Da li imate preko 18 godina?

The Smile evropsku turneju počinju koncertom u Zagrebu

Novi trojac na muzičkoj sceni predstavio je novi singl i održao sjajan livestream koncertni ugođaj.

Autor:
0
0

Novi trojac The Smile u sastavu Thom Yorke, Jonny Greenwood & Tom Skinner predstavili su novi singl i spot “The Smoke”, završili impresivan livestream događaj sa tri koncerta u tri vremenske zone, prikazan na tri kontinenta i najavili evropsku turneju koja počinje koncertom u Zagrebu 16. maja,

Grupa je osnovana tokom pandemije, na inicijativu Jonny Greenwooda, prvi nastup bio je u maju prošle godine u koncertnom videu “Live at Worthy Farm”, koji je bio neočekivano iznenađenje publici i deo livestream događaja Glastonbury Festivala.

The Smile su ime odabrali prema naslovu pesme Teda Hughesa, a Thom Yorke je objasnio da se ne radi o “ahh” osmehu nego više onom podmuklom, nekog tipa koji te svakodnevno laže. Nova pesma “The Smoke” prati njihov prvi singl “You Will Never Work In Television Again” premijerno objavljenog početkom januara ove godine. Prateći lyric video pesme “The Smoke” kreirao je nagrađivani pisac i reditelj Mark Jenkin, vlasnik i prestižne British Academy of Film and Television Arts nagrade.

Nemionovno je da se pomisli kolika je sličnosti između The Smile i Radiohead-a, imajući u vidu da je Thomov glas jedan je od najupečatljivijih savremene nezavisne muzičke scene, da se tekstualno nisu udaljili previše od svojih Radiohead navika, koja bude nelagodnost i da u osnovi zvuče gotovo kao kasniji Radiohead.

The Smile su prošlog vikenda, tokom 12 sati između 29. i 30. januara, nastupali na tri rasprodata koncerta pred publikom u Londonskom prestižnom prostoru Magazine. Koncert je putem livestreama emitovanan na tri kontinenta, pa je publika, u tri različite vremenske zone, mogla da prati preko interneta uz prethodno kupljene karte. Produkciju je radila vodeća kompanije za livestream događaje Driift, koja takođe stoji i iza pomenutog “Live at Worthy Farm”.

Na koncertima, The Smile je, uz materijal sa njihove Glastonbury set liste, predstavio četiri nove, originalne pesme, kao i nekoliko neobjavljenih, prerađenih Radiohead i solo rariteta Thom Yorkea, uključujući „Open The Floodgates“ i „Skrting on the Surface“, na odgovarajući način prepravljene za svoje postmoderno preuređenje.

Koncerte sa binom koja je izgledala kao da je u kavezu od led svetiljki, režirao je Paul Dugdale, nagrađivani reditelj koga je strast prema muzici i filmu podstakla da napiše i režira dokumentarne i koncertne filmove za neke od najvećih svetskih umetnika, među kojima su Taylor Swift, Adele, The Rolling Stones, Shawn Mendes, Coldplay, Ariana Grande, Ed Sheeran, The Prodigy, Paul McCartney, Green Day i U2.

Ove godine, 16. maja, bend The Smile počinje svoju evropsku turneju koncertom u glavnom gradu Hrvatske, koji se održava u prostoru Hala Zagreb. Karte za koncerte na turneji, koja se tokom maja, juna i jula održava u 30 gradova, u pretprodaji su od 4. februara, kada informacije o cenama možete pronaći na sajtu benda.