrakis, nazvanom po čuvenom grčkom sportisti, lekaru i političaru. Tako da ukoliko planirate put Atine, možete pogledati i neku njihovu utakmicu i, ako budete imali sreće, kupiti dres na licu mesta. 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: