Da li imate preko 18 godina?

Šlagerima u susret letu

Pred koncert koji vas očekuje 29. juna u KC Gradu pričali smo sa DJ duom Beogradski šlageri, o muzici, plesu, filmovima i letu.

Sada kada je leto zvanično (kalendarski) počelo, a pred veliki letnji koncert VIS Limunada & Beogradski šlageri pričali smo sa ovim DJ duom, devojkama koje ne vole da pričaju o sebi, ali vole da plešu i obožavaju muziku. Na koncertu će VIS Limunada predstaviti nove autorske numere koje će se naći na predstojećem albumu kao i gostujuće izvođače sa kojima će sarađivati u predstojećem periodu, dok DJ duo Beogradski šlageri obeležava deset godina rada. VIS Limunada i Beogradski šlageri povešće publiku u nezaboravnu avanturu šlagera, sola bita i rokenrola – od blještavih svetlosti metropola do romantičnih rivijera – u jedinstvenom ambijentu letnje bašte Kulturnog centra Grad u subotu 29. juna 2019. godine sa početkom od 20h.


Šta vas već deset godina vuče šlagerima? 

U početku je to bilo iz oskudacije zanimljivog muzičkog programa :) Nigde u gradu nismo mogle da čujemo ono što se nama slušalo. Posle to više nije bila samo razonoda za naše devojačke duše već i za druge. Ljudi su počeli da redovno dolaze na žurke i da đuskaju. Onda smo krenule pažljivije da pratimo savremenu scenu i da pravimo godišnji izbor za Šlager sezone. Tako je razonoda prerasla u opštenarodno veselje.

Kako biste u tri reči opisali žurke koje pravite?

Nostalgične, plesne, sentiš.

Postoji li neka “šlagerska biblija” sa naslovima koji su nezaobilazni? 

Ovo su neke od pesama koje puštamo na skoro svakoj večeri: Twistin’ The Night Away (Sam Cooke), Čamac na Tisi (Olivera Marković i Duško Jakšić), I’ve Got My Mind Set On You (James Ray), Zvižduk u 8 (Đorđe Marjanović), Diana (Paul Anka), For me, formidable (Charles Aznavour), Datemi un martello (Rita Pavone), Little Darlin’ (The Diamonds), Bosanova (Lola Novaković), Thee Oh So Protective One (Girls), Divno je igrati tvist (Nada Knežević), Friday Night at the Drive-In Bingo (Jens Lekman), Rame uz rame (VIS Limunada), Mala tema iz Srema (Vokalni kvartet Predraga Ivanovića)…

Šta prvo pomislite kada neko kaže šlager?

Pomislimo na Centropromovu kesicu šlaga, koju smo oduvek maštale da redizajniramo i pretvorimo u svoj logo ili plakat. Za tu asocijaciju zaslužan je Vlastimir Đuza Stojiljković i njegov stih “jer moda,  to je šlag, a ljubav – sladoled”.

Opišite nam muziku koju puštate, ali vizuelno: nekim klipom (nemuzičkim), still-om iz filma ili gifom. 

Jaan Pehchan Ho Gif

Top 3 jugoslovenska šlagera (trenutno, razume se da ne postoji konačan odgovor).

Devojko mala (Vlastimir Đuza Stojiljković), Samo jednom se ljubi (Ivo Robić), Anđelina, zumba zumba (Radmila Karaklajić).

Preporučite nam neke filmove sa šlager-saundtrekom.

“Ljubav i moda” (1960, rež. Ljubomir Radičević)

“American Graffiti” (1973, rež. George Lucas)

“Anna” (1967, rež. Pierre Koralnik)

“April Love” (1957, rež. Henry Levin)

“Urlatori alla sbarra” (1960, rež. Lucio Fulci)

Koje godišnje doba najviše priliči šlagerima? 

Šlageri najbolje pašu uz leto, zbog bosanove, “Julijane” Duška Jakšića i mogućnosti boravka pod sjajem zvezda (ove noći).

Pozovite ljude na žurku nekim šlegerskim stihom. 

“Hajde, bejbi, igraj lokomoušn”

Autorka kavera: Marija Janković

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: