Da li imate preko 18 godina?

Must have gadgets za novopečene roditelje

Top 15 stvari koje morate: da probate, da imate ili da makar o njima razmislite.

4
0

Kada dođe novi član porodice mislimo da imamo sve kako bismo ga ugostili, međutim, ovakvo razmišljanje je pogrešno. Ono što smo kupili je nešto što našoj bebi prosto nije interesantno. Zato je dobro da se različite igračke i gadget-i kupuju tek nakon rođenja deteta, kada shvatite šta je to što će vama olakšati život. Ukoliko malo zađete na forume i sajtove pronaći ćete različite stvarčice za bebe. Mnoštvo je blogova koje pišu roditelji deleći svoja iskustva i dajući savete, a jedan od uticajnijih u tom svetu je Mom 101.

mom-101

Ove gadgete koje vam preporučujemo dobro je imati pri ruci, najpre zbog nas roditelja. Oni se mogu naći u našim prodavnicama ili se mogu naručiti preko interneta.

1. Auto – close pacifier je cucla koja se automatski zatvara pri padu. Ovo će vam biti spas kada cucla pada na ulicu ili na pod kod lekara, a vi niste poneli rezervnu. Ovaj proizvod će naći svoje mesto u srcima onih koji ne beže od prakse davanja cucle detetu.
Amazon

2. Flašica sa kašičicom (Infant silica gel feeding bootle with spoon). Ukoliko vaša beba ne želi da jede na flašicu ili vi ne želite da je hranite iz nje, ovo je prava stvar za vas! Takođe je i praktična kada idete napolje ili na put, jer su mogućnosti za prosipanje hrane minimalne. Stvar je savršena ako morate skoro svaki obrok mlečni ili nemlečni da dajete na kašičicu, a imate jako malu bebu. Ovo je moj omiljeni proizvod i svakog dana sam zahvalna onome ko je ovo izmislio. Aliexpess i Amazon.

Infant-Silica-Gel-Feeding-font-b-Bottle-b-font-With-font-b-Spoon-b-font-Food

3. Baby safe feeder je napravljen tako da deca mogu samostalno da jedu sveže voće i povrće, a da nije podrebno da ih prethodno pasirate. Može se naći u obliku mrežice ili cucle sa više otvora. Na ovaj način bebe, grickajući, prave manje deliće koji su sigurni za gutanje. Odlično je i za one kojima rastu zubi- kada ćete u “mrežicu” staviti hladno voće. Kod nas ih možete naći u u prodavnici Aksa, ali ih ima i na Aliexpessu i Amazonu.

Baby safe feeder front

4. Baby bottle holder i Bobalong su u suštini dva ista proizvoda samo je jedan za uzrast do 6 meseci, a drugi za stariju odojčad. Baby bottle holder je mali pomoćnik vašoj bebi.  Ovo je od velike pomoći kada beba počinje da hvata stvari rukama, koje su još uvek velike za njenu malu ruku. Najviše je od pomoći mamama koje hrane svoje mališane na flašicu. Sa druge strane, bobalong podstiče samostalno hranjenje i pruža sigurnost prilikom hranjenja deteta u toku vožnje. Takođe, dete ne može da baci flašicu kada završi sa hranjenjem. Videćete, kao napomenu, da se ovaj proizvod često kupuje uz baby safe feeder, pa možete i da pronađete popust ukoliko kupite oba u jednom paketu.
Amazon

5. Boon Snug Spout pretvara sve čaše u flašice. Možete ih koristiti svuda, rastegljive su i prilagođavaju se svakoj čaši ili flašici. Super su za putovanja i za restorane/kafiće. Dete neće prosipati sok/vodu, a i vi ne morate da brinete o higijeni. Moguće je naručiti ih preko Amazona i ima ih u prelepim bojama.

Snug_Group_01

6. MiniMat je silikonska podloga sa tanjirićem koja prijanja na površinu kako hrana ne bi završila na podu. U novembru 2016. godine bi trebalo da izađu i novi podmetači koji su prilagođeni većini hranilica.
Amazon

mini

7. Modern Twist Mark Mat je silikonska podolga za bojenje. Uz nju dobijate i markere čiji je trag moguće obrisati i zabava opet počinje. Odlično je za animiranje dece u restoranima ili na dugim putovanjima.
Amazon

Modern-twist-Mark-mat-Kid-Box-New-York-Placemat-KBNY4

8.  Saddle baby je sedište za bebu, namenjeno za nošenje na maminom kuku/stomaku ili tatinim ramenima. Ujedno je i oslonac za bebu dok je nosite kako bi i njoj i vama bilo priatnije. Ako često idete u prirodu sa mailšanom i pritom dosta hodate, vi ćete imati slobodne ruke, a on udobno mestašce, pa vam ove šetnje i izleti neće biti naporni. Saddlebaby i Aliexpress.

sadle

9. Moon Walk su kaiševi za prohodavanje. Posle silnog nunanja, puženja, nošenja, i sličnog, došlo je vreme za hodanje, ali bi sada vašoj kičmi prijao mali predah. Ovi kaiševi su upravo za to. Pomoći ćete detetu da nauči samostalno da hoda, ali se nećete umarati. Možete postepeno olabaviti kaiševe kako bi dete što više puštali da samostalno hoda, ali ukoliko krene da padne, dovoljan je samo mali potez ruke da ga zadržite. Beba će biti vaša mala marioneta.
Facebook

moon

10. Trake za kolica(hranilicu, dubak). Možda ovaj proizvod ne vidite kao dovoljno inovativan ili vredan pomena, ali kada različitim materijalima pokušate da zakačite igračke u bebinoj blizini, shvatićete koje je olakšanje imati gotov proizvod u ruci.
Sve bebe obožavaju da bacaju stvari, što psiholozi objašnjavaju teorijom da po zvuku identifikuju oblike. Svaki put kada ste u šetnji sa bebom poželećete da ne morate konstantno da podižete stvari koje ispadaju iz kolica. Ove trake se kače sa jedne strane za kolica a sa druge strane možete zakačiti željenu igračku ili flašicu. Na ovaj način nećete gubiti stvari dok se šetate, i one neće biti prljave pa ćete moći da ih vratite bebi da se igra.
Aliexpress.

6-pieces-lot-60cm-Stroller-Toy-straps-Baby-Strollers-Accessories-100-cotton-anti-lost-baby-toys.jpg_640x640

11. MamaRoo je moderna ljuljaška za bebe koja ne zauzima puno mesta i ljulja bebu u različitim pravcima. Privlačnog je dizajna pa će se lepo slagati sa vašim enterijerom. Izdvojila sam jedan od komentara majki koje objašnjavaju zašto je baš ova ljuljaška dobra za vas.
Facebook, Sajt.

12654405_10153268748931345_8867517866359382729_n

“While we love rocking our son, the mamaRoo is perfect for when mum or dad just has to get something done. Worth every penny.” – Lauren K.

12. FeverFrida je pametan uređaj kojim merite temperaturu vašem detetu, a preko bluetooth-a je povezan sa vašim telefonom. Ovo je siguran uređaj koji se uključi i postavi na bebu uz pomoć antialergijskog flastera. Potrebno je i skinuti aplikaciju kako biste je povezali sa bebinim uređajem. Tako ćete uvek znati kolika je temperatura detetu, skalu temperature u toku dana/nedelje, podsetnik kada je potrebno da detetu date lek. Ukoliko temperatura skoči aplikacija na telefonu će vas obavestiti o tome.
Novi gedžeti i jesu tu kako bi nam pomogli da novom tehnologijom obezbedimo što bolje uslove za spavanje sebi i bebi i da na najbolji mogući način pomognemo svom detetu kada mu je potrebno. Ovo je odličan uređaj za bolešljivu decu, jer čak i kada niste pored deteta uvek možete da proveravate stanje na vašem telefonu.
Amazon

feverfrida-character2

13. Baby Shusher. Poznato je da “bela buka” pomaže detetu da zaspi, a baby shusher proizvodi takve zvuke koji pomažu bebi da lakše zaspi već od prvih dana. On takođe pomaže deci, koja se teško uspavljuju kada se negde putuje- jer ih ovaj zvuk opušta.
Amazon

Baby Shusher

14. Baby cry analizer. Zaista ne znam ni jednu osobu koja ovo ne bi volela da ima. Svi mi poznajemo svoje bebe i znamo zašto plaču, ali kao početnici mislimo da stalno grešimo. Zatim bebe malo porastu i taman kada mislimo da smo ispratili njihov ritam, one nas iznenade. U takvim trenucima ovaj proizvod stupa na scenu, budući da naše dete nije u mogućnosti da nam kaže šta mu smeta. Ovakav gadget bih uvek volela pri ruci.
Amazon

Baby cry analizer

15. Taga bikes je jedan od najnovijih proizvoda na tržištu. Reč je o kolicima i biciklu spojenim u jedno. Mogu biti samo kolica, a možete ih i jednostavnim potezom transformisati u bicikl kao prevozno sredstvo, i uputiti se sa mališanom gde vam je volja, a da ne ulazite u prevoz niti da kolima transportujete dodatnu opremu. Jedina mana je to što u gradu nema svuda staza za bicikl, pa ovaj proizvod i nije baš praktičan. Naravno za sve one koji vole da voze bicikl, ovo je definitivno pravo otkriće!
Tagabikes.

taga

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: