Da li imate preko 18 godina?

SALUTE!

U petak u KC Gradu nastupa mladi DJ salute. Фake Casual iz Vatre pričao je sa njim o Beču i Brajtonu, trakama i ocu koji savršeno govori srpski.

Autor:
0
0

salute / səˈl(j)uːt / Noun
A gesture of respect or polite recognition, especially one made to or by a person when arriving or departing.

U petak, 22. maja, sa početkom u 23h u Kc Grad stiže salute. Ovaj osamnaestogodišnji producent koji živi i radi na relaciji Beč – Brajton prava je zvezda u usponu evropske klupske scene. Ubrzo nakon prvih klupskih nastupa u Beču priključuje se grupi proslavljenih lokalnih DJeva koji su inspiraciju pronašli na ulicama ovog velikog grada (među kojima su između ostalih i MOTSA i Sohn). Kao veliki uticaj navodi UK bass kulturu i američki Hip-Hop i trap, gde se posebno izdvajaju Hudson Mohawke, Cashmere Cat i Rustie.

Iako još uvek na samom početku producentske karijere, salute se već istakao u blogosferi sa trakom “Real Cool” koja je pokazala njegovo umeće koje cilja na kukove i plesni podijum. Podržan od strane sajtova Pigeons & Planes, Hypetrack, The Fader, nominovan je za FM4 Award (neki od ranijih nominovanih imena su bili i Cid Rim i Klangkarussell) i alumni je član Red Bull Music Bass Camp akademije. Nakon nastupa sa Caribou, What So Not, Cid Rim u Rusti-em, u 2014. godini i skorom objavom Silver Tides EP-a, saluteu se smeši jaka godina. Povodom njegovog nastupa, Фake Casual koji uz byp_ pruža domaću podršku, obavio je intervju sa ovim momkom.

salute1

Šta smatraš svojim najvećim uspehom do sad?

Pronalaženje ličnog stila smatram svojim največim uspehom… Pravim muziku, oko 4-5 godina i pronaću svoj stil nije bio najednostaviniji zadatak. To je ono što me čini ponosnim.

Koji muzičar, producent je najviše uticao na tebe do sad?

Najveći uticaj na moj salute projekat je etiketa LuckyMe: umetnici kao Hudson Mohawke, S-Type, Rustie su najviše imali uticaj na moju produckiju i način puštanja muzike.

Vezan si i za Austriju i za Veliku Britaniju, da li možeš da uporediš te dve zemlje, njihove muzičke scene i mogućnosti koje daju mladim umetnicima?

Trenutno živim u UK – muzička scena je u dve zemlje prilično neuporediva  zato što su fokusi u Austriji na drugim stvarima. Gradovi kao što su London i Bristol su gradovi koji su iznedrili mnogo muzičkih žanrova i samim tim je scena neverovatna, prosto to se ne može naći u nekim drugim gradovima. Scena u Beču se još uvek razvija, tako da su Britanski gradovi u velikoj prednosti, ali scena raste i to me čini srećnim.

Lakše je istaći se na maloj sceni, kao mladi producent stvarajući muziku koju ljudi ranije nisu imali priliku da slušaju uspeo sam da privučem dosta pažnje na moj rad.

Sa kojim umetnikom bi voleo da delis stage?

Voleo bih da delim binu sa Cashmere Cat. Nisam imao prilike da ga slušam uživo, ali znam da je neverovatan DJ!

Šta misliš o elektronskoj sceni u Beču, da li imaš neka omiljena mesta za izlazak i umetnike koje pratiš?

Klubovi kao što su Cafe Leopold, Pratersauna i Grell Forelle su verovatno moja omiljena mesta, zato što promoteri znaju šta jebeno rade. Trude se da iskorače iz tehno/house priče i bukiraju izvođače koji stvaraju drugačiju muziku, muziku koja je ispred svog vremena.

Veoma si mlad a opet već dobro poznat na muzičkoj sceni, šta misliš da je uticalo na tvoju karijeru i šta bi savetovao drugim mladim producentima? Koliki je bio uticaj Red Bull Akademije na tebe?

Moj savet je da ostanete na svom putu i da ne odustajete. Samo nastavite da pravite muziku. Nećete biti bolji preko noći. Red Bull akademija je bilo sjajno iskustvo, upoznao sam dobre, kreativne ljude.

Kakvi su ti planovi za ovu godinu?

Muzika, muzika i još više muzike. I nastupi.

Koja je tvoja omiljena stvar ovih dana, nešto što slušaš i u slobodno vreme ali voliš i da puštaš u klubovima?

Definitivno bi to bila Fono – Real Joy. Obožavam tu traku.

Da Ii si nekad bio u Beogradu ili ovom delu Evrope?

Nisam nikada, ali moj otac je živeo u Beogradu godinama, tokom 80tih. On priča srpski savršeno.

Cena karte 300 dinara. Domaća podrška byp_ & Фake Casual [Vatra] 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: