Da li imate preko 18 godina?

“Snaga” novi singl benda Lelee

Autor:

Lelee, slovenački heroji jadranskog indie-rock zvuka, u novu školsku godinu ulaze punom snagom i to sa novim singlom i videospotom za pesmu “Snaga”, koji je izašao za slovenačkog izdavača Moonlee Records.

Lelee svoju novu pesmu posvećuje svim ženama sveta, i svima onima koji se tako osećaju. “Snaga” je neka vrsta himna lepšem ali nikako ne i manje snažnom polu, koja slavi haos, hrabruje i dovodi u pitanje sve opšte prihvaćene standarde lepote.

Inspirisani dokumentarnim filmom “Gap-Toothed Women” kultnog američkog režisera Les Blanka, bend je pesmu napravio bukvalno u jednom dahu. Lelee su novi singl snimili u Cosmosonics Studiu u Ljubljani, a snimatelj i producent je ponovo Uroš Milkić, sa kojim su surađivali već na svom debitantskom albumu “Čuka bije pumpa”.

Videospot su Lelee uradili sami, u DIY duhu, uz odobrenje režiserove porodice za upotrebu originalnog materiala iz filma.

Praznik lepote i sreće, u kojoj se instrumenti prepliću i vokali medjusobno ohrabruju – to je glavna ideja ove snažne i istovremeno nežne pesme koju nam Lelee poklanjaju kao srce na tanjiru.

Budući Lelee koncerti:
1.9.2023. @ Ljubljana, Kino Šiška – Festival Tresk (SI)
2.9.2023. @ Novo mesto, Pank u mestu (SI)
1.11.2023. @ Beograd, KC Grad (RS)
2.11.2023. @ Bitola, tba (MK)
3.11.2023. @ Skoplje, MKC (MK)
4.11.2023. @ Kragujevac, SKC (RS)
5.11.2023. @ Niš, Feedback (RS)

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: