Da li imate preko 18 godina?

UNITED WE STREAM BALKAN – Novi kućni ritual petkom

Jednom sedmično, digitalni posetioci će imati priliku da uživaju u visokokvalitetnom prenosu uživo sa zanimljivih gradskih tačaka iz pet različitih država.

Autor:
2
0

United We Stream Balkan počinje sa emitovanjem 8. januara od 18:30 do 00:30 putem UWS web stranice, Facebooka i Youtube-a. Trajaće 15 sedmica uz više od 75 sati programa. Prvi stream će prenositi partneri iz više od 20 zemalja. Pored Balkana, regionalne umetnike moćiće da sluša publika od Sidneja, Singapura, Londona do Berlina, Madrida, Milana, Njujorka, Tbilisija, Soluna i mnogih drugih gradova.

UWS Balkan predstaviće neke od najharizmatičnijih lokacija u regionu. Jednom sedmično, digitalni posetioci će imati priliku da uživaju u visokokvalitetnom prenosu uživo sa zanimljivih gradskih tačaka iz pet različitih država, uz kreativno odabran muzički program.

Etcetral će otvoriti program i osvetliti dvoranu legendarnog Kina Šiška u Ljubljani. Trio u kojem će nastupiti saksofonista Boštjan Simon, bubnjar Marek Fakuč i vizuelna umetnica Lina Rica nastupiće u nekadašnjem bioskopu, koji je od 2009. centralna državna institucija savremene koncertne scene. Njihova muzika ima uporište u istraživanju repetitivne, poliritmične elektroakustične muzike, a svoje uticaje crpe iz kraut-rocka i afro-futurizma.

Iz Slovenije se program seli u Crnu Goru gde će publika uživati u jednom od najpoznatijih i najposećenijih lokala iz davnih 80-ih, restoranu Ribnica, koji je prošle godine pretvoren u mesto za afirmaciju kulture i umetnosti. Njegovo postojanje je aktivno doprinelo kulturnom napretku Podgorice i Crne Gore kroz radio, klub, festival, te individualni rad. Sada već uveliko poznato ime u svetu elektronske muzike, DJ AudioStorm, će preuzeti dj pult i pokloniti nam sat vremena kvalitetnog zvuka. Njegova veština i talenat u polju produkcije i DJ-inga su ga smestili u samo središte evropske muzičke scene.

Put nas dalje vodi ka beogradskom Dimu gde će nastupiti trio Vizelj, kojeg najbolje opisuju atributi poput besan, napet i električan. Zamišljen poput umetničkog huba koji je ujedno i bar, Dim je mesto u kojem se u nešto intimnijoj atmosferi okuplja umetnička leftfield scena, sintetički prostor u kojem se odigravaju galerijski, pozorišni i klupski događaji, kao i igre na sreću sa dreg kraljicama.

Iz sarajevskog naselja Alipašino Polje, tehno-predgrađa, doma mnogih dj-eva i pristalica klupskog zvuka, naselju koje većina umetnika, muzičara i režisera i dan danas posećuje kako bi njihov rad dobio underground kredibilitet, realizovaće se prvi UWS stream iz BiH. Kompletan koncept je zamišljen kao tribute nekadašnjem noćnom klubu Stella i njegovom rezidentu, jednom od najmlađih sarajevskih dj-eva tog perioda – DJ Vanji S-Cream-u. Nastup će izvesti Boris Boras, umetničkog imena Borgie, koji će sa 15. sprata Hotela Ibis poslati svoju jednosatnu dark-disco video-razglednicu u svet sa kompletnim setom vlastite autorske muzike. Boris je producent, DJ, vlasnik i osnivač labela Adriatiko / Psihometron, koji je u protekloj godini nastavio vrlo aktivno da stvara muziku uz nekoliko vinilnih izdanja, što je bio zapravo i jedan od glavnih razloga da Klabika baš odabere njega za prvi nastup.

Prvu UWSB noć će zaključiti DJ Insolate, istinska snaga hrvatske tehno scene. Već više od 20 godina na globalnom nivou važi za ikonu kao producent i DJ, a suvlasnica je labela Out of Place, te suosnivačica TRAUM-a. Insolate slušamo sa jedne tajne lokacije u Osijeku.

Svi eventi će biti besplatni, ali donacije će biti moguće putem PayPal-a. Novac prikupljen od streamova ravnomerno će biti raspoređen po regionima u kojima će USWB timovi predložiti kojem najboljem i najzanimljivijem predstojećem muzičkom poslovnom modelu, ideji ili inovaciji trebaju ići ti fondovi. Sve će biti javno objavljeno.

Kako bi se pokazala humanost i razumevanje za trenutnu ekološku krizu, UWS Balakan imaće dodatnih 8% poreza na solidarnost koji će biti usmeren ka projektu “Balkanske rijeke – poznate kao evropsko plavo srce“. Kampanja Plavo srce i lokalni partneri na terenu podržavaju široku mrežu lokalnih rečnih aktivista čija je namjera ujediniti balkanske regije u njihovoj borbi za slobodne reke, ljudska prava i životnu sredinu.

Kao međunarodna kulturna platforma, United We Stream zalaže se za očuvanje raznolike klupske kulture i njenih vrednosti.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: