Da li imate preko 18 godina?

Springboard Mix

Ovaj miks opisan je kao čudan, zato što je nastajao godinama i krunio se do svojih sadašnjih 60 minuta najboljih delova. Žanrovski - nesvodiv.

2
0

Predstavljamo vam Springboard, muziku koja je “između stolica, nije baš ni klupska, ali nije ni totalna apstrakcija.”

Čime se baviš? Da li možeš da nam se predstaviš?

Zdravo, zovem se Bojan. Trenutno završavam studije kao grafički dizajner. Bez stalnog posla u ovom trenutku, sa strane radim šta stignem, stvari van dizajna uglavnom.

Koliko dugo se baviš muzikom i na koji način?

Oduvek sam hteo da se bavim muzikom na neki način. Krenuo sam prvo sa gitarom 2004-te godine, ali ovaj projekat je možda nastao 2008-me kada sam poceo da pravim muziku preko kompjutera. Najviše sam zainteresovan za pravljenje muzike putem semplova tj. audio zapisa. Uglavnom digitalno seckam mp3. fajlove i puštam ih kroz svoje softvere i filtere da bih dobio neki rezultat.

Kako bi opisao stil muzike koju praviš? 

Nisam siguran, rekao bih da je eksperimentalno, nemam fiksnu ideju kada počinjem stvari, vec primarno istražujem zvukove. Rekao bih da je to glavna poenta ovog projekta, da pokušam da nadjem zvukove koje nisam pre čuo. Mislim da nemam konkretan žanr osim što ovo spada u elektronsku muziku. Dosta je izmedju stolica, nije baš ni klupska muzika, ali nije ni totalna apstrakcija. Takodje je proces dosta otvoren i svakakve greške i slučajnosti su dobrodošle, tako često završim sa pesmom gde mi je okej 90% zvukova, ali upadne nešto što ne mogu da eliminišem, pa uglavnom moram da prihvatim to i nastavim dalje.

Šta predstavlja glavni potpis u tvojim live setovima?

Nije mi još uvek prijatno da izvodim ovu muziku uživo, nisam razbio tu početnu tremu nikada, pošto ne nastupam često, pa je svaki put užasno stresno i kao da to radim prvi put. Nemam možda neki konkretan potpis, samo želim da bude jako glasno. Takodje nemoguće je ovu muziku “svirati”, pa pravim setove sa vec snimljenim delovima, sa kojima mogu da se igram u toku nastupa po potrebi.

Kako bi opisao B/A mikstejp koji si snimio za nas?

Čudan. 2014. sam snimio 2 mikstejpa od po 4 sata, nije mi tada najjasnije bilo šta treba da ostane a šta da otpadne, pa sam u sledece 3 godine pokusavao da skratim to što više. Na kraju sam uspeo da svedem sve na 60 minuta i ostavim najdraže delove. Na sve strane je mikstejp žanrovski i nije zaključan u konkretan BPM.

Šta misliš u sceni u Beogradu?

Mislim da imamo baš mnogo talentovanih i vrednih ljudi, ali takodje mislim da je jako teško baviti se ovde primarno umetnošću. Sa godinama treba sve više i više lične motivacije i truda. Što zbog finansijske nestabilnosti i neisplativosti, tako i zbog toga što nema puno interesovanja, prostora i platformi gde to sve moze da se izvede. Puno poštovanja za sve koje i dalje guraju ovo iz dana u dan, nema predaje.

Jedna omiljena pesma svih vremena za naše čitaoce?

Nemam omiljenu pesmu svih vremena, trenutno možda:

Tracklist:

 1. Loop 1
 2. The Spinners - Ghetto Child
 3. Chris Bell - Make a Scene
 4. Rowland S. Howard - She Cried
 5. Loop 2
 6. Orange Juice - Turn Away
 7. Héctor Lavoe - Plato de Segunda Mesa
 8. The Doublehappys - Needles And Plastic
 9. Loop 3
 10. The Spinners - Funny How Time Slips Away
 11. The Verlaines - Pyromaniac
 12. Gladys Knight & The Pips - Midnight Train to Georgia
 13. The Jones Girls - Life Goes On
 14. Loop 4
 15. Robbie Basho - Song of the Snowy Ranges
 16. The Raincoats - The Void
 17. Dean Blunt - Direct Line 2
 18. Hoover - Route 7
 19. Loop 5
 20. Spectre Folk - Gypsy Grammar
 21. Ty Segall & White Fence - Scissor People
 22. The Pastels - Hitchin' A.
 23. Loop 6
 24. Chris Bell - Look Up
 25. Richard Schneider Jr. - Hello Beach-Girls!
 26. Vatican Shadow - Operation Neptune Spear Part Three
 27. François Bayle - Tremblement de terre très doux
 28. Loop 7

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: