Da li imate preko 18 godina?

Bazeni

Leto gospodnje 2014

Autor:

Iako ovo leto prolazi bez onih neopisivih vrućina, bar za sada, dobro je da se podsetimo bazena koji su nam na dohvat ruke. Dobra priprema za letnje odmore, a još bolja praksa ako leto provodite u gradu.

bazeni

25. Maj, tačnije bazen “Milan Gale Muškatirović”

Do bazena Gale je jednostavno doći, bilo da živite u centru ili nešto dalje. Pored toga, praktično se nalazi na biciklističkoj stazi 25. maj tako da je idealan za sve bicikliste. Čitavog leta otvoreni bazeni rade (veliki i mali), dok su zatvoreni – zatvoreni. Oba otvorena bazena renovirana su 2011 godine, a primetili smo da se higijena održava na dnevnom nivou (pa eto da podelimo i to). Na samom bazenu postoji i kafić (i frikom frižider), piće možete popiti tu ali ga i doneti na peškir ili ležaljku (koja košta 150 din.). Mali bazen ima par vrsta masažera, koje ne bi trebalo propustiti. Pored toga što su prijatni, prizori ljudi koji se masiraju su dosta zabavni. Cena dnevne karate je 300 dinara, posle 16h – 200 dinara. Preporučujemo i noćno kupanje (21.00h – 23.00h), za koje karta košta 350 dinara.

Adresa: Tadeuša Košćuška 63

Bazen Tašmajdan

Za početak da napomenemo da do 31. avgusta na Tašu važi letnja akcija i da su cene prilično snižene. Od 1.800 do 5.500 dinara koštaju termini u teretani, za aqua fitnes, kardio, jogu, bodi fit i masaže a uz skoro sve aktivnosti dobija se po nekoliko besplatnih termina za letnji bazen. Letnji bazen se, slično kao i na 25om maju, sastoji iz velikog i dečijeg, masažera nema ali postoje dečiji tobogani na koje se verovatno možete provući ako vam je do toga. Pored letnjeg, tj. bazena koji je napolju, tokom sezone radi i unutrašnji, zatvoreni bazen. Cene dnevnih karata za zatvoreni su 300 dinara od 6.30 do 8.30 ujutru i 400 dinara od 12.00 do 18.00. Na otvoreni bazen možete ući za 300 dinara (dnevna karta) a posle 16.00 cena karte je 200 dinara.

Adresa: Beogradska 71

bazeni_1

Bazen Olimp – Zvezdara

Kompleks Olimp je zapravo ogroman. Tu su plivački, neplivački i rekreativni bazen, kao i bazen za decu. Tu je i trim sala, sportska dvorana, teretana na otvorenom, tereni za male sportove, teniski tereni i atletski poligon. Pored toga, igralište, dva kafića i pekara. Zvuči pre ambiziozno za jedno leto kao takvo, tako da se možete jednostavno uputiti na – bazen. Bazen i masažu bar. Cena dnevne karte je 250 dinara, a jutarnje (7.00h-10.00h) i noćno (21.00h-24.00h) kupanje koštaju 400 dinara. Napominjemo da je u cenu jutarnjeg kupanja uključena i ležaljka i kafa, što je prilično fino sa njihove strane. Drvena ležaljka košta 200 dinara a platnena 100. Za deću do 7 godina ulaz je besplatan.

Adresa: Vjekoslava Kovača 11

Sportski centar Vračar

Iako je zatvoren veliki bazen ima terasu pa je moguće brčkanje u bazenu i sunčanje na Vračaru. U ovom centru radi i mali bazen, kao i velika sala gde možete recimo igrati rukomet, košarku, mali fudbal, šta vam je drago. U dve manje sale vežba se aerobik i pilates, a rade i klubovi borilačkih veština. Noćnog kupanja na ovom bazenu nažalost nema, a radno vreme bazena je do 18.00h.

Dnevna karta košta 250 dinara, a od 15.00h – 18.00h cena karte je 200 dinara.

Adresa: Sjenička 1

bazeni_2

Bazeni Banjica

Dva otvorena olimpijska bazena, zatvoreni olimpijski bazen i čak šest teniskih terena. Jasno je da je ovaj centar zapravo namenjen održavanju sportskih takmičenja, vaterpolo, plivanje, sinhrono plivanje, bilo koji sport u vodi verovatno može da stane u ove džinovske bazene. No, to vas ne treba obeshrabriti da dođete i uživate. Bazeni su jako čisti i – veliki. Radno vreme je do 19.00h, celodnevna karta iznosi 250 a poludnevna 200 dinara.

Adresa: Crnotravska 4

Sportski centar Novi Beograd

Mali srednji i olimpijski bazen nalaze se u sklopu ovog sportskog centra. Od 15. jula do 28. avgusta na ovim bazenima tradicionalno će biti organizovan „Novobeogradski akvadrom“, tj. besplatni program za tinejdžere – posetioce bazena. Aerobik, pilates, akvabik, streljaštvo, boćanje, mnogo toga zapravo može se praktikovati u okviru ovog sportskog centra a tu je i sala za stoni tenis i borilačke sportove. Cena dnevne karte za bazen je 250 dinara, a od 17.00h možete ući za samo 150.  Noćno kupanje je moguće i košta 250 dinara.

Adresa: Novi Beograd, Autoput 2

bazeni_3

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: