Da li imate preko 18 godina?

Intervju: Visionist

London Takeover na brodu

0
0

Pred beogradski nastup 19. decembra u klubu 20/44 razgovarali smo sa londonskim producentom Luisom Karnelom – Visionist-om. Luis je još kao klinac počeo da pravi grime muziku, a danas se izdvaja zvukom koji je bez sumnje nastao iz grime-a, ali ga je on pretvorio u sopstveni Visionist zvuk.

visionist_1

Lako ga je izdvojiti iz gomile jer ga karakterišu posebna mračna atmosfera, prodoran bass i drhtave melodije. Prethodna godina je bila presudna za njega, izdao je gomilu singlova, EP-jeva i remiksa za različite labelove, kao i za svoj Lost Codes.
Ove godine nastavlja proboj sa remiksima za Kelis, Glasser; turnejama sa FKA Twigs, ZEBRA KATZ, saradnjom sa Fatimom Al Qadiri, a njegove su pesme remiksovali vrhunski producenti kao što su Evian Christ i Moiré.
Šta je sledeće za ovog producenta u usponu ostaje da saznamo, do tada uživajte u njegovom nastupu.

Na čemu radiš trenutno?

Radim na novom albumu za PAN label, koji izlazi sledeće godine. Još je rano da bilo šta pričamo o tome, ali neće zvučati kao prethodni album. Ima te elemente i predstavlja progresiju u odnosu na zvuk koji sam stvorio ranije.

Zašto je London grad za tebe?

Rođen sam u Londonu i živeo sam malo van Londona, ali samo u Engleskoj. U suštini je teško ne živeti u Londonu zbog svih dešavanja ovde i mogućnosti koje imaš. Iako ne izlazim baš puno, bar znam da imam dosta opcija ukoliko želim da izađem.

Gde najčešće izlaziš u Londonu?

Najčešće provodim vreme kod prijatelja. Ali ako izlazim idem u japanski restoran Fujiyama u Brixton-u, idem na žurke u Dalston u Istočnom Londonu. U suštini ne izlazim puno jer sam ove godine imao dosta nastupa tako da uglavnom odmaram kad se vratim u London.

Da li bi živeo negde drugde?

Voleo bih da živim u Njujorku, razmišljao sam i o Tokiju ali ima previše zemljotresa haha.

Pročitao sam u nekom intervjuu da si rekao da je publika u Londonu razmažena, gde publika nije razmažena tj. u kojim gradovima muziku cene više?

Jesu malo razmaženi ali ne mogu ni da ih krivim jer svakog vikenda ima bar pet dobrih žurki. A što se tiče gigova van Engleske, posebno sam se dobro proveo u Tokiju i Ženevi.

visionist_2

Kako ti se čini srpska publika s obzirom na to da si ovde bio dva puta?

Uvek mi je bilo dobro u Srbiji. Do sada sam radio samo na festivalima, Exit i MAD in Belgrade i oba su bila super, a ovo mi je prvi klupski nastup.

Sa kojim grime artistima uglavnom voliš da se družiš?

Pa sebe ni ne smatram delom te “grime” scene, a najviše se družim sa Dark0m, koji je inače poreklom iz Beograda.

Cena ulaznice: 400 RSD do 1AM / 500 RSD od 1AM
Local support:
FELONEEZY (Mystic Stylez / Teklife)
LIL TATY (GLO$$Y)
STEVIE WHISPER (Mystic Stylez / GLO$$Y)

Prostor je ograničen, nemojte mnogo kasno. FB Event je ovde.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: