Da li imate preko 18 godina?

Long live pliš!

Ovaj materijal nije rezervisan samo za plemiće. I ide odlično na golo telo.

2
0

Engleski kralj Ričard II je jednom davno zahtevao da bude sahranjen u plišu i ja ga potpuno razumem, jer da se ja pitam sve bi bilo umotano u taj predivan oblak od materijala.

Danas pliš nije rezervisan samo za plemiće, jer je postao deo masovne industrijske proizvodnje. Pliš se danas češće dobija od jeftinijih sintetičkih materijala nego preradom svile. Razlika je evidentna, zavisi samo koliko ste razmaženi.

Čizme

Plišane čizme su jedan od razloga što mi život lakše pada stoga ne zamerite ako ih budem provlačila kroz buduće pisotvorine, jer pogledajte ih. Poluduboke, duboke ili preko kolena ove čizme boostuju samopouzdanje za jedno 3,4 stepena i rade provereno. Ako niste avanturističkog duha kombinujte ih sa monohromom (crna recimo). I ja sam išla na siguricu što se boje tiče, ali zato prednost dajem krojevima koji su mi daleko zanimljiviji. Bela košulja sa puf rukavima i dubokog dekoltea uz crne pantalone visokog struka sa širokim nogavicama do članka su odlična prilika da se pariški chic razdrma londonskim pankom sa mrežastom rolkom ispod košulje.

image1

košulja vintage 1980′ montana style / pantalone Ellery £910 / cipele Phillip Lim £560 / tašna D&G £2,340

Haljine

Znaju da izgledaju izuzetno skupo, ali isto tako ima jezivo jeftinih primera gde često marka nije merilo, već kroj, te lično izbegavam uske ispod kolena sa tri četvrt rukavima, jer izgledaju kao očajnički pokušaj profesorke da se provede na maturi. Kad smo kod pravog provoda, nova capsule kolekcija stilistkinje Elene Nikolaevne “Blossom” je sve što treba da očekujete od svilenog pliša, a crna haljina sa vezom mi je apsolutni favorit. Uz ovakvu haljinu sa nakitom ne bih preterivala, dugme minđuše i minimalno tanko prstenje uz par pvc čizama preko kolena i eto ga, žurka nikad nije ni prestala!

image2

haljina ‘Blossom’ capsule by Elena Nikolaevna / čizme Dior £1865 / minđuše vintage Chanel £565 / prstenje Kendra Scott £37 / torba Elie Saad £1,300

Rukavice

Možda nešto najlepše što se desilo ovom svetu posle pojave piva i naravno rukavice se ne nose samo uz svečane haljine – ta vremena su prošla. Umesto haljine kombinacija je sledeća – bela majica sa izvezenim cvetom ili melanholičnom/uvredljivom rečenicom po mogucnosti, teksas jakna spuštena na pola ramena podvrnutih rukava sa crnim tankim pojasom oko struka kako bi se stvorio puf efekat. Pantalone su naravno široke i visokog struka, poslužiće i u sivoj boji ako vam kockasta šara nije omiljena stvar. Cherry on top su Balenciaga candy čizme, u većini slučajeva bih rekla da marka nije bitna, ali sad nije taj slučaj. Inače nisam preveliki ljubitelj bele obuće, ali posle ovih cizama sam postala, a i šta je 790€. Možda će biti na sniženju. Možda.

image3

pantalone Vilshenko £575 / kaiš Gucci £220 / cipele Balenciaga £675 / majica ručni rad / teksas jakna diesel £200

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: