Da li imate preko 18 godina?

Annine omiljene ploče

Jedan sveži ruski miks iz Londona. Anna Baskakova, poznatija kao womso, napravila je miks specijalno za B/A.

3
1

Anna Baskakova nastupa pod pseudonimom “womso” što je skraćeno od wonders of minimal sound. Živi u Londonu, rezident DJ je u Soho House Group-u, svake subote vodi radio program na londonskom InHouseRadio, bavi se stvaranjem svoje muzike, organizuje nastupanja svetski poznatih DJ-eva u Rusiji i seriju svojih žurki Premise.

screen-shot-2016-11-08-at-11-00-13-am

Rođena je u Moskvi, ali se kada je imala tri godine preselila u Njujork koji je u njoj razvio ljubav ka disko i haus žanrovima. Sa 18 godina Anna počinje da se bavi di-džejingom. U Englesku odlazi 2005. i organizuje seriju žurki u VIP sali londonskog kluba Movida. U maju 2010. godine radi praksu u Resident Advisor-u i prolazi u finale britanskog DJ takmičenja talenata Next Girl DJ i osvaja drugo mesto. Te iste godine počinje da radi u kultnoj prodavnici ploča Phonica.

Anna je nastupila na zatvaranju skijaških takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, a iste godine Riju bila je rezident Ruske kuće tokom trajanja Svetskog prvenstva u fudbalu. Nastupala je u brojnim svetskim klubovima, među kojima su Key Bar u Njujorku, Brasserie De Monaco u Monaku, Bliss Bar u Nici, Soljanka u Moskvi, Chiswick House u Londonu…, na festivalima Grabhamsbury, Boomtown i Moskovskom festivalu, kao i na mnogobrojnim dobrotvornim koncertima u Majamiju, Londonu i Moskvi.

Već mnogo godina si jako uspešan di-džej. Ispričaj nam malo o problemima koje si morala da prevaziđeš.

Najveći problemi su mi uvek tehnički – uvek se nešto pokvari, ili taksista otkine dršku od torbe sa pločama dok je vadi iz gepeka, ili se kompjuter ne uključuje. Jednom smo ostavili ploče u gepeku na jakom suncu i one su se istopile!

Nedavno sam čula mišljene da je velika nesreća kad nešto što radiš iz zabave, postane tvoj posao. Postoji i mišljenje da dok di-džej pušta muziku ne može da se zabavlja sa svima. Da li se slažeš sa tim?

Čim mi to postane posao daću otkaz! Di-džej je glavni generator energije, od njegovog raspoloženja zavisi raspoloženje celog kluba. Nesreća je kad se di-džejevi provode više od publike, pa ih posle skupljaju po dance floor-u.

Koji je klub tvojih snova u kom bi htela da nastupaš?

Londonski Fabric je san svakog di-džeja! Oni trenutno, nažalost, prolaze kroz teška vremena zato što su im oduzeli licencu. Čekaju sudsku apelaciju 28. novembra i neophodna im podrška iz celog sveta.

womso

 

Da li bi želela da dođeš u Srbiju i pokažeš nam šta umeš?

I to je moj san! Već nekoliko godina pratim vaš festival Exit i najviše mi se sviđa “back2back” čekanje zore u amfiteatru. Prošle godine sam sarađivala sa vašim di-džejem DJ Dragan iz Rhythmoholia koji mi je stalno pričao kako je kod vas fantastično!

Ispričaj nam malo o mix-u koji si spremila za nas.

Mix je napravljen u studiji londonskog InHouseRadio gde ja vodim program svake subote od 19:00 od 21:00 GMT. Izabrala sam svoje najomiljenije ploče koje uvek nosim sa sobom – od mojih ruskih prijatelja Vasilija Bvoice i Artemija Anrilova i mog engleskog druga Jimpstera, koga sam vodila i u Moskvu, do drugih svetskih producenata koje u poslednje vreme jako vole u londonskom baru “Hubbard & Bell”, gde sam već godinu dana rezident DJ.

Tracklist:

 1. B.A.D. (Bvoice, Anrilov, Danilov) - Papas Groove (dOP & Masomenos Remix) [Fox Trax]
 2. Oni Ayhun - OAR003-B [Oni Ayhun Records]
 3. Missing Linkx - Lovin', Dubbin', Feelin' [Philpot]
 4. Soul Clap - Break 4 Life [Crosstown Rebels]
 5. Atmosfear - Dancing In Outer Space (The Revenge Rework)
 6. Jimpster - Can't Stop Loving [Freerange]
 7. Omar Souleyman - Shift Al Mani (Crackboy Remix) [Versatile Records]
 8. DJ QU - Law (Sascha Dive's C20H25N3O Remix) [Deep Vibes]
 9. John Dimas - Cali [One Records]
 10. Hannah Holland - Paris Acid Ball [Batty Bass]
 11. Delicious Inc. - Eau De Chanté [UMM]
 12. Photonz - Osiris Resurrected (Palms Trax Remix) [Hot Haus Recs]
 13. Bubble Club - Lonely Acid [Bubble Club]
 14. Anrilov, Bvoice, Sickdisco - Gordura (Tiger 67) [Fox Trax]

Lajkuj:

Komentari:

Ostavite komentar:

Slični članci: