Da li imate preko 18 godina?

Balenciaga ili IKEA?

Još jedan veliki modni brend otvoreno pozajmljuje dizajn od pragmatičnog i jednostavnog švedskog proizvođača.

Autor:
0
1

 

Svima su nam poznate čuvene plave IKEA torbe, u koje može da stane sve što zamislite! Čak iako ništa posebno ne kupite u tom švedskom raju, barem jednu torbu sigurno uzmete, zato što će bez sumnje zatrebati.

0246384_PE385463_S5

Balenciaga, francuska luksuzna modna marka, nije nimalo naivna. Očigledno su ispratili taj “torba krmača” trend, za koji se pre tačno 10 godina uhvatio i Louis Vuitton, u svojoj kolekciji Louis Vuitton Street PM 200. Tada je njihova verzija “krmače” koštala $984, ali to je ipak bilo davno, a Balenciaga ima izgleda veće ambicije i manje stida, pa kopiju IKEA torbe (koja inače košta manje od 1€ ) možete da kupite za samo $2145.

Balenciaga torba se razlikuje od IKEA torbe po ovim detaljima: prvi je materijal od kog je napravljena, drugi je ispis na ručkama. Sjajna, izgužvana koža, kako nam kaže Balenciaga, razlog je tako visoke cene. Uostalom, koga zanima reciklirana polipropilenska plastika? Umesto ogromnih IKEA slova, Balenciaga se odlučila za skoro neprimetan ispis zlatnim slovima.

Komentar je za sada dala samo IKEA, koja je ovim kopiranjem počastvovana jer “ništa nije bolje od univerzalnosti velike prave torbe!” Kako je ovo bilo previše komično da bi švedska kompanija preko toga prešla tiho, na nagovor partnerske agencije Acne (preko in-house prodavnice Ikea Creative Shop) napravili su oglas koji plastično i urnebesno objašnjava čitaocima kako da razlikuju ova dva brenda, odnosno, kako da identifikuju originalnu Ikea Frakta torbu:

1) Prodrmajte je. Ako šuška, to je to.
2) Multifunkcionalnost. Možete u njoj nositi opremu za hokej, cigle, pa čak i vodu.
3) Bacite je u blato. Prava Frakta se jednostavno ispira baštenskim crevom.
4) Savijte je. Da li ste u stanju da je smanjite do veličine male tašne? Ako je odgovor da, čestitamo.
5) Pogledajte unutra. Original ima autentičnu Ikea oznaku.
6) Etiketa. Samo $ 0.99.

Ikea_Balenciaga_Response-Ad

 

Lajkuj:

Komentari:

Ostavite komentar:

Slični članci: