Da li imate preko 18 godina?

Daske koje život znače

Kako u novoj sezoni izgledaju najinteresantniji košarkaški tereni u NBA. Boje, simboli, kontrasti, loženje publike. Stvari su evoluirale.

5
1

NBA je uvek odskakala od evropske košarke, kvalitetom, neverovatnim pojedincima, njihovom brzinom i snagom ali pre svega spektakularnošću, i svim stvarima koji čine taj basketaški cirkus neodoljivim. Razlike su se, u svakom pogledu, vremenom smanjile do te mere da sada nisu retki oni koji tvrde kako bi najkvalitetniji evropski klubovi mogli bez problema da se takmiče u NBA ligi. Međutim, izgled košarkaških dvorana, pre svega samih terena, taj važan element spektakla, i dalje je nešto u čemu se Evropa poslušno ugleda na Ameriku i nastavlja da kaska za njom.

Košarkaška sezona u Evropi je počela, takmičenje u NBA kreće danas.

Predstavljamo vam nekoliko interesantnih novih grafičkih rešenja na terenima NBA klubova.

Uočljiv je nastavak trenda korišćenja različitih nijansi boja parketa kako bi se postigao dodatni efekat. Prošlogodišnji dizajn terena Milwaukee Bucks se smatrao totalno drukčijim od ostalih. Ove godine je dodatno unapređen, a videćemo da je ovaj trend sledilo još nekoliko klubova.

milwaukee old

Bucks before/after: ilustracije NBA i ESPN

Bucks before/after: ilustracije NBA, ESPN

Tendenciju eksperimentisanja sa bojom parketa prihvatili su Denver Nuggetsi, i napravili možda najsmeliji izgled terena za sezonu 2015-16. Inače, ako ste se zapitali, broj 5280 označava nadmorsku visinu Denvera u stopama (to bi bilo nekih 1610 m), a ovaj grad se evidentno ponosi činjenicom da ima prosečno 300 sunčanih dana godišnje:

Phoenix Suns su se odlučili da podsete publiku na slavne dane 90tih, vreme Charlesa Barkleya i Kevina Johnsona. Evo kako će ove godine izgledati njihov parket:

suns new

Ilustracija: twitter.com/Suns

Pod sloganom «CLAim Your Court» Klipersi su posle novog logoa objavili i unapređeni izgled terena. Novi logo izgleda kao nešto napravljeno u Paintu – čini se da polu-lejm rešenja i lutanje sa dizajnom postaju deo sudbine kada vas kupi bivši CEO Microsofta.

Ilustracija: NBA, LA Clippers

Ilustracija: NBA, LA Clippers

Legendarni Chicago Bulls su rešili da za 75% uvećaju svoj čuveni zaštitni znak na centru igrališta i uklone konture košarkaške lopte u pozadini. Tekst «CHICAGO BULLS» na ivicama terena sada je ispisan zvaničnim fontom kluba. Rezultat je «čistiji» dizajn i, moguće, još više zastrašujući izgled terena.

chicago old

Bulls before/after: ilustracije NBA, Chicago Bulls

Bulls before/after: ilustracije NBA, Chicago Bulls

Atlanta Hawks su svoj teren osvežili i prošle godine, pa su za ovu sezonu rešili da dodaju suptilne detalje – reket sada ispunjava trouglasta šara u različitim nijansama crvene, koju sam klub zove «feather pattern».

atlanta detalj

Nešto slično se ponavlja na ivicama terena, u koloritu crna/siva, a ime kluba je ispisano novim zvaničnim fontom.

atlanta new

Ilustracije: NBA, Atlanta Hawks

Novosti donosi i jedini NBA klub iz Kanade, Toronto Raptors. Glavno mesto u redizajnu terena ima novi grb kluba.

Fotografija: Twitter nalog Toronto Raptors

Fotografija: twitter.com/Raptors

Na kraju ovog pregleda vraćamo se na tim sa početka teksta. Izgleda da Bucksima nije bilo dovoljno da dodatno izmene postojeći teren, nego su smislili još nešto – pod sloganom «Fear the Deer» na četiri meča u nastupajućoj sezoni ovaj klub će koristiti «alternativni izgled» terena (po prvi put u NBA), u kombinaciji sa alternativnim dresovima na kojima preovlađuju mračni tonovi. Fanovima u Bradley Centru sigurno neće biti dosadno.

Bucks alternate court: ilustracije NBA, Milwaukee Bucks

Bucks alternate court: ilustracije NBA, Milwaukee Bucks

 

Lajkuj:

Komentari:

  1. Mairosu says:

    jebes mi mater ako ikada budem protumacio ovaj logo Atlante kao sokola, a ne pekmena.

Ostavite komentar:

Slični članci: