Da li imate preko 18 godina?

SOFT – novi serijal žurki u gradu

Ono što SOFT žurke izdvaja iz mora ponude noćnog života prestonice jesu pre svega blaži bitovi, morski vajb, tech house i “meka” i lagana atmosfera koju DJ-evi obećavaju.

Autor:

Beogradska klabing scena ove subote, 19. novembra, dobija novi koncept žurki – SOFT. Prvi u nizu događaja biće večernji matine – rezervisan za start od 18 pa do 23 časa na Dorćolu, u Venizelosovoj 34a. Za DJ pultom naći će se kokreatori ovog koncepta, Smola i Uroš Knežević Mauzer. Žurku je podržala Baza kulturnih zbivanja.

Ono što SOFT žurke izdvaja iz mora ponude noćnog života prestonice jesu pre svega blaži bitovi, morski vajb, tech house i “meka” i lagana atmosfera koju DJ-evi obećavaju. Zamislite da ste na plaži i uživate u savršenom letnjem danu; Smola i Mauzer ističu da ćete se tako osećati i na njihovoj žurci. Takav osećaj neće proizvesti isključivo muzika, već i ambijent prostora u kojima će se žurke održavati. SOFT žurke, iako teže andergraundu, možete očekivati na mestima na kojima uglavnom ne biste očekivali žurke tog tipa. Ovaj koncept, kako samo ime kaže, mekano, nudi nešto drugačije uređenje prostora od onoga u kojem u Beogradu posećujemo žurke. Pored svežeg pravca u muzici, na našim prostorima, na dešavanjima SOFT-a možete očekivati da se susretnete i sa delima iz drugih sfera umetnosti, kao što je fotografija. Sama ideja SOFT-a kako i sami organizatori navode, jeste kreiranje atmosfere  bliskosti koju ce pratiti sverastuci kolektiv istomisljenika. Pod time se pored uzbudjenja i energičnog raspoloženja koje svakako mora pratiti dobru žurku, podrazumeva i osećaj lagodnosti i opuštenosti u prostoru i medju ljudima. Time se ovaj koncept ponovo odvaja od već postojećih, stavljajući posetioce i njihovo raspoloženje na prvo mesto. 

Kako je ceo život u muzici, Smoli je kreiranje SOFT-a došlo sasvim prirodno. Gitaru svira od osnovne škole, a muzičkom produkcijom se profesionalno bavi dve godine – radi u muzičkom studiju. Veliki je ljubitelj elektronske muzike. 

“Već par meseci sam kopao muziku i došao do deep, minimal i tech house traka koje se kod nas toliko i ne slušaju i shvatio sam da ih jednostavno moram negde pustiti. Žurke sa takvom muzikom se kod nas sporadično prave, pa sam znao da nam treba nešto što će se dešavati u kontinuitetu. Meni je veoma bitna atmosfera, želim da se poklopi energija između nas DJ-eva i publike. Fokus mi je na ljudima, želim da dopinesem razvoju andergraund scene”, istakao je Smola.

Uroš Knežević Mauzer, poreklom je iz Smederevske Palanke, a trenutno živi u Beogradu. DJ-ingom je počeo da se bavi tako što je puštao muziku sa Youtube-a u kućnom ambijentu. Prva njegova žurka se desila 2019. godine pod brendom Strast (Страст). Produkcijom se bavi od 2016. godine, a profesionalno od kako radi u Sky Music studiju.

Ostatak SOFT ekipe čine Nina Ilić, Eleonora Bakoč i Zdravko Dulović.

Nina Ilić je na studijama istorije umetnosti Fizolofskog fakulteta u Beogradu. Predmeti posvećeni muzeologiji i baštini su joj pomogli da kristalizuje pravac svog budućeg profesionalnog puta, te se i samostalno počela baviti izučavanjem komunikacije umetničkih dela u muzejskom prostoru. Uz celu priču počela je da se bavi i digitalnim marketingom koji joj je sada primarna ljubav i posao. Kako kaže, svi koji je poznaju, teško će se setiti nekog perioda kada je imala manje od tri zanimanja istovremeno, jer je privrženost radu ono što je dodatno inspiriše za nove poduhvate.

Eleonora Bakoč rođena je 2000. godine u Budimpešti. Srednju školu završila je u Beogradu, nakon čega se seli u Beč na osnovne studije internacionalnog menadžmenta na kojima se specijalizovala za digitalni marketing. Interesuje se za psihologiju u marketingu, editovanje fotografija, preduzetništvo, muziku… U slobodno vreme se bavila izradom sajtova, copywritingom, kao i različitim aspektima digitalnog marketinga. Trenutno pravi pauzu između osnovnih i master studija i planira da se oproba u što više stvari, u okviru različitih praksi, poslova i kurseva.

Zdravko Dulović, rođen 1998. godine u gradu Carpi (Italija), od početka konstantno živi na relaciji Srbija – Italija. Čak i u Srbiji postoji relacija Beograd – Mataruška banja. Verovatno je to jedan od razloga raznovrsnosti interesovanja i konstantne želje za akcijom. Sa četiri godine se seli za Matarušku banju, gde i završava osnovnu školu “Đura Jakšić”, a zatim se vraća za Italiju godine 2012. U gradu Cavezzo završava 8. razred i upisuje umetničku školu “Istituto professionale Adolfo Venturi”. Tada kreće priča o vizuelnim istraživanjima i sticanje znanja o dizajnu, grafici, fotografiji. Sve to vreme bavio se fudbalom, što i jeste bilo njegovo glavno interesovanje. Tom sportu je bio posvećen sve do 2019, kada odlazi u Beograd i upisuje se na DIF. Fakultet mu nije mu održao pažnju, te odustaje od studija. Jednog dana je pozajmio fotoaparat od brata, i krenuo sa fotkanjem žurki, jednu po jednu, i krenulo mu je za rukom. Iza svega toga stoji ogromna posvećenost i rad. U fokusu njegovog rada su žene i njihova seksualnost, u svoj svojoj sirovosti, uzvišenosti i lepoti.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: