Da li imate preko 18 godina?

The Horrorist: O panku, malim klubovima i pravljenju muzike

Pričali smo sa Oliverom Cheslerom, poznatijim kao The Horrorist, pred festival REACT 4 koji se održava u subotu 05. oktobra u klubu Drugstore.

REACT je najveći godišnji događaj Music Reactions organizacije i nastao je pre tri godine s idejom da se beogradska klupska ponuda dodatno obogati. Tradicionalno se održava prvog vikenda u oktobru u klubu Drugstore, ove godine pod nazivom “REACT 4: For people like us”. U okviru njega će, pored brojnih drugih imena, prvi put u Beogradu live nastupiti The Horrorist – Oliver Chesler, jedan od najpoznatijih i najvoljenijih stvaralaca elektronske muzike današnjice. Njegov senzacionalni live act je mešavina industrijskog i pank stava izraženog kroz synth-techno muziku. Oliver izvodi šou koji se kreće u rasponu od minimal i new wave traka pa sve do hardcore-a, uključujući i sve između. Najveća vrednost Horroristovih nastupa je interaktivnost sa publikom: njegov šou se sastoji od Oliverovog prodornog vokala, video projekcija, dram mašine i sintova. Pred REACT 4 pričali smo sa njim o panku, gradovima, nastupima. 

The Horrorist

Čime se baviš?

Bavim se muzikom a sa svojom devojkom Erepsimée Arabian sam suvlasnik jednog Oyster bara u Berlinu.

Muziku snimaš još od 1989. godine – kako održavaš inovativnost i svežinu?

Jednostavno živeći život! Pišem tekstove i vreme prolazi pa ima dosta stvari iz kojih mogu da izvučem inspiraciju. Izlasci, odnosi, ljubav i svet koji se menja oko mene. Inspiracije nikad ne ponestane.

Šta je za tebe idealna postavka za pravljenje muzike?

Šta god da može moju ideju iz glave da usnimi najbrže. Ovih dana studio mi je pun zabavnog hardvera i softvera. Trideset ritam mašina, modulari, gomila igračaka i efekata. Ponekad iskoristim samo jedan sint i vintage groovebox, a ponekad gotovo sve što mi je dostupno.

Kako bi opisao svoj muzički potpis u tri reči?

Oliver Arabian Chesler.

Da li radije sviraš u malim intimnim klubovima ili na velikim festivalima?

Bez sumnje u malim klubovima! Volim da mi je publika nadohvat ruke u prostoriji.

Šta te čini srećnim dok si na turneji?

Posećivanje novih gradova je jedna od najuzbudljivijih stvari. Nakon razgledanja grada, klope i upoznavanja sa ljudima, ukoliko postoji višak vremena, plivanje u bazenu hotela je nešto što baš volim.

Kako bi opisao pank muziku danas?

Uvek će biti kvalitetne muzike jer svako može da izbaci svoju numeru vrlo lako. Ima i masa đubreta, ali ukoliko imaš vremena da skroluješ kroz Bandcamp i YouTube sigurno ćeš pronaći nešto. Kad smo već kod panka, trenutno remiksujem pesmu synthpunk benda iz LA-a Nervous Gender. Obožavaćete je!

Poslednji koncert koji si posetio?

Pored artista koje slušam na svojim nastupima, najupečatljiviji gig na koji sam planski otišao jeste DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft). Nikada ih ranije nisam slušao i zamalo da ne odem jer nisam želeo da budem razočaran, a zapravo su me oduvali. Bila je to sjajna noć.

Omiljene pesme u poslednjih par dana?

Psyk – Distane
Scorpions – No One Like You
Daniel Johnston – Story of an Artist

Jedna all-time omiljena numera za naše čitaoce?

Haus Arafna – Colony Collapse.

View this post on Instagram

Patch of the day. #remixing

A post shared by Oliver Chesler (@thingstocome) on

Da li imaš neki savet za mlade muzičke entuzijaste?

Potrebno je vreme, ali ako se veoma potrudite možete da uspete i uvek imajte posao sa strane!

Šta očekuješ od domaće publike?

Nikada nisam bio tamo, ali je jedan od mojih najboljih prijatelja u Berlinu je Srbin i on je jebeno lud, tako da ne očekujem ništa manje!

Više o REACT-u možete da saznate na Facebook event-u, a karte su online dostupne na ovom linku.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: