Da li imate preko 18 godina?

Adidas izbacio patike posvećene Oktobarfestu

Nemački gigant odaje počest najvećem festivalu piva

Sigurno ste se pitali da li postoje savršene patike za apsolutno pijanstvo. One koje mogu da izdrže i zalivanje alkoholom i blato i vašu povraćku i mokraću, a da u njima dobro izgledate i kada niste obejućeni od pića. Ne lutajte više, od ove godine postoje i napravio ih je Adidas. 

U čast najvećeg i najstarijeg festivala piva, minhenskog Oktobarfesta koji se održava od 16. septembra do 3.oktobra i okuplja neverovatna 143. različita ponuđača hrane i piva, Adidas je izbacio specijalnu ediciju kožnih patika “Oktobarfest” čiji su dizajneri i stručnjaci stvarno vodili računa da se potpuno uklope u ono što Oktobarfest predstavlja.

Naime, patike su premazane specijalnom impregnirajućom tečnošću misterioznog sastava koja sprečava fleke od piva i povraćke (da, dobro ste pročitali – baš i samo ovakve fleke) kako ne biste u stanju potpunog psihičkog rastrojstva, koje se desi ukoliko popijete više od dva “velika” litarska piva abnormalne snage, uništili svoje festivalske patike. Upotrebljena koža je, takođe, vrhunskog kvaliteta i izdržljivosti te se patike mogu provući i kroz blato i sneg i neće im biti ništa. Dizajn u braon i zlatnoj boji simboliše jesen i glavnu inspiraciju za patike – bavarske kožne pantalone “lederhozenice” koje svaki pravi fan Oktobarfesta nosi na ovom vašaru. Sa gornje strane patike su ukrašene tradicionalnim šarama sa već pomenutih pantalona, unutrašnjost je u kariranom crveno-belom printu tradicionalnih stolnjaka koje možete videti u svakom od festivalskih šatora/pivnica dok se umesto standardnog imena modela patika iznad tri pruge nalazi nemačka reč “prost” koja znači “živeli”

Patike se prodaju preko nemačke online radnje za sportsku opremu 43einhalb po skromnoj ceni od 200 evra po paru. To ne predstavlja ništa za prave fanove ovog festivala, a premaz protiv povraćke, pretpostavljamo, ne ispari posle završetka festivala pa ih možete korisiti i posle 3. oktobra. Šalu na stranu, patike stvarno lepo izgledaju mada im cena nije ni malo povoljna, pogotovo jer postoji još Adidas modela sličnog kvaliteta za mnogo manje novca.

I za kraj malo objašnjenje za one koji ne znaju šta je Oktobarfest. To je festival piva i nemačkih kobasica star 186 godina, koji se svake godine se održava  u Minhenu i izgleda kao jedan prilično skupi vašar s veoma kvalitetnom infrastrukturom i trešteno pijanom publikom koja pada u sevdah uz zvuke jodlaša. Ono što je stvarno fenomenalno na Oktobarfestu jesu različite vašarske atrakcije i sprave od kojih su “balerine” potpuno fenomenalne. Kada smo kod toga – otiđite obavezno – i sigurno će vam, kada se popnete na neku, u glavi zasvirati pesma, a pred očima stvoriti “balerina”, koja se nalazi u spotu ispod ovog pasusa, nastala u momentu kada je Brega otkrio Boga.

*sve fotografije 43einhalb sport store,  https://www.43einhalb.com

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: