Da li imate preko 18 godina?

Malac Žuta

Prva PANTONE boja koja je nastala po likovima iz filma

Pantone, korporacija koja se bavi standardizovanjem boja je 14. aprila ove godine zvanično predstavila novu boju, Malac Žuta (PANTONE Minion Yellow). Ovo je prva PANTONE boja koja je nastala prema liku iz filma, u ovom slučaju grupi likova iz animiranog filma Malci (Minions).

“Baš kao što zraci sunca oživljavaju, PANTONE Malac Žuta pojačava svesnost i kreira jasnoću, osvetljavajući put mudrosti, originalnosti i snalažljivosti otvorenom umu – ovo je boja nade, radosti i optimizma”, kaže se u saopštenju Pantone Color Instituta.

press-release-pantone-minion-yellow

Laboratoriji ovih sudaca vidljivog spektra svetlosti je bilo potrebno 3 godine da dođu do nove boje, koliko je prošlo od poslednjeg uvođenja nijanse u Pantone paletu. Perspektive radi, ovo je ukupno 1677. boja u paleti koja postoji od 1963, uključujući i 336 boja koje su dodate 2012. godine.

pantone

Istini na volju, Pantone već ima dosta sponzorisanih boja u svojoj paleti. Počevši od Coca-Cola crvene (484) preko Starbucks zelene (3298C) i T-Mobile purpurne (676C) mnoge velike kompanije su sudskim putem pokušale da zaštite svoja autorska prava (u ovom slučaju nijansu boje) sa manjom ili većom uspešnošću. Nazivanje boje prema likovima iz filmskog serijala deluje kao korak napred u tom smeru.

Kuloarom kruže priče kako je sve ovo rezultat lobiranja Illumination Entertainment studija sa ciljem da Minions bude treći animirani film ikada sa ukupnim prihodom većim od milijardu dolara (posle Frozen i Toy Story 3) i prvi takav koji nije izašao iz Diznijeve produkcije. U svakom slučaju, za ovu poslovnu ideju je “Pedeset nijansi sive” tek igra reči očajne domaćice, a zlatno-plavo-crno-bela haljina razbibriga za internet sirotinju.

Za kraj da napomenemo da je novoj nijansi žute kumovao niko drugi do Pharell Williams. Prema saopštenju, ideja za poslovnu saradnju mu je pala na pamet dok je radio na muzici za ovaj animirani serijal. Ako ste već krenuli da se pitate koji je njegov hit za leto koje je pred nama, sada znate.

pharrell

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: