Da li imate preko 18 godina?

Adidas izbacio “The Life Aquatic” patike

Patike iz kultnog filma postale patike u realnosti

Plavo-belo-zlatne Adidas patike, koje je sa neskrivenim oduševljenjem nosio Steve Zissou, glavni junak komedije „The Life Aquatic“ Wes Andersona iz 2004. napravljene su u limitiranoj verziji od 100 komada i mogu se nabaviti na veb sajtu ovog reditelja.

Ako ste ikada bili fan „The Life Aquatica“ sigurno ste želeli ili da imate neodoljivu „Team Zissou“ komplet Adidas trenerku ili fenomenalne prepoznatljive patike sa tri plave linije, zlatnim pertlama i zlatnim natpisom „Zissou“, ili ukoliko ste skromni i niste tolika žrtva mode barem crvenu kapu. E pa sada imate šansu da kupite neke od preostalih pari obuće po ne toliko jeftinoj ni toliko paprenoj ceni od 257 dolara.

tikepa

Kompanija Adidas pustila je ove patike u saradnji sa poznatim dizajnerom custom made patika Kenom Harmanom. Za razliku od originalnih iz filma, replike legendarnog Adidas Rom modela patika u čiji kvalitet, dizajn i neuništivost se kune autor ovog teksta sa željom da ga sahrane u istim, Ken prerađuje drugi Adidas model, slavni Italia 74 umesto Roma-a, jedne od najstarijih sportskih cipela kompanije koje su izbačene na tržište još davne 1959. za potrebe Olimpijskih igara u Rimu. Ken je izabrao model dizajniran za potrebe Svetskog prvenstva u fudbalu 1974, verovatno zbog sličnih boja (tamno plavo) koje je bilo lakše inkorporirati u kultni „jedna svetla jedna tamna jedna svetla linija“ dizajn patika Steve Zissou u interpretaciji Bill Murray-a. Tu je zlatni vez s imenom lika, zlatne pertle i sigurno će se svako okretati u gradu za vama ukoliko ih budete nosili. Ili u njima izveli potez iz inserta ispod.

Patike nisu reklamirane dok Seu Jorge, slavni samba pop kantautor koji je imao i cameo u filmu, nije viđen u njima na jednom muzičkom festivalu. Priča se proširila i fanovi su saznali da je Adidas napravio 100 unikatnih komada koje se još uvek moći naći u prodaji na veb sajtu reditelja Wesa Andersona.

steve-zissou-shoes-9

Ukoliko nekim slučajem niste pogledali film – uradite to obavezno. U pitanju je, po skromnom mišljenju autora teksta, najbolja komedija ikada snimljena. A kada smo već kod komedija postavlja se logično pitanje koji domaći komičar zaslužuje svoju custom made patiku? Pošto su krenule evropske kvalifikacije srpskih fudbalskih timova i slepo verujući u njihov pozitivan ishod zaslužni komičar bi trebalo da bude Miodrag Petrović – Čkalja i to zbog ingeniozne interpretacije na nivou Steve Zissou-a izvedene u okviru novogodišnjeg programa RTV Beograd davne 1971.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: