Da li imate preko 18 godina?

TIJANA T /// NOVITETI oo3

Tijana T predstavlja prvi ovogodišnji miks noviteta sa plesne elektronske scene

Posle skoro tri meseca pauze, vraćamo se miksu koji predstavlja aktuelna izdanja u domenu plesne elektronske muzike. U nešto manje od sat vremena stalo je 15 pesama. Tu se čuju supersveže stvari koje su u prodaji od (bukvalno) juče kao i neke inspirativne numere koje su se pojavile tokom hijatusa između podcasta sa novitetima. I par ekskluzivnih izdanja iz budućnosti.

Miks počinje i završava se misterioznim tehno producentom iz Minhena koji pripada ekipi okupljenoj oko etikete Ilian tapes koju vode Zenker Brothers. Ova etiketa već dve godine zaredom nalazi se na mnogim godišnjim listama kao jedna od najkvalitetnijih u domenu sofisticiranog tehno izraza. Skee Mask album ovo samo potvrđuje! U svojoj celosti ovaj LP mogao bi da definiše novi žanr, nešto kao sanjivi romantični tehno, shodno tome njegove pesme otvaraju i zatvaraju mix.

Još jedno potpuno sveže izdanje je debi album berlinskog producenta koji se predstavlja kao Kobosil. Album prvenac najmlađeg rezidenta Berghaina zove se “We Grow You Decline” i vrlo slično kao i pomenuti Skee Mask zalazi u teritoriju blagog, prefinjenog tehno zvuka koji suptilno implicira da je žurka negde u podsvesti.

Prošle godine Matrixxman je izdao album “Homesick” za etiketu Spectral Sound koji su mnogi proglasili jednim od najboljih albuma 2015. Poslednja nedelja januara završila se izdanjem EP-a sa nekoliko remixa pesama sa ovog albuma, u mixu se čuje remix za pesmu Necronomicon koji potpisuju Vin Sol i Matrixxman lično.

rsz_tijana_analog_by_katarina_soskic

Nina Kraviz prošle godine lansirala je sopstvenu etiketu “Tрип” koja je izbacila već četiri vrlo ambiciozne kompilacije. U miksu čujemo DJ Sodeyama “Miles Pt 2” sa poslednje kompilacije pod nazivom “I Have a Question”.

Prestavljamo i potpuni ekskluzivitet, izdanje iz budućnosti za berlinsku etiketu Dystopian. Kalifornijski kompozitor i čuvena figura iz senke mnogih industrial bendova – Drumcell mnogo je poznatiji po svojim tehno izdanjima. U miksu se čuje stvar “Conflict Divide” sa njegovog sledećeg EP-a.

Pred sam kraj zalazimo i u teritorije afričke plesne muzike! Neke od pesama sa nagrađivanog albuma “Khalab & Baba LP” istoimenih autora dobile su remixe, ovde predstavljamo Clap! Clap! remix pesme Bognya.

Tracklist:

 1. Skee Mask - Everest
 2. Kobosil - To See Land
 3. Modini - The Answer
 4. Borusiade - Haunted By Flashlights
 5. Matrixxman - Necronomicon (Vin Sol & Matrixxman Remix)
 6. DJ Sodeyama - Miles Pt. 2
 7. Wbeeza - Black Moon
 8. Psyk - Balance
 9. Rod - No Belove
 10. Abstract Division - Immersion
 11. Mr G - Zam Zam
 12. Basil - Are You House
 13. Drumcell - Conflict Divide
 14. DJ Khalab & Baba Sissoko - Bognya (Clap! Clap! Remix)
 15. Skee Mask - Japan Air

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: