Da li imate preko 18 godina?

Ubojiti jun u Dorćol Platzu

Prvo double-bill koncert, a potom i rokenrol vikend.

Autor:
1
0

Koncertna agencija Bad Music For Bad People (BMFBP) u saradnji sa Pop depresijom sprema opasan double-bill koncert u četvrtak, 8. juna, kada će u Dorćol Platzu nastupiti King Khan & The Shrines i Operators, a samo osam dana potom na istom mestu na programu je Bad Music Boogaloo, vikend sa šest američkih i dva domaća benda, oko pet sati aktivne svirke svake večeri počevši od 19:30 do dva ujutru.

Na modernoj garažnoj sceni ima dosta dobrih bendova čiji živi nastupi ostavljaju posetioce bez daha, ali će se mnogi složiti da je jedan od najubojitijih koncerata koji se može pogledati nastup King Khan & The Shrines, benda koji već deceniju i po snima albume samog vrha garažnog roka i izvodi ih još sjajnije uživo. King Khan (pravo ime Arish Ahmad Khan) počeo je karijeru sredinom 90-ih u vrlo dobrom montrealskom sastavu The Spaceshits. Tokom prve evropske turneje 1999. Khan, tada 22-godišnjak, ostaje u Berlinu i ne vraća se sa ostatkom ekipe u Kanadu. U nemačkoj prestonici formira novi sastav King Khan & The Sensitive Shrines koji će kasnije skratiti ime na ovo pod kojim su danas poznati. Devetočlani bend King Khan & The Shrines svira brutalno žestoki soul, rhythm & blues i funk obogaćujući zvuk vrsnim psihodeličnim deonicama i to ih čini ne samo izuzetnim, već i jedinstvenim psihodeličnim soul big bendom.

Pre njih kao gosti večeri sviraće Operators iz Kanade, electro dance super-grupa sastavljena od članova Wolf Parade, New Bomb Turks i Handsome Furs. Sebe opisuju kao „analog post-punk“. Pitchfork ih opisuje kao „nightmare pop“. Cena ulaznice je tokom maja 1500, od 1. juna 1800 i na dan koncerta 2000 dinara.

King-Khan-+-Operators-Dorcol-Platz-poster-B2-2017-v2.1

BMFBP organizuje prvi rokenrol vikend u Beogradu pod nazivom Bad Music Boogaloo, 16. i 17. juna u Dorćol Platzu. Obe večeri sviraće po jedan domaći i tri američka benda, a aktivni živi setovi trajaće više od četiri sata. Ovde nije reč o festivalskoj formi, gde su bendovi ograničeni utvrđenom satnicom i sviraju s pola snage 45-60 minuta, ne oznojivši se ili tek malo. Nastupi će biti u trajanju klupskih koncerata + bis. Nešto kao ravnopravno deljenje bine gde svako svira kompletni živi repertoar.

U petak 16. juna nastupaju:
S.T.R.A.H. (Srbija)
Scott H. Biram (SAD)
James Leg (SAD)
Slim Cessna’s Auto Club (SAD)
Pre, između i posle nastupa muziku bira DJ Žika Intoxica

U subotu 17. juna:
Dogs in Kavala (Srbija)
The Shivas (SAD)
Death Valley Girls (SAD)
Legendary Shack Shakers (SAD)
Pre, između i posle nastupa muziku bira DJ Beogradski šlageri.

final-print

Vrata će biti otvorena od 19:00, a domaći bendovi započinju svoj set između 19:30 i 20:00. Nastupi bendova završavati najkasnije do 1:30.

S.T.R.A.H je kultni domaći power-pop sastav iz druge polovine 80-tih predvođen jednim od najboljih jugoslovenskih rok novinara Aleksandrom Žikićem.

Dogs in Kavala je trio formiran prošle godine, a njihov singl „Hvala ti što postojiš“ prošao je zapaženo među publikom i kritikom. Opisuju ih sledećim rečima: „Hipnotišući udarci bubnja, bas koji vozi bez daha i zvuci izreverbirane gitare će vas teleportovati ravno na peskovitu plažu”.

Death Valley Girls su na listi želja BMFBP još od prvog albuma „Street Venom“, kao verovatno najtipičniji predstavnici modernog garažnog rokenrola predvođeni harizmatičnom Bonnie Bloomgarden. Bend je formiran 2013. i objavio je dva albuma za Burger Records. Važe za jednu od najusviranijih mlađih grupa (što ne treba da iznenadi budući da su više od šest meseci godišnje na turnejama). Beogradski koncert biće i poslednji koncert na drugoj evropskoj turneji za DVG, a to znači da će veštičarenje losanđeleskih devojaka biti na najvišem nivou.

The Shivas su mladi trio iz Portlanda, koji svira još iz srednjoškolske klupe. Osnovani su pre 10 godina, objavili pet albuma, poslednja tri za K Records (vlasnik Calvin Johnson: Beat Happening, Dub Narcotic Sound System). Na modernoj psihodeličnoj sceni ne postoji bend koji sa takvom spontanošću kombinuje žanrove od eksplozivnog garažnog panka, preko surfa, indi popa, do pop psihodelije koja zna da eskalira u snažni zvučni zid razigravajući bubne opne i unutrašnje organe prisutnih.

Scott H. Biram je jedan od najpoznatijih one-man bendova na svetu. Njegov muzički izraz je ozbiljno zapaljiva smesa country bluesa, hillbilly bluegrassa, rocka i heavy metala. Merle Haggard x Lead Belly x Motorhead! Scott H. Biram je početkom februara objavio novi album „Bad Testament“ i već po objavljivanju album se obreo na 3. mestu Billboard Blues liste, odmah iza poslednjih The Rolling Stones, a njegova pesma “Blood Sweat And Murder” (sa albuma „The Dirty Old One Man Band“, Bloodshot Records 2005.) našla se na saundtreku za popularni film “Hell Or High Water”.

John Wesley Myers iliti James Leg je odmetnuti sin baptističkog sveštenika koji se inficirao rokenrolom i zbrisao od kuće u tinejdžerskoj dobi. Najpre je pekao zanat u Immortal Lee County Killers, onda napravio dijabolični blues/punk duo Black Diamond Heavies po čijem se raspadu pridružio J. Walkeru iz Soledad Brothers u novoj blues/garage super-grupi – Cut In The Hill Gang, da bi na posletku započeo solo karijeru pod imenom James Leg. Objavio je tri albuma i nesumnjivo je najveći umetnik na dirkama u blues/garage žanru. Ovaj južnjački gospodin pomalo zastrašujućeg izgleda, sa vokalom hrapavijim i od Waitsovog, lomi dirke električnog klavira dok u transu izvodi skladni miks garažnog roka, bluza i soula.

Slim Cessna’s Auto Club su prošle godine u Domu omladine održali fenomenalan koncert i zadivili prisutne od kojih mnogi nisu znali šta da očekuju došavši nespremni na vrhunsku gospel/americana predstavu. Bend je oformljen 1992. po raspadu The Denver Gentlemen koji su činili Slim Cessna, David Eugene Edwards i ostatak prve postave 16 Horsepower. Kada je Cessna upoznao sablasnog pisca i muzičara Munly Munly-a početkom dvehiljaditih, Auto Klub dobija svoju kičmu, osnovu kakvu je znamo danas. Kroz svoj kantri-vestern-pank-gospel, SCAC na duhovit način prikazuju drugu stranu kulture obeležene Biblijom, puritanstvom, verom u instant čuda, obavezom da se bude bogolik po svaku cenu i sudaru takvog nadljudskog tereta sa bolno ljudskom stvarnošću. Ove godine Slim Cessna’s Auto Club proslavljaju 25. rođendan, a u petak 16. juna imaćemo priliku da četvrt veka postojanja proslavimo zajedno sa njima i proverimo kako zvuči „kantri bend iz bara na kraju sveta“, kako ih je opisao Jello Biafra iz Dead Kennedys.

Legendary Shack Shakers – savršen rokenrol šou za zatvaranje vikenda! Bend koji BMFBP praktično od prvih dana pokušava da skrene na ovu stranu. Pukovnik JD Wilkes jedan je od nekolicine heroja južnjačke muzike čija noga nije kročila na naše tle, a najbolje ih predstavlja Katarina Samurović u ovih nekoliko rečenica: „Kroz svoj rockabilly-swamp-blues, JD Wilkes nam izlaže celu istorijsku utrobu Juga. Mračne močvare i šume, bluzeri, luzeri, lekovi-otrovi, zvečarke, čudovišta, crkve, prokletnici, frikovi, prepliću se, sapliću, spašavaju se i propadaju kroz pesme Shack Shakers-a. JD ume da vidi lepotu u svemu ovome i na radost naših ušiju, pretoči u jedinstven muzički izraz, protkan najboljim (ili najgorim?) zvucima bogate južnjačke tradicije. Bluz, rokabili, kantri su i tako formula savremenog rokenrola, osim što u slučaju Legendary Shack Shakersa postoji dodatni obrt – jedna iščašena, jezovita i jedinstvena nota“.

Cene ulaznica:
– dvodnevne do 20. maja 2500, do 15. juna 3000, od 16. juna 3500;
– jednodnevne do 20. maja 1500, do 15. juna 1800 od 16. juna 2000.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: