Da li imate preko 18 godina?

Leafless: smela kolekcija nakita brenda Fucking Lion

Ovaj modni iskorak u okviru brenda spaja dve ideje: kontroverznu F-formulaciju i simboliku lava.

Autor:

U kombinaciji kratkog modnog filma i fotografskog editorijala pod nazivom LEAFLESS (Ogoljeni), predstavljena je priča o samoj suštini brenda Fucking Lion. Ovaj modni iskorak u okviru svog brenda spaja dve ideje: kontroverznu F-formulaciju i simboliku lava. Ideja je nastala 2016. godine kao delo mlade dizajnerke Ane Anđelić, koja živi i radi u Beogradu.

Svojom smelom kolekcijom ručno izrađenog nakita koji se bazira na elementima crvene kože, zlatnim metalnim detaljima u obliku lava i naizgled teškim lancima, Fucking Lion pokreće priču o hrabrosti u nameri da ukaže na ono skriveno duboko u nama, način na koji se osećamo ili našu sposobnost da pobedimo sumornu realnost. U svom dokumentarcu sa diskretnim momentima post-apokaliptičnog, autorka Irena Fabri, žena sa filmskom kamerom, predstavlja “život posle života” jednog fabričkog pejzaža iz vremena poznog socijalstičkog doba. Sama radnja filma je pritom predstavljena sirovom estetikom sa isključivom upotrebom prirodne svetlosti bez preterane dorade i postprodukcije.

Glavna protagonistkinja editorijala – Maja (Maja Atanasijević) dočarava snažan karakter lava, vođen čistom energijom i autentičnim buntovnički duhom. Ostajući svoja, Maja naglašava konfliktnu prirodu Fucking Lion nakita i njegovu nedefinisanu granicu između grubog i finog, budućnosti i prošlosti, tehnologije i prirode, i konačno, između heroja i prestupnika. Zalaganjem za ideju u koju čvrsto verujemo, često ulazimo u konfrontaciju sa prirodom, zakonom, organima vlasti, društvom pa ponekad čak i sa samim Bogom. Brza vožnja, spori tempo, odsečan i miran pokret tela naoružanog vojnika, neprijateljsko okruženje, bogohulni pokreti, promena brzine i ritma radnje prate tok ovog filma iz sekunde u sekund, držeći pažnju posmatrača na blještavim detaljima. Najveći izazov u pravljenju modnog filma LEAFLESS Fucking Lion čini upravo pokušaj da se ode korak dalje od očekivanog i da se pronađe lepota i nova inspiracija u unutrašnjosti napuštenog industrijskog ambijenta.

U skladu sa tim, ni fotografije u serijalu LEAFLESS ne pokazuju laži. Arheološki nam otkrivaju nastavak filma, oslikavajući fabriku iz njene unutrašnjosti. Prozapadna postavka fima se proteže sve do konačnog otkrivanja bizarne i otuđene mrzovolje istočnoevropske tehnološke zaostavštine. Drugačija, bipolarna i ogoljena, a otuda zavodljiva žena u crvenom, uspeva da ukroti zver i da oživi gigantski neprobojni aparat. Heroina Fucking Lion brenda se nikada ne predaje, verujući da ne postoji sudbina. Crvena lavica poziva na revoluciju, budeći ustreptalu životnu energiju ispod zarđalog ambijenta destrukcije.

A post shared by Fucking Lion (@fucking.lion) on

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: