Da li imate preko 18 godina?

Sevdah, Štulić i Šantić

Sjajan nastup Amire Medunjanin u prepunom Sava centru. I ovoga puta bilo je teško kontrolisati emocije.

Treći put je nastupila u Sava centru i treći put je ispunila veliku salu kongresnog centra. Bio je to još jedan emocijama ispunjen nastup Amire Medunjanin pred beogradskom publikom. Uostalom ova svetski priznata pevačica sevdalinki svaki nastup doživljava kao da joj je prvi i, bez obzira što je neke pesme otpevala sto puta, ponovo ih proživljava.

long-play-1

foto: Long Play

Tako je bilo i ovoga puta. Koncert je otvorila prvim singlom sa novog albuma “Pjevat ćemo šta nam srce zna”, koju je napisao Damir Imamović, uz neizbežnu tremu koju uvek ima na početku nastupa, da bi potom usledile “Tvojte oči Leno mori“ i „Vjetar ružu poljuljkuje“, pomalo zaboravljena pesma koju je Edo Ljubić snimio 1942. godine sa tamburašima u Čikagu.

Na aktuelnom albumu “Damar”, koji je proleća ove godine snimila u studiju Pitera Gebrijela, Amira je snimila “Kad ja pođoh na Bentbašu”, nezvaničnu sarajevsku himnu, koju je izvela i u Sava centru, uz napomenu da se ova pesma razlikuje od dominatne emocije prisutne u sevdahu da su žene one koje pate, a muškarci su hrabri vitezovi.

Usledilila je vesela podravska “Čula jesam da se dragi ženi”, potom “Ako znaš bilo što” Džonija Štulića, pesma koju je Amira okarakterisala kao “zagrebački sevdah”, a onda je gitarisa Ante Galo otpevao dve pesme Olivera Dragojevića “Šta to beše ljubav” i “‘Piva klapa ispo’ volta”. Do kraja koncerta dobro poznat repertoar “Moj dilbere”, “Kafu mi, draga, ispeci”, “Mito, bekrijo”…

long-play-2

foto: Long Play

Koncert je u gotovo potpunom mraku, uz klavirsku pratnju dugogodišnjeg saradnika Bojana Zulfikarpašića, završila pesmom “Damar”, na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić. Na bis je usledilo a kapela izvođenje Šantićeve “Emine”, koju je publici ostala dužna prošle godine, a potom još jedna pesma mostarkog pesnika “Što te nema” uz Jovićevu gitarsku pratnju, kao posveta čuvenoj Sarajki Jadranki Stojaković.

Uz dugogodišnje saradnike pijanistu Zulfikarpašića, Gela i Jovića, uz Amiru su nastupili kontrabasista Zvonimir Šestak, bubnjar Amar Češljar i mladi gitarista iz Beograda Nikola Stajić, stipendista čuvenog Berklija, koji se bendu priključio tokom turneje u SAD. Koncert je organizovala promoterska kuća Long Play, koja je objavila album “Damar” za srpsko tržište.

long-play-3

foto: Long Play

Lajkuj:

Komentari:

  1. Zlatica Ćirić Petrovac na Mlavi says:

    Bila sam na koncertu i od Amire saznala za Eda. Preslušala sam sve pesme Eda Ljubića. Za Titom sam plakala više no Jovanka. A sad bi plakala zato što sam plakala. Svi koji su valjali morali su da pobegnu. Edo Ljubić, Uroš Seferović. Vuka Šeherović uklonjena. Sve pohvale za Emiru.

Ostavite komentar:

Slični članci: