Da li imate preko 18 godina?

Puff Daddy najkomercijalniji muzičar u 2017.

Prešišao i Beyoncé, Drake-a i The Weeknd-a.

Časopis Forbes objavio listu muzičara koji su najviše zaradili ove godine, a njujorčanin Sean Kombs poznat i kao Diddy, P.Diddy, Puffy i od ove godine Brother Love drži prvo mesto sa 130 milona dolara profita.

Combs, prvenstveno, profitirao od svog modnog brenda Sean John i udela u francuskom brendu i kompaniji za proizvodnju premium votke Cîroc.

Tek na trećem mestu je njegova osnovna delatnost – muzika – i to Bad Boy Family Reunion Tour. Održanom turnejom obeleženo je 20 godina od postojanja hip-hop izdavačke kuće Bad Boy, a pored Diddy-a (ili Love-a kako se sada skraćeno zove) na turneji su nastupali i Mase, Fatih Evans, grupa 112, Lil’ Kim i ostale, evropskoj publici prilično nepoznate, zvezde.

Forbes je računao neoporezovanu zaradu u periodu od 1. juna 2016. do 1. juna 2017. i Combs nadmašuje Beyoncé koja je sa svojom Beyoncé’s Formation World tour-om najplaćeniji ženski izvođač u istoriji muzike sa 105 miliona dolara kao i Drake-a čija kombinovana zarada od muzike i sponzorskih ugovora iznosi 95 miliona. Top 5 ove liste zatvaraju hip-hoper originalnog imena The Weeknd sa 92 miliona i Coldplay sa 88.

Odvajkada onaj ko najviše zaradi nije automatski i najbolji muzičar, ali kada se pogleda prvih pet s ove liste nostalgično se setimo vremena kada su Madonna, Elton John, pa čak i bendovi poput kanadskih nesrećnika Nickelback bili na ovakvim listama. Kada smo kod njih zatvorićemo ovaj tekst o ekonomskim prilikama u popularnoj severnoameričkoj muzičkoj industriji hitom gorepomenutih Kanađana i domaćim klasikom koji, u ovim okolnostima, slobodno možemo smatrati ironijskim otklonom.

 

 

Lajkuj:

Komentari:

  1. nono says:

    jao kakav užas od teksta sve sa ovim pokušajem duhovitosti na kraju :cringe: morao sam da proverim da nisam otvorio sajt novosti

  2. Mitja says:

    Stvarno je blamantno ovakvo pisanje.

Ostavite komentar:

Slični članci: