Da li imate preko 18 godina?

Više od 50 izvođača na drugom izdanju Changeover festivala 2023

Autor:

Drugo izdanje Changeover festivala održaće se od 11. do 14. oktobra na različitim lokacijama u srcu Beograda, uključujući klubove, kulturne centre, jednu crkvu, prostor nekadašnje fabrike i poznata mesta kao što su Dom omladine, DIM, Drugstore, KC Grad.

Na prethodnom izdanju festivala Changeovera predstavljen je deo nove evropske muzičke scene, sa nastupima Bendika Giskea (NO), Opus Kinka (UK), Marine Herlop (ES), Šikse (PL), Dollkraut (NL) i mnogih drugih izvođača. Na konferencijskom delu festivala stručnjaci su diskutovali o uticaju pandemije na male klubove i koncertne lokacije, doprinosu noćnog života i osnovnim principima modernih muzičara. Prvo izdanje Changeover festivala privuklo je preko 2500 posetilaca.

Ove godine format festivala se menja: glavni fokus biće usmeren na kuratorske programe koje su osmislili stručnjaci  i muzičari iz Srbije, Slovenije, Severne Makedonije, Velike Britanije i drugih zemalja. Izbor kuratora ove godine doneće novu dimenziju i raznolikost muzičkom profilu festivala.

Sa preko 50 izvođača i 30 delegata, festival će posetiocima prikazati inovativno stvaralaštvo kako već dobro poznatih, tako i muzičara u usponu koji dolaze iz svih krajeva Evrope. Ovi muzički pioniri predstaviće svoje eksperimentalne projekte koji pokrivaju različite žanrove u društvu nekih od vodećih savremenih izvođača. Stručnjaci iz muzičke industrije, uključujući novinare, vlasnike klubova i izdavačkih kuća, organizatori festivala i druge, imaće priliku da učestvuju u otvorenim diskusijama na savremene teme iz sveta muzike.

Neki od prvih najavljenih izvođača su Giant Swan, elektronski duo iz Bristola; Horse Lords, perspektivni novitet na art rok sceni Baltimora; Soyuz, kultni hip-hop sastav iz Minska, producentkinja i vokalistkinja švajcarsko-nepalskog porekla Aiša Devi, psiho-surf instrumentalna grupa iz Londona – Japanese Television, novajlija reper iz Azerbejdžana – Fardi i desetine drugih bendova iz raznih gradova različitog žanroskog opredeljenja koje je nemoguće sve navesti u jednom pasusu.

Na konferencijskom programu festivala Changeover učestvovaće mnogi zanimljivi gosti iz Srbije i drugih evropskih zemalja. Na prošlogodišnjoj konferenciji učestvovali su novinari, organizatori festivala, promoteri i predstavnici diskografskih kuća, uključujući Koni Far, osnivača kompanije ThinkSinc Music i nezavisnog kreativnog konsultanta; Luc Lejhsenring, preduzetnika, zagovornika i konsultanta za noćni život, suosnivača agencij VibeLab; Nikolu Nikolova, operativgnog menadžera na Wrong Festu; Nika Drozga, koncertnog promoters i muzičkog novinara i Andraza Kajzera, art direktora festivala Ment iz Ljubljane.

Line-up: Giant Swan, Aisha Devi, The KVB, Soyuz, Horse Lords, Nappy Nina, 3H Company, Jazzbois, Omni Selassi, Igralom, OXY (Coh & Sasha Galianov), Mai Mai Mai, Yegor Zabelov, Šumski, Haiku Garden, Gnoomes, Vex, Marzahn, Left for pleasure, Seminar, Celldod, Sujevera, Blankenberge, T.G.T.B, Galatheia, Dima Midborn, Bitcevsky Park, Izleti, Jesss, Headhop, s0.any… Kuratori: Kino Šiška, Kalabalik i drugi.

Changeover šalje otvoreni poziv muzičarima svih žanrova da se prijave za učešče na festivalu. Ovde možete preuzeti formular za prijavu.

Što se ulaznica tiče u ponudi su Full Pass ulaznice sa kojima posetioci imaju pristup svim muzičkim dešavanjima tokom sva četiri dana festivala, Delegate Pass koji obezbeđuje ulaz na muzički i obrazovni program festivalai. jednodnevne ulaznice za muzičke događaje tokom jednog dana festivala po izboru i trodnevne ulazice koje obezbeđuju ulaz na muzička dešavanja tokom tri dana festivala od 12. do 14. oktobra.

Ulaznice su dostupne na: TicketsCloud u evrima, Tickets.rs u dinarima i Resident Advisor u evrima.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: