Da li imate preko 18 godina?

Radiohead i Kings Of Leon hedlajneri berlinske Lollapalooze

U jednom od najlepših berlinskih parkova festival je na programu 10. i 11. septembra.

Autor:
0
0

Lollapalooza Berlin ove godine menja lokaciju. Posle premijere koja je prošle godine održana na prostoru nekadašnjeg aerodroma Tempelhof, festival se seli u Treptover park. Festival je na programu 10. i 11. septembra, a hedlaneri su Radiohead i Kings Of Leon.

Nastup Radioheada na Lollapaloozi biće njihov prvi koncert u Nemačkoj od 2012. godine, dok Kings Of Leon u prestonici Nemačke nisu nastupali od 2013. godine. Na festivalu nastupaju i Major Lazer i New Order, kao i berlinska institucija Paul Kalkbrenner. Festival ima 5 bina – dve glavne, Alternative stage, Perry’s Stage rezervisan za DJ nastupe, kao i binu posvećenu deci Kidzapalooza.

Karakteristično za ovaj festival je da se svi nastupi završavaju pre ponoći, tako da koncerti počinju već oko podneva. Tako će program prvog dana festivala na Main stage-u 1 u 12:45 koncertom otvoriti bosansko-hercegovački bend Dubioza kolektiv, a nastupom u 21:00 zatvoriti Kings of Leon, bend koji trenutno radi na sedmom studijskom albumu.

Prvog dana festivala na Main stageu 2 kasni pobodnevni sati rezervisani su na nemačke izvođače pa će tako Max Herre nastupiti sa Kahedi Radio Orchestra u reprizi MTV Unplugged koncerta iz 2013. godine, kao i Paul Kalkbrenner, DJ i producent poznat i po ulozi u nemačkoj tragikomediji “Berlin Calling”. Ljubitelji britanskog indi rok benda Kaiser Chifs moraće na Alternative Stage da dođu već u 16:30 kako bi čuli jednočasovni nastup momaka iz Lidsa, dok od 21:20 nastupaju veterani muzičke scene New Order.

Drugog dana, u nedelju, 11. septembra, na Alternative Stage u 17:00 počinje nastup Róisín Murphy, dame koja se posle izleta u italijansko muzičko blago vratila na danceflooor, tako da vam ostaje vremena da se posle njenog nastupa preselite na Main Stage 2 na nastup Major Lazer koji počinje u 18:15. Ukoliko vam ovakav raspored ne odgovara, na Main Stageu 1 u 17:15 počinje koncert Jamesa Blakea. Festival koncertom koji bi po planu trebalo da traje dva sata i 20 minuta zatvaraju Radiohead.

Detaljan program i satnicu festivala možete pogledati ovde. Cena karte za oba festivalska dana je 149 evra, dok za jednodnevnu treba izdvojiti 79. Festival se ove godine održava u jednom od najlepših i najvećih berlinskih parkova Treptoveru, koji izlazi na obale reke Špre, i nalazi se između između Fridrishajna i Krojcberga.

“Na ovoj predivnoj novoj lokaciji u Treptover parku, našli smo novi dom koji nam savršeno odgovara zbog svojih jedinstvenih karakteristika, šarma i energije. Ne samo da ćemo održavati i negovati ovaj park, već ćemo ga tretirati kao naš sopstveni vrt u centru grada”, kaže direktor festivala Fruzsina Szep. Razlog zbog kojeg je Lolla Berlin premeštena u ovaj park je to što prostor nekadašnjeg aerodroma Tempelhof sada služi za smeštaj izbeglica.

lola

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: