Da li imate preko 18 godina?

The National u Zagrebu na INMusic festivalu

Autor:

The National se nakon šest godina vraćaju u Hrvatsku u sklopu povratničkog šesnaestog izdanja INmusic festivala koji će se održati od 24. do 26. juna naredne godine.

The National su bez sumnje miljenici hrvatske koncertne publike koja svoju dugu i vernu ljubav prema bendu aktivno demonstrira od njihovog prvog i već mitskog nastupa u KSETu 2004. godine. Zahvaljujući Žednom uhu i gostovanjima The Nationala u proteklih dvadesetak godina u Hrvatskoj, bend je izgradio čvrstu bazu fanova koji su svako iduće gostovanje činili još posebnijim za starije ali i novije obožavatelje The Nationala.

Od poslednjeg nastupa na zagrebačkoj Šalati u leto 2018. godine i promocije dugoočekivanog i nagradama ovenčanog sedmog albuma “Sleep Well Beast” puno se promenilo za The National – od razvitka sopstvenog zvuka i naracije kroz muzičke saradnje sa Sharon van Etten, Justinom Vernonom, Lisom Hannigan i mnogim drugima, do privatnih poteškoća i suočavanja s post-pandemijskim stanjem duha.

Iako je pred dve godine budućnost The Nationala prema rečima samog benda bila upitna usled kreativne i lične krize, The National je svoju stvaralačku i ljudsku koheziju ponovno pronašao i obnovio kroz njima jedinstveni muzički sentiment i međusobnu podršku, ističe INmusic festival.

O kreativnoj snazi post-pandemijskog Tha Nationala najbolje svedoči činjenica da su nakon četvorogodišnje izdavačke pauze u 2023. objavili ne jedan, već dva studijska albuma “First Two Pages of Frankenstein” u aprilu te “Laugh Track” u septembar. Nova era The Nationala započinje ponovnom izgradnjom poverenja među članovima benda kroz svojevrsnu emotivnu inventuru na albumu “First Two Pages of Frankenstein” na kojemu gostuju Phoebe Bridgers, Sufjan Stevens i Taylor Swift, a svoje zaokruženje ostvaruje u istraživačkom i vibrantnom duhu u septembru iznenadno objavljenog albuma “Laugh Track”.

Na krilima jedinstvene sinergije devetog i desetog studijskog albuma The National se pred hrvatsku publiku vraćaju sa novim kreativnim žarom i posebnim naglaskom upravo na izvedbu uživo te sve srećne neizvesnosti koje interakcija sa publikom uživo nosi. U posebnom dvosatnom nastupu na INmusic festivalu #16 i dugoočekivanom povratku u Hrvatsku. The National će nesumnjivo još jednom oduševiti i dokazati zašto su jedan od najomiljenijih bendova domaće publike.

INmusic festival vraća se na jarunska ostrva  od 24. do 26. juna 2024. u svom šesnaestom izdanju kao najdugovječniji i najveći hrvatski međunarodni muzički festival svetske reputacije. Festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem zvaničnog festivalskog webshopa.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: