Da li imate preko 18 godina?

Zajednički koncert benda Lira Vega i Sane Garić

Uz brojne goste koncert se održava u petak, 10. novembra

Autor:
1
0

Nakon zapaženih nastupa na poznatim festivalima kao što su EXIT (Fusion stage) festival, Drimon Makedonija, Avant Music Festival (Moskva), Kvir_feminist_actziya (Beč), Krüzer Medika (Zagreb), Sana Garić će sa bendom nastupiti u KC Grad u petak 10. novembra.

Beogradskoj publici će predstaviti pesme sa dugoočekivanog debitantskog albuma “Svet za nas” koji je prvi u planiranom nizu albuma na kojima pesme nastaju improvizacijom i saradnjom sa drugim muzičarima. Na ovom koncertu kao specijalni gost nastupiće Janja Lončar – klavijature. Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) uživo nastupaju Pavle Popov (klavijature, gitara) i Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije).

Na albumu “Svet za nas” gostovali su brojni ljudi sa muzičke scene: Dejan Vučetić (Darkwood dub), Dejan Stanisavljević (grupa Beograd), Vladimir Đorđević (Lira Vega), Andrijana Belović, Uroš Petković (Shazalakazoo), a album je producirao Radan Đorđević – Rahmanee. Ceo album “Svet za nas” možete slušati na oficijalnom YouTube kanalu Sane Garić. Publika će upravo u KC Gradu mati priliku da čuje album u celosti, ali i dobro znane hitove u novim elektro-synth aranžmanima.

Lira Vega je rok bend koji postoji od kraja 20. veka, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirala u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević). Treći studijski album „Duhovi” objavili su 2015. godine. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i „uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene”.

Dvojac na sceni izvodi pesme s aktuelnog albuma “Duhovi”, kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima,  s elektronskom matricom. Ovo će im biti prvi nastup na bini KC Grad od spektakularne “neobične promocije” albuma “Duhovi” u januaru 2016. godine, kada je više od 20 poznatih muzičara iz eminentnih beogradskih bendova izvelo svoje viđenje kompletnog albuma. U pripremi je DVD izdanje sa ovog koncerta,a u međuvremenu Lira Vega je objavila tri nova video spota i održala niz koncerata po Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji kao i na raznim festivalima u regionu (Love Fest, Mixer, Escape, Sajeta, FreeDom Art, itd.)

Ulaznice po promotivnoj ceni od 400 rsd mozete nabaviti do 10.11.2017. Kulturni centar GRAD i Chilltonu, dok će na dan koncerta cena karte iznositi 600 dinara.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: